Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když anglický rytíř Hector podlehne zranění, které utrpěl při turnaji, oblékne si jeho panoš William Thatcher brnění a přes varování přátel, Rolanda a Wata, jde bojovat. Podaří se mu zvítězit. Prodá získanou cenu a přesvědčí kamarády, aby se s ním pustili do mnohem většího podniku. Hodlá si vydělávat na turnajích, a tak investuje všechny peníze do výzbroje, prodělá tvrdý výcvik a nakonec do svých služeb přijme výřečného spisovatele a neúspěšného hazardního hráče Geoffreyho Chaucera. Ten mu zhotoví falešné osvědčení o šlechtickém titulu a stane se jeho heroldem. Williamovi se podaří přihlásit se na rytířský turnaj, kde si vede velmi dobře. Druhý den přijme do svých služeb podkovářku Kate, protože potřebuje naučit tančit. Zamiloval se totiž do půvabné dámy Jocelyn. Kate se ukáže jako užitečná nejen pro výuku tance, ale také jako kovářka, když mu zhotoví nové, překvapivě odolné a lehké brnění. Mladík poráží jednoho rytíře za druhým. Jediným jeho vážným soupeřem se stává namyšlený, bezohledný a dosud neporažený rytíř Adhemar, který se, stejně jako William, uchází o krásnou Jocelyn. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (643)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po všetkých stránkach predvídateľné, ale má to šmrnc, nadhľad a vtip. Ale zase nie po celý čas a iba do určitej miery. Nie sú tam aj napriek po music chvalabohu žiadne popkultúrne odkazy a mladí herci sú celkom sympatickí. Prečo to trvá výrazne cez dve hodiny a prečo to má dokonca aj SE, to nechápem (umelecký presah ním asi režisér nezamýšľal) a neviem, či náhodou princeznina komorná a tá kováčka neboli krajšie, ako Shannyn. Vlastne nechápem, prečo sa tá kováčka do Williama nezaľúbila, mohla byť z toho aspoň poriadna dráma. Že sa jedná o film na víkendové popoludnie, vhodný pre trávenie rezňa so zemiakmi v žalúdku, netreba opakovať. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Heath Ledger ve své druhé nejlepší roli hned po Temným Rytíři. Ale není to on, který upoutal moji pozornost, ale hlavně suprovej Paul Bettany a Mark Addy. Sice zde lze najít dost klišé či poněkud trapných filmových momentů, ale to se dá překousnout a nechat se unášet středověkými souboji a velice sympatickým humorem a zajímavým filmovým stylem. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

johó:-)deset let,jsem si nechal tenhle film unikat a musim říct,že jsem vocas:-)kombinace starého prostředí s moderní muzikou je sázkou do loterie,která tvůrcům vyšla,dobře od vyprávěný příběh,velkolepá výprava a skvělý humor.čeští herci v pidi roličkách jsou úžasný(upír krejčí jako kovář rozseká:-)nádherná shannyn sossamon a vynikající ledger.bože toho kluka je taková škoda:-( ()

castor 

všechny recenze uživatele

Historik samozřejmě pláče, divák se má bavit a užívat dobrodružství. Platí to ale tak napůl. Ambiciózní chuďas Heath Ledger přišel na to, jak obejít pravidla a stát se rytířem. Z nebožtíka stáhl brnění, nasoukal se do něj a začal psát svůj sen. U něj zlámal několik kopí, zažil mejdan s moderními hity, sbalil spanilou lady a v historické aréně vyhrál nejeden turnaj. Scénárista Brian Helgeland na papíře měnil žánry a následně přicházely výsledky na obou stranách barikády (oceňované L. A. – Přísně tajné, Tajemná řeka či Odplata, kritizovaný Posel budoucnosti nebo Pojídač hříchů). Toho času byl ale v kurzu a s Oscarem na poličce si touhle dobrodružnou romancí získal zástupy fanoušků. Mě teda úplně ne, ale svižnou a místy nápaditou režii stejně jako neokoukané herecké tváře oceňuju. Fajn tři hvězdy. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení, které si napsal, režíroval i produkovali Brian Helgeland. Po scénáři ke "Spiknutí", přidal režii u "Odplaty" a v "Příběhu rytíře" přidal i produkci. Film je plný dobrodružství, romantiky, super muziky, krásných žen a výborných záběrů ze soubojů. Takový moderní Fanfán Tulipán. Zajímavá je i velká účast českých herců a ostatních tvůrců. Pro pobavení mohu jen doporučit. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (38)

  • Film se odehrává během roku 1356, jelikož je zde zmíněna bitva u Poitiers. Geoffrey Chaucer (Paul Bettany) se narodil kolem roku 1340, takže by mu mělo být jen 13 let. (O..O)
  • Režisér Brian Helgeland raz v rozhovore povedal, že vo filme zámerne použil modernú hudbu, aby moderným divákom ukázal, ako sa ľudia cítili pri hudbe v minulosti. Podľa jeho názoru, keď sa v moderných filmoch používa skutočná renesančná hudba, nedokáže sprostredkovať emocionálnu odozvu, ktorú ľudia vtedy na takúto hudbu mali. (Arsenal83)
  • Paul Bettany (Geoffrey Chaucer) si kvůli řvaní během svých scén uhnal laryngitidu. (13_11)

Reklama

Reklama