Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do ospalého zapadákova přijíždí nový strážce pořádku, což se sice zamlouvá starousedlíkům, ale ne muži, který zde doposud platil za hlavní autoritu. Premisa jak vystřižená z klasického westernu; jen tentokrát není dějištěm historická usedlost v Americe, nýbrž současná dánská vesnice v Jutsku obklopená močály. Sem je za trest převelen kodaňský policista Robert, jehož příchod je vítán podivně uspokojeným výrazem místních obyvatel. Konstábl, jehož chování „podle příručky“ je záhy konfrontováno s lokálními zvyklostmi, začíná tušit, že za fasádou zdánlivě obyčejného maloměstského života se skrývají zneklidňující tajemství. Groteskně laděné drama se žánrovými odbočkami ke krimi, westernu či hororu, natočené podle románu Erlinga Jepsena (autora předlohy úspěšného Umění plakat), vyniká originální stylizací a poutavým vykreslením temné atmosféry obestírající podivně vyšinutou komunitu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Fargo sa presunulo do Dánska a cestou postrácalo nejaké kúsky ako krabica Lega doručovaná Slovenskou poštou. Podivná atmosféra, kde od obyvateľov mestečka možno čakať čokoľvek. Satanský kult, kanibalizmus, vraždenie okoloidúcich. A ono nič. Len sú proste buransky rázovitý a zastávajú staré "dobré" rodinné hodnoty. Vždy keď som mal pocit, že sa dej konečne začne hýbať, tak sa Lego stavitelia zasa len ožrali. Miestami dosť nuda, a pritom som mal byť pri sledovaní ukrutně šťastný. ()

gojackill 

všechny recenze uživatele

LIDI TOHLE JE SPOILER, TAKŽE ČTĚTE AŽ PO ZHLÉDNUTÍ JINAK SI POKAZÍTE ZÁŽITEK:Jestli si to někdy rozdám s vdanou ženskou v manželské posteli zatímco bude na schodech ležel na šrot ožralý manžel a pak milenku při koitusu nechtíc udusím polštářem, protože je při orgasmu příliš hlučná, tak si pustím skladbu Riders of the Freeway od Kiry a půjdu si zaplavat s jejím manželem do bažiny. ()

Reklama

petrsv 

všechny recenze uživatele

Místy nuda s prvky hororu, ale víc mi vadilo něco jiného. Děj je údajně situován do malého města Skarrild v Jižním Jutsku (Sønderjyllands Amt do r. 2007, dnes Syddanmark). I kdybych mávnul rukou nad tím, že v době natáčení muselo být zřejmé nové správní rozdělení, tak přesto je nesmysl tvrdit, že Skarrild je v Jižním Jutsku. Narozdíl od města Tønder. A je taky nesmysl, aby policie ve Skarrildu byla podřízena policii v Tønderu, to by hoši měli poněkud z ruky (140 km). ()

Elementál 

všechny recenze uživatele

Johohó! Tak to bylo něco! Ze začátku mi přišlo, že se ve snímku ani nic moc neděje a že se jedná o jednu z těch klasických slabších detektivek. Jenže chyba lávky! Znenadání se objeví (pro mě naprosto nečekaný) zvrat a my sledujeme rázem úplně jiný film. Skoro jsem si až říkal, že takhle to přece být ani nemůže... Nicméně vše se určitým způsobem zase srovná a dospěje do "šťastného" konce s pohodovou hudbou a život jde dál... _______Jakob Cedergren zvládá utáhnout celý film de facto sám, ale ostatní herci taky nejsou špatní. Po řemeslné stránce se dle mého nejedná o "pětkový" film, ale zasáhl mě natolik, že si tak vysoké hodnocení zaslouží. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dánska podivnosť na "pohľadanie", ktorá dokonale vystihuje kvalitu Dánskej filmovej tvorby. Ťažko sa popisuje snímok, ktorý dialógmi či samotným vývojom deja, nepripomína nič obdobné, s čím sa divák bežne stretáva. Vrelo však odporúčam nie len pre samotný kriminálny nádych, no najmä pre odlišnosť pohľadu na dianie v samotnej story, ktorá je pre severskú tvorbu tak špecifická. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Snímek se žánrovými odbočkami ke krimi, westernu či hororu byl natočen podle románu Erlinga Jepsena (autora předlohy úspěšného UMĚNÍ PLAKAT). [Zdroj: CinemArt] (POMO)
  • Film dánského režiséra H. R. Genze získal hlavní cenu Křišťálový globus na 43. ročníku MFF Karlovy. Genz se českým divákům představil už v roce 2005 svým filmem ČÍŇAN, který získal Cenu FIPRESCI a Cenu Ekumenické poroty na 40. MFF Karlovy Vary. [Zdroj: CinemArt] (POMO)

Související novinky

Český herecký úspěch v Karlových Varech

Český herecký úspěch v Karlových Varech

13.07.2008

Přestože si nejnovější režijní počin Michaely Pavlátové Děti noci samotný cenu neodnesl, hlavní herečtí představitelé filmu Martha Issová a Jiří Mádl doslova ovládli podium velkého sálu hotelu… (více)

Reklama

Reklama