Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když anglický rytíř Hector podlehne zranění, které utrpěl při turnaji, oblékne si jeho panoš William Thatcher brnění a přes varování přátel, Rolanda a Wata, jde bojovat. Podaří se mu zvítězit. Prodá získanou cenu a přesvědčí kamarády, aby se s ním pustili do mnohem většího podniku. Hodlá si vydělávat na turnajích, a tak investuje všechny peníze do výzbroje, prodělá tvrdý výcvik a nakonec do svých služeb přijme výřečného spisovatele a neúspěšného hazardního hráče Geoffreyho Chaucera. Ten mu zhotoví falešné osvědčení o šlechtickém titulu a stane se jeho heroldem. Williamovi se podaří přihlásit se na rytířský turnaj, kde si vede velmi dobře. Druhý den přijme do svých služeb podkovářku Kate, protože potřebuje naučit tančit. Zamiloval se totiž do půvabné dámy Jocelyn. Kate se ukáže jako užitečná nejen pro výuku tance, ale také jako kovářka, když mu zhotoví nové, překvapivě odolné a lehké brnění. Mladík poráží jednoho rytíře za druhým. Jediným jeho vážným soupeřem se stává namyšlený, bezohledný a dosud neporažený rytíř Adhemar, který se, stejně jako William, uchází o krásnou Jocelyn. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (643)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Skvelá zábava s dobre zvládnutými žánrami. Slušný príbeh, ktorý je podtrhnutý neobvyklým hudobný doprovodom, klasickou romantikou, taktiež skvelý výber lokácii, super kostýmy, humor a perfektné herecké obsadenie. Presne to sa mi to tom lubi a tým si ma film aj získal. Má to síce dve hodiny, ale Brian Helgeland skvelo zmiešal romantiku okorenenú vtipom a akciou, takže nuda nehrozí. Ten soudntrack je prekvapivo fajn, ale ešte z neho doteraz nechápem :-) 85% - 4* ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Snímek drží nad vodou vynikající Ledger. Příběh je totální tuctová patlanina bez sebemenší špetky zajímavosti. Neskutečně mi při sledování vadil výběr písní. Sice to byla pecka vedle pecky, ale absolutně se v daný moment jediná píseň nehodila. Tvůrce soundtracku měl zřejmě playlist svých oblíbených songů a za každou cenu je chtěl narvat do tohoto filmu. Film se neskutečným způsobem snaží držet hesla "víno, ženy, zpěv". Je v něm z těchto kategorií zastoupeno všechno. V nejhojnější míře se bohužel snímek snaží rozebírat ženy, což je z celého filmu tím vůbec nejotravnějším. Z hlediska akce si tvůrci vystačili snad s jediným typem záběru na rytířském kolbišti. Čistokrevná pohádka je jediným žánrem, který tento snímek zcela naplňuje. Já na pohádku nebyl tak úplně připraven. Čekal jsem diametrálně odlišný snímek, takže nedovedu neskrývat zklamání. V mnoha ohledech otravný film. Slabé dvě hvězdy. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Brian Helgeland | Hudba: Carter Burwell | Produkcia: Todd Black, Brian Helgeland, Tim Van Rellim | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Escape Artists | Rozpočet: 41 miliónov $ | Tržby: 117,487,473 $ || Komédia jak má byť. Ukazuje sa tiež, že herci z HW neba nie su vo svojich pozíciách náhodou. Kaliberi jako Heath Ledger majú také široké herecké spektrum, že môžu zahrať čokolvek od blbosti až k šialenosti, a všetko im budete veriť. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jednalo by se o zcela klasický romantický příběh o tom, kterak mladý chudák k titulu rytíře a k princezně přišel, kdyby ovšem tento fim nebyl ozvláštněn moderní hudbou, moderními kostýmy, moderním chováním a výrazivem postav. Nakolik se tento mix historie a současnosti povedl, to už samozřejmě záleží na názoru a věku každého z nás. Já jsem z toho přinejmenším rozpačitá, ale 10 - 12 let zpátky by se mi to možná líbilo. Momentálně můžu říct jedině: "Středověk pro čtenářky Brava, fujtajxl!" 51% ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Skvělá pohádka pro kluky, co nikdy nevyrostou. Poutavá, vtipná a skvěle natočená povídačka o chudákovi, který se stal rytířem, nepostrádá navzdory totálně ujetému ztvárnění středověku humor, emoce, napětí... prostě všechno, co člověk chce od rytíře. Herecké obsazení je brilantní – naprosto mě dostal Paul Bettany jako rťuťovitý Chaucer, ale i titulní krasavec Heath Ledger má charisma a do role snílka Williama padne jako dobře vyvážený meč do ruky. Brát tenhle film jako historický dokument o rytířství je skutečně historickým omylem – je to parodie, satira, nadsázka, komedie... prostě napínavá švanda s perfektní hudbou, skvělými kaskadérskými výkony a ano... naprosto ujetými reáliemi a kostýmy, které ale klidně připisuji na vrub nadsázce. Já to snesu bez brblání – když je mi to nabízeno takto lehkou formou. Třeba víckrát. Vy ne? No to je mi vás líto, protože tenhle středověk rocks! ()

Galerie (71)

Zajímavosti (38)

  • Režisér Brian Helgeland raz v rozhovore povedal, že vo filme zámerne použil modernú hudbu, aby moderným divákom ukázal, ako sa ľudia cítili pri hudbe v minulosti. Podľa jeho názoru, keď sa v moderných filmoch používa skutočná renesančná hudba, nedokáže sprostredkovať emocionálnu odozvu, ktorú ľudia vtedy na takúto hudbu mali. (Arsenal83)

Reklama

Reklama