Reklama

Reklama

Spojením lidské a mimozemské DNA vytvořili vědci Sil - napůl ženu, napůl vetřelce. Tento půvabný, ale vraždící stroj je teď na útěku a agenti ho musí zničit dřív, než se stačí rozmnožit. Když v roce 1974 vyslal největší světový radioteleskop do vesmíru zprávu o existenci života na Zemi, kromě vlády USA nikdo netušil, že zpráva nezůstala bez odpovědi. Výsledkem dlouhodobých výzkumů se zaslaným kódem mimozemské DNA se stalo dítě, které velmi rychle dospělo v ženu, jen zdánlivě neškodnou. Ve chvíli, kdy Sil utekla z přísně tajné laboratoře, byl najat tým, který ji má najít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

VanTom 

všechny recenze uživatele

I přes hvězdné obsazení šlo o sci-fi béčko jak vyšité - viz samotný námět "krásného" mimozemského mutanta (v lidské podobě má Natasha Henstridge opravdu co ukazovat, v té úchylné latexové Gigerově vizi už moc ne :-)), jenž se snažil spářit s jakýmkoli vhodným chlapem. Ale k dobré žánrovce něco chybělo - svižnější tempo, zaujatější režie, méně toporné dialogy, nekombinovat "nechutný" horor s psychologií či nevykrádat tolik Predátory a Vetřelce. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Priemerný sci-fi triller s obstojnými efektami či zápletkou. Ale obsahuje plno nelogičností (dievča nikdy nevidela auto, a hned vie šoferovat, pozná predpisy a pod, v každom aute čo nastúpi, sú klúče v zapalovaní, bez výchovy ovláda spoločenské spravanie (teda niekedy nie, proste podla toho, ako sa to hodí do scenára), ovláda všemožné technické záležitosti,...). Samotná blondína, ktorá zvykne hrat v C-čkových filmoch, je dosť nesympatická. Zato Whitaker ako herec potešil. ()

Reklama

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, který je velice povedeně natočený se skvělou Natashou Henstridge. Při pohledu na různé mutace, neatmosférické kraviny a rlzné další odpady, je tohle geniálně natočený film s nepřekvapivým dějem. Jako popcornovka fajn, jako film který by se měl malinko brát vážně, tak to prostě nejde. 55% ()

Kadas97 

všechny recenze uživatele

Mutant je film, ktorý predstavil najsexi mimozemšťana. Kingsley, Madsen a Henstridge podali plnohodnotné herecké výkony s tým, že Natasha ich všetkých prekonala. Zmutovaná verzia hlavnej postavy stála tiež za to a vidno, že sa na jej tvorbe podpísal tvorca Votrelca H.R.Giger. Mutant je nadpriemerný sci-fi horor a teším sa na jeho dalšie pokračovania. Celkové hodnotenie je 8 z 10. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Laboratorně zašejkrujeme a voilà! Poddajná a kontrolovatelná bytost Sil. Po nasátí kyanidu zdvořile odmítne přístřeší a vydá se vlastní cestou. Metamorfózou se z ní vyloupne překrásná medúzka s fatální selekcí lidských samců a drtivou eliminací konkurenceschopných samiček. Pronásledovatelé půjdou po krvavých stopách jako býk po muletě a jejich řady po každém setkání se Sil prořídnou... ()

Galerie (95)

Zajímavosti (11)

  • SIL (Natasha Henstridge) je ve skutečnosti označení S1L podle čísla buňky, kterou dostala jako první. (Terva)
  • H. R. Giger financoval scénu ve vlaku ze svého. S věnovanými 100 000 amerických dolarů tak scéna mohla vzniknou přímo v jedoucím vlaku. (Terva)

Reklama

Reklama