Reklama

Reklama

Snímek Cvokař představuje pestrou mozaiku hollywoodských postaviček: všechny tápou, všechny v tom velkém a zkaženém Městě andělů zkouší najít pravdu. Neurotický agent trpící obsedantně-kompulzivní poruchou, puberťačka neschopná vyrovnat se s matčinou smrtí a posedlá sledováním filmů, obstarožní herečka se svým nešťastným manželstvím i snaživý, ale Hollywoodem opomíjený mladý spisovatel... všichni mají jedno společné: psychiatra Henryho Cartera. Ironií osudu je, že Carter, na kterého se všichni s důvěrou obracejí, je z nich asi nejbezradnější. Tento prominentní cvokař s hvězdnou klientelou se ve skutečnosti není schopen vzpamatovat z nedávné osobní ztráty. Dny tráví pokuřováním trávy a přestává dbát na svůj zevnějšek. A co hůř - ztrácí veškerou dřívější víru ve svou schopnost pomoci pacientům. Střídavě tragický a škodolibě komický film Cvokař podává svědectví o síle mezilidských pout a připomíná, že nikdo z nás nemůže být sám. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (191)

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Po shédnutí Cvokaře mám dost rozporuplný dojem. Zpočátku jsem si říkal, že film mě moc bavit nebude, ale pak se to střídavě měnilo z dobrého do špatného dojmu a podobně. Kevin Spacey byl dobrý a už od začátku jako ztroskotanec, avšak byly tu i horší existence. Zapůsobila na mě postava Marka Webbera, jehož herecký výkon se dal srovnávat s Spaceyiho. Co říci o filmu více? Máme tu zkrachovalé životy lidí, kteří tak něják žijí svůj bláznivý svět, někteří jsou poučutelní někteří ne. Ve finále se tu střetávají protipóly i podobné lidské osudy. Film je určen pro trošku náročnějšího diváka a věřím, že spoustu lidí by ho hned zavrhlo, přes to má své kouzlo - ostatně jako Americká krása, ovšem ta měla daleko filosofičtějšího ducha pro chápajícího diváka. Ke konci se Spacey přece jenom napraví ze svého věčně zhuleného stavu a prolínání situací jednotlivých postav se vyjasní. Překvapilo mě i obsazení Robina Williamse, který mohl dostat více prostoru. ŠKODA! Nutno závěrem podotknout, že film má právě ono již několikrát zmiňované táhnoucí se a pomalé tempo, tudíž 100 minut jako by trvalo 3 hodiny. Hodnocením je to pro náročnějšího diváka za čtyři hvězdičky. Zkrátka přeberte si to každý po svém. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Hodně, hodně jsem si tento film chtěla oblíbit, protože v jeho jádru je ukryta řada aspektů, které mám v příbězích ráda: hlavní hrdiny je lidský, zranitelný (a zraněný), postavy nejsou rozděleny na kladné a záporné. Bohužel po scénáristické stránce vše úplně nefunguje – a i když jsou to jen detaily, výrazně ovlivňují můj celkový dojem. Jsou to zbytečné expozice, kdy některá z postav jen kvůli divákovi vysvětluje to, co všichni v dané scéně ví. Jsou to neuvěřitelné náhody jako moment, kdy jedna z postav najde cosi, co se jí přímo týká, pohozené na ulici. Je to uspěchaný scénář, který se v závěru snaží divákovi vnutit rychlou proměnu postav, ačkoliv stopáž by si zasloužila deset až dvacet minut navíc. Je to konec, který náhle změní vyznění celého filmu. U jiného žánru by tato zaškobrtnutí scénáristovi asi prošla, když se však snažíte dát dohromady civilní, citlivou, civilizační výpověď, může několik nerealistických scén snadno udělat z filmu s velkým potenciálem jen zapomenutelné drama. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zhulený cvokař, pečlivě hýčkající celebritám jejich vymyšlené problémy, je pro mne velmi interesantní postavičkou. A když ho okolnosti postaví, či spíše opatrně položí, před skutečný případ, tak je zábavné sledovat jeho pokus o samovyléčení se. Kdyby tím cvokařem nebyl Kevin Spacey a kdyby zpovídané celebrity netrousily hypochondricky výživné hlášky, tak by nebylo důvodu se na tento snímek vůbec dívat. Jenže Kevin splynul s pozvolným černohumorným tempem tak dokonale, že z námětu řídkého jak spodky Varla Frištenského vykouzlil docela příjemný film. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Nuda. Slabé, velmi slabé. Přijde mi, že ani lepší by to být nemohlo... Vlastně konec mohl být tragičtější... Celé to bylo vlastně o ničem. 2* za kameru a Kevina, který tento snímek povznesl z nebeské země do úrovně sklepního podlaží. Nechci to víckrát vidět ani kdyby tam lítali pečení holubi do h*by. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání, myslel jsem si, že když Kev Spacey nesleze za hodinu a půl z plátna, je o zážitek postaráno. Bylo by, ale to by taky ten film musel nějak pobavit nebo dojmout, zkrátka něčím zaujmout. Čím méně minut zbývalo dokonce tím častěji jsem se díval na hodinky. V tomhle případě absolutně neuchvácen a naladěn do špatné nálady. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance 2009. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama