Reklama

Reklama

Snímek Cvokař představuje pestrou mozaiku hollywoodských postaviček: všechny tápou, všechny v tom velkém a zkaženém Městě andělů zkouší najít pravdu. Neurotický agent trpící obsedantně-kompulzivní poruchou, puberťačka neschopná vyrovnat se s matčinou smrtí a posedlá sledováním filmů, obstarožní herečka se svým nešťastným manželstvím i snaživý, ale Hollywoodem opomíjený mladý spisovatel... všichni mají jedno společné: psychiatra Henryho Cartera. Ironií osudu je, že Carter, na kterého se všichni s důvěrou obracejí, je z nich asi nejbezradnější. Tento prominentní cvokař s hvězdnou klientelou se ve skutečnosti není schopen vzpamatovat z nedávné osobní ztráty. Dny tráví pokuřováním trávy a přestává dbát na svůj zevnějšek. A co hůř - ztrácí veškerou dřívější víru ve svou schopnost pomoci pacientům. Střídavě tragický a škodolibě komický film Cvokař podává svědectví o síle mezilidských pout a připomíná, že nikdo z nás nemůže být sám. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (191)

sestrad 

všechny recenze uživatele

Jak čelit životu, jaké má kdo zvládací strategie na stress, na osobní tragédie a na pocity nesmyslnosti všeho… Navíc kierkegaardovský citát o tom, že "trpící si musí pomoct sám" tady nepřešel do moralistního kýče. - No prostě podle mně tohle vůbec není hloupý film. A hollywoodský happy end, jak zaznívá občas v komentářích, to taky na stoprocent není. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Film o lidech, kteří řeší nejhorší situaci svého života. A to je ztráta nejbližší osoby. Vřele doporučuji všem, kteří se v této situaci nachází. Já jsem si tím také prošla, v poslední době dvakrát. Všichni se snaží v tomto nejistém světě najít něco, co jim pomůže se s tímto problémem vyrovnat. Bohužel většina z nich se utápí v alkoholu, drogách a nebo sebeničení. Každý se snaží jak umí. Je to o hledání nového smyslu života. ()

Reklama

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Hodnotiť horšie len kvôli tomu, že pri filme dotyčný zaspal a to by sa mu pri dobrom filme nestalo je fakt scestné. Mne už sa podarilo zaspať pri prvom Matrixe a Batman začína, čo sú inak výborné filmy...ale k veci: Pre mňa je Shrink malým vydareným (no nie bezchybným) filmíkom o tom, ako sa dá vyrovnať s veľkými životnými problémami. Jeho najväčšia chyba je ale v tom, že sa miestami snaží byť príliš dnešný, realistický a mierne to preháňa (5 minút po zoznámení sa tehotná žena spýta cudzieho chlapa: "Nechceš si zašukať v aute?"). Inak je ale fajn, príbeh sa skladá z viacero prelínajúcich sa príbehov a aj keď sa pri deji, zloženého len z (väčšinou dobre napísaných) dialógov, nájdu hluché miesta, stále sa na to dobre pozerá vďaka postavičkám týchto príbehov. Je síce pravda, že s nie všetkými sa stotožníte a nie všetky sú sympatické (zopár ich nie je ani dobre zahraných), všetky ale vyvážia scény s vynikajúcim Kevinom Spaceym, cez ktorého sa depresia prežívaná jeho postavou dostane aj k divákom...a nie v malom množstve. ()

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

Skvěle napsané drama se spoustou prvotřídních dialogů a vynikajícím Spaceym. Závěr mi ovšem příliš nesedí. Považuji jej za přehnaný a příliš násilně vykonstruovaný. Měl jsem chuť své hodnocení o hvězdičku snížit (ve srovnání se zbytkem celého filmu). Pak jsem si řekl proč ne - proč by nemohl být pro jednou konec skutečně pozitivní, a tak jsem se rozhodl mu to odpustit a přece jen sáhnout ke 4*. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Spaceyho cvokař přišel na způsob, jak nejefektivněji vyléčit své pacienty: být ještě více na dně, nešťastný, a ztracený než oni sami. Ale pomáhá to? Shrink je zajímavý, ale hlavně zábavný slepenec životních osudů na první pohled šedých lidí, kterým z životních trablů pomáhá největší troska ze všech. Čtvrtá hvězdička je za poslední záběr. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance 2009. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama