Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Georges a jeho žena Gisele adoptují alžírského chlapce Michou. Georges však o jeho původu neví, protože by ho nikdo nepřijal. Gisele chlapci upraví jméno, obarví vlasy a vydává ho za Francouze. Michou si otce rychle získá a ještě pomůže zachránit rozpadající se manželství. (oficiální text distributora)

Recenze (35)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já vůl už málem zapoměl, že Grerad má v sobě mnohonásobně větší herecký talent než číslo na který ukázuje váha, když jí Gerard poctí svou návštěvou. Příběh je díky jeho živelnému a přirozenému hereckému projevu plný lidskosti, lásky a tolerance, který ani na chvíli nepůsobí vypočítavě a nevěrodně. Díky tomu je strašně lehký si Gerogese, Gisele a Michoua zamilovat a držet jim palce, ať se vyrovnaj sami se sebou i se značně xenofobním okolí. Film funguje i jako velmi kvalitní ukázka tehdejší francouzské společnosti a lehce se dotýká francouzské černé můry s názvem Alžírsko. ()

adriane9 

všechny recenze uživatele

"Doporučuji pouze náklonnost, ne lásku.. " To říká sociální pracovnice náhradní matce..a to je pro mě problém, jelikož se s tím neumím nějak sžít.. dospělí ať se pozabíjí ale na děti mi nechytejte, takže chvílema jsem dost bojovala s vlastním přesvědčením, ale to já vždycky u filmů, kde jsou děti. Každopádně ten francouzský nádech, krásná Nathalie Baye a celý Gerard mě mile vedli snímkem takže vyvážených 3*... ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Film sa chvíľu hraje na drámu o malom opustenom synovi imigrantov a inokedy zase na komédiu o snaživom ale jednoduchom otcovi. Toto spojenie mi nesadlo. Plno línií filmu, ktoré sú rozpracované a nedokončené, a koho si Georges vybral ako objekt svojej túžby, bolo celkom scestné. Záverečné zmierenie a protirasistický záver ma ale celkom potešili, keby to nebolo melodramatické, bolo by to naozaj dobré. –––– To je tvoj brat? Tak sa rozlúč a ideme. ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem měl problém s tím, že ačkoliv se jedná o drama, tak mě nedokázal náležitě vtáhnout a zžít se s hlavními hrdiny, prostě jsem se na něj díval s odstupem. Stejně tak stopáž je mírně přepálená, dějové linky obou manželů a jejich milostných avantýr mi přišly zbytečné nebo aspoň dostávaly zbytečně moc prostoru. Naopak tím nejpádnějším důvodem, proč dát Blonďáčkovi šanci, je výborný Gérard Depardieu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Francuzsku kinematografiu mam od tvorby Truffauta a Luc-Godarda dost rad. Tuto sa predstavuje vyborny Gerard Depardieu v roli otca, ktoreho rodina si adoptuje akehosi moslima. Chvalim herecke koncerty pana Gerarda Depardieu, Nathalie Baye. Dokonca sa vo filme mihne aj Mathieu Amalric /Quantum of Solace/. Vyborny pocin, vrele odporucam. 85 % ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Film je natočen podle skutečné události. Michoua žil po uvedení filmu v Paříži. (Tejkina)

Reklama

Reklama