Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý chlapec Kotaro je pronásledován císařskými vojáky ze své rodné Číny až do Japonska. Zde se setkává s tajemným bezejmeným samurajem bez pána, kterého si najme na svou ochranu. Císařem vyslaní vojáci jsou ovšem dokonale vycvičení zabijáci, kteří díky drogám necítí bolest. Navíc jejich vůdce Rarou, obávaný bojovník z dalekého západu s blond vlasy a modrýma očima, je známý pro svojí brutalitu a dychtivost bojovat s co možná nejsilnějším protivníkem, které podřizuje všechno ostatní. Jako by to bylo málo, po zjištění důvodu Kotarova pronásledování se do všeho také zapojí místní feudální pán a jeho generál, který chce situace využít ve svůj prospěch. (Genryuusai)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (70)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Chvílemi nezáživné a zdlouhavé samurajské anime, kterému body nejvíce ubírá nevýrazný a neoriginální příběh. Souboje jsou perfektní, ale hodně krátké, a v dlouhých mezičasech se toho moc neděje - sbližování tajemného cizince a drzého klučiny (a psa) je dosti banální a ničím překvapivé. Animace a audiovizuální stránka je jinak samozřejmě skvělá. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrné anime, které stojí hlavně na technickém zpracování. Tvůrci plně využívají toho, že v animovaném světě si mohou prostředí přizpůsobit jak chtějí a tak je zde téměř každý záběr skvěle koncipován a "nasnímán." Sword of Stranger je tímto plynulým přechodem z mangy do světa filmu. Hodně slušné jsou i souboje, i když už jsem viděl i lepší. Nějaké ty zpomalené záběry a detailní záběry očí, by filmu neuškodili. A pak je tu příběh, který nijak neurazí, ale ve své podstatě je to jen vairace na Vlka a mládě. Každopádně doporučuji všem fanouškům anime. ()

Reklama

topr harley 

všechny recenze uživatele

Kvalitní anime. Jak z pohledu animace, tak z hlediska příběhu. Od začátku film nabere svižné tempo, kde chybí jakékoli nudé sekvence. Asi nejpůsobivější byla ale závěrečná bitva. Souboje asi nebudou zrovna realistické ale to vůbec nevadí. Je hezké, že tvůrcům nedělalo problémy zobrazování násilí a nešetřili krví, kterou si tu opravdu užijeme. Proto nemůžu jinak a dávám plný počet. ()

Cassandra 

všechny recenze uživatele

Je docela legrační, jak je každičká část tohoto filmu snad tisíckrát omletým klišé dobrodružného žánru - SPOILERY -hrdina prchající před minulostí, bojovník hledající přemožitele, stroj vysávající život, darovaný přívešek zastavující kulku (pardon, šutrák meč), apod. Ale není to zase tak rušivé a zvuk, animace, střih a hudba jsou na takové úrovni, že člověk valí oči a baví se, a to je hlavní. ()

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné. Příběh se mi líbil a nepřipadá mi, že by nějak zvlášť jednoduchý nebo těžký. Výtvárná stránka výborná. Obzvláště se mi líbily momenty, kdy mohl každý divák vidět to zubaté ostří meče potom co se někdo brání čepel na čepel. Většina samurajských filmů to nebere na zřetel. A ty číňani, nejvíce mě naštvalo, když zabili toho mladého lukostřelce, alespoň že před smrtí zabil tu čínskou *****. Nemuselo se tam tak rychle umírat, ale co bitva je bitva. Celkově moc pěkné a ten pejsek, supr. ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama