Reklama

Reklama

Triangle

Trailer 1

Obsahy(1)

Když Jess vyrazí s přáteli plachtit na otevřené moře, nemůže se ubránit pocitu, že je něco špatně. Podezření se realizují, když jejich jachta v bouři ztroskotá. Jediná šance na záchranu se jeví v možnosti dostat se na vzdálenou a zdánlivě opuštěnou loď. (Chatterer)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (385)

kingik 

všechny recenze uživatele

Jessie (Melissa George) se se svými přáteli vydává na jachtě na otevřené moře. Ztroskotají však a spásu naleznou v podivném parníku z třicátých let bez posádky, který se objeví jako na zavolanou. Jenže po nalodění na něj se začnou dít zvláštní věci. Jessie se tady vyskytne ve dvou verzích, jako hodná a zlá, a všechny vyvraždí. Jessie se ocitla uvězněná v dokola se opakující smyčce, ze které není úniku, ale není jasné, jestli je blázen, nebo se jí to jen zdá, anebo je parník prokletý. Stoprocentní odpovědi se v závěru stejně nedočkáme, ale přesto jsem byl po celou dobu solidně napnutý, protože film nabral pěkné tempo, nebyl ukecaný a vládl vynikající režií Christophera Smithe, který si také napsal scénář. Jeho režie snese ta nejpřísnější měřítka, a pokud je coby scenárista slabší, režijně si může troufnout na cokoliv a klidně na další (mysteriozní) horor. Melisse George jsem její zápornou verzi věřil trochu méně, ale její kladná verze byla překvapivě zajímavější. Nebylo vůbec snadné z té tajuplné smyčky vybřednout, protože režisér sám si na sebe svým scénářem tak trochu ušil smyčku, ale zvládl to v pohodě a předvedl, že je schopný natočit originální horor s předivem tajemna, který uplyne jako voda. Hrozí však, že se divák ve filmu postupně mírně ztratí, což ztíží orientaci v ději. Tedy trochu zamotané, překombinované, ale v konečném vyznění rozhodně zajímavé. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nemám dvakrát v oblibě filmy, kde se děj stále vrací dokola, i když z různých pohledů a případně lehce pozměněn. V momentě, kdy se hlavní postavy dostanou na palubu obří lodi, přestává všechna legrace (ta vlastně přestala už chvíli před tím) a nastane boj o život. Zajímavá myšlenka nakonec není zcela dotažena. Čekal jsem, že hlavní postava nakonec kletbu zlomí, ale dostalo se mi jen vysvětlení onoho absurdního kolotoče, ze kterého nelze vystoupit. Některé scény byly opravdu mrazivé - paluba pokrytá mrtvolami, které cosi spojovalo, či vršící se kopice racků na pobřeží. Zajímavé, ale na jedno podívání dostačující. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Řízné mystery nenechá nikoho na pochybách, že Smith u jeho psaní trpěl depresí, ze které se potřeboval vypsat. Hlavní hrdinka se ocitá až po uši v děsivé noční můře. Když se zdá, že z ní už, už dostává, tak zabředne ještě hlouběji. Z psychoterapeutického hlediska úžasné a jako film to taky funguje skvěle. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Christopher Smith .. Obdobným filmům by slušela střídmější stopáž, protože na dané ploše jsou nedostatečně vystavěny. Dlouho se někam jede, pluje, mluví o blbinách, čeká na něco podstatného s pár náznaky tajemna. Alespoň že prostředí nebylo tak okoukané. Pak nastane zlom a přežije jen holka s největšíma prsama. Ovšem jelikož se stav hlavních postav dostal na počet jedna již v slabé polovině, bylo jasné, že dojde k nějakým změnám. Neříkám, že jsem všechny zákonitosti pobral (a druhá projekce mne zas tolik neláká, i když si o ni snímek typologicky říká) navíc s některými zákonitostmi mám rozpory, ale zas tak špatně to nakonec nevyznělo a dojem ve mě můj první Christopher Smith zanechal spíše palcem nahoru podpořený průměr. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Opatrná čtvrtá hvězda za zdrcující finále, které dává celému filmu zcela nový rozměr. A také řeší několik základních problémů, které jsem chtěl filmu vytýkat. Skoro by se na to chtěl člověk podívat dokonce znovu, aby zkontroloval, zda mu neunikly nějaké zajímavé detaily, které by třeba vyřešily i zbytek nesrovnalostí. Ale jen skoro, protože jakkoliv byl v určitém ohledu přístup k populárnímu subžánru v tomto filmu svěží, z děje i postav se v klaustrofobickém prostředí lodi dalo podle mě vytěžit více. Takto Triangle trpěl i přes fajn napjatou atmosféru určitou nepříjemnou stagnací. Melissa George svou roli zvládla s přehledem, zbytek osazenstva byl slabší. 7/10 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Dej filmu sa odohráva v Miami, avšak celé nakrúcanie prebiehalo v Queenslande. (U_S_O)

Reklama

Reklama