Reklama

Reklama

V roce 1859 postihne město Ellensford mor. Obyvatelé netuší, že ho vyvolal Henry Bartlett, který touží stát se soudcem a město vést. Protože ovládá magii, obyvatelé ho zvolí a požádají, aby je moru zbavil. Díky jeho znalostem magie mor zmizí, ale v blízkém lese se objeví Obr lidožrout, který si každoročně v den zimního slunovratu žádá oběť. Oběť označuje svitem krystalu sám Henry. Město ohraničené kameny ustrne v čase, nikdo nestárne, ani neumírá, Henry našel recept na svůj věčný život. Píše se současnost a lesem procházejí Terry s Leah a Mike s Jessikou. Terryho město ztracené v čase láká a chce ho najít. Naneštěstí si zlomí kotník a Mike s Jessikou se vydají hledat pomoc. Terryho i Leah v lese mezitím Obr zabije. Mike s Jessikou dojdou až k nápisu Město uzavřeno, překročí jej a dostanou se do Ellensfordu právě v okamžiku, kdy Henryho krystal označí jako další oběť Stephena Chandlera. Henryho dcera Hope nechce, aby se obětí stal právě Stephen. Henry objeví Mikea a Jessiku a uvrhne je za mříže, kde je i čekající Stephen.  Stephen jim vypráví o kletbě. Hope chce Stephena zachránit, jde za Franklinem, který dřív býval soudcem, a žádá ho, aby lidi vedl proti Obrovi. Henry mezitím rozhodne, že místo Stephena nabídne Obrovi příchozího Mikea. Hope se Stephenem a Jessikou ho osvobodí z řetězů  a odvedou ho do lesa. Utečou za hranici, kterou Obr nemůže překročit. Stephen však zahyne. Hope obviní otce, najde jeho knihu magie a chce se pokusit zrušit kletbu. Henryho Obr také zničí... (TV Prima)

(více)

Recenze (62)

zliteonit odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to se pan režisér hodně sekl. V tomhle filmu je všechno špatně. Vždyť i ty základní efekty tam byly úplně amatérské. Ani jednou jsem se nepřistihl, že bych byl v napětí. Herecké výkony bych nehodnotil. Hrát v tomhle filmu muselo být hodně za trest. Možná ten film natočili jako odstrašující příklad toho, co by už nikdy nikdo neměl natočit. Příběh ani hudba tam nejsou strhující. ()

darkrobyk odpad!

všechny recenze uživatele

Někdy si říkám, proč tu kterou zhovadilost nevypnu. Naivně čekám, že třeba něco přijde, něco...ale NIC. V téhle slátanině nelze pochválit vůbec nic. Televizní kamera, otřesné herecké výkony (spíše nevýkony), nepřekvapivý děj bez nápadu, triky mizerné tak, jak by je snad nezplodilo ani studio Kamarád, a ten obr...no chacha. V žánrech chybí komedie, i když nejspíš nechtěná. Gore efekty nula, pokud nepočítám občasnou červenou spršku digitální krve... Herci nesympatičtí natolik, že jsem si celou dobu přál totální genocidu. Jediná záchrana - že by ten digitální chudák postupně rozerval celou vesnici na cucky, až by střeva lítala - se nedostavila... opravdu hnus. ()

Reklama

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Ach, to bylo hrozné! Zoufale zahrané, dialogy jako z kurzu "konverzujme jako mameluci - lekce pro pokročilé ", obr vypadal jako kříženec Shreka a Spongeboba na krátkých nožkách. A vesměs všechny hlavní postavy nesnesitelné, fakt jsem se nemohla dočkat, až je obřisko dožene. Výraz "on je k sežrání " tu dostal zpět svůj původní, doslovný význam. Naštěstí jsem si u toho četla, jinak by to bylo naprosto prošustrovaných 90minut života. ()

MickeyStuma odpad!

všechny recenze uživatele

Zapadlá vesnice kdesi v lese, mladí turisté tam snad zabloudivší a jakási potvora vraždící vše živé. Jedná se o tak kýčovitý film, že je ztráta času sledovat už počáteční titulky. Obr je zavřený v lese v nějaké díře obyčejnými dřevěnými dvířky, což je s podivem, že na to, jakou později ukázal sílu, je prostě nerozmlátil. Jeden z mladíků, a taky jak jinak, je prostě otevřel a hned na to smrtelně doplatil. Obr je jen o dvě hlavy větší a pohybujíce se tak neobratně, že je nepochopitelné, že mu za prvé nikdo nedokáže uniknout a za druhé, že ho už dávno nikdo nezabil. No jo, ale kdo? Vesničané z něj mají strach a proto mu pravidelně mu nosí oběti. Ale proč, když byl zavřený? A to se mi už nechce ani zmiňovat fakt, že někteří umějí i čarovat, což je ve finále nakonec využito. Proč už ne dřív? Každých pět minut snímku vzniká údiv nad nelogičností téměř každé scény. Zkrátka se jedná o tak špatný film, že tohle vytvořit jako svou studijní práci někde na filmové škole, okamžitě by všichni museli s ostudou skončit. Ne, tohle opravdu ne. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Předně nevím, kde se vzal ten název Ogre, když úvodní titulky filmu tvrdí, že se jmenuje Monster Village. Ogre je jako pohádka – království (zde městečko Ellensforn) po mnohá desetiletí sužuje strašlivý drak (zde Ogre), jehož kletbu naruší až příchod prostého hrdiny z lidu (zde Mike a Jessica). Pravda, v tomto filmu je to z jedné strany trochu prostší, ze druhé trochu zamotanější, ale to je jen a jen dobře. Na televizní film se Ogre honosí docela dobře vymyšleným a relativně košatým příběhem, který není nijak plochý nebo jednorázový a propracovanou mytologií. Kromě zajímavého příběhu, vizuálně přitažlivého prostředí postředověkého městečka a historické atmosféry a magické zápletky, oplývá i příjemnými postavami, zajímavými charaktery a na televizní tvorbu velice ucházejícími hereckými výkony. V neposlední řadě mě film překvapil i svou, na daný formát, nezvyklou krvavostí. Ogre párá břicha, rozšlapává hlavy a trhá lidi vejpůl – často v přímém záběru kamery, což u televizní horrorové tvorby není jev zrovna běžný. Jedinou výraznou slabinou filmu se tak jeví samotný Ogre. Ve své nezastřeně digitální podobě moc hrůzy nepouští (přesněji řečeno vůbec). Ze všeho nejvíce působí jako takový přitroublý hromotlucký netvůrek, který zde utekl zřejmě z Pána prstenů nebo Harryho Pottera a nejspíše vás hlavně rozesměje. Rozhodně se nejeví být tím strašlivým démonickým netvorem, jak je ve filmu nazýván. Jen více takových televizních horrorů. 3,5* ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama