Reklama

Reklama

Černé moře

  • Velká Británie Black Sea (více)
Trailer

Jednoho dne dostane kapitán Robinson (Jude Law) nečekanou nabídku. Má sehnat ponorku a posádku a plavit se na Černé moře vyzvednout z potopené nacistické ponorky zlaté cihly. Avšak pod hladinou moře ve stísněném prostředí ponorky začíná mezi posádkou obcházet nedůvěra, pochyby a smrt. Dostane se kapitán Robinson k vytouženému pokladu, nebo bude muset obětovat úplně vše? (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer

Recenze (141)

Milan25 

všechny recenze uživatele

Atmosféra v pohodě, výkres postav nula, a netuším, kolik Judovi slíbili, že do toho šel. Podle profilu scénáristy vidím, že je to jeho první film, a podle toho to taky vypadalo. Úvod do děje stručný, ale aspoň to jde přímo za cílem, a na nic si to nehraje. Slabina jsou hlavně postavy, protože ani ke konci filmu jsem netušil, kdo se jak jmenuje a proč tam je. Lepší 2* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rusko-anglická posádka na cestě za nacistickým zlatem. A že to mezi Rusy a Angličany začne skřípat je jasné ještě před naloděním a je na kapitánovi, aby to ukočíroval, což zrovna moc nezvládá. Když se k národnostním strkanicím přidá ještě chamtivost a odhalený komplot, všechno se začne rozpadat. S příběhem bych neměl problém, byť se nejedná o nic světoborného. Potíž je v tom, že začátek nepokojů víceméně stojí na tom, že jednomu z členů posádky bez většího důvodu hrábne. Tady scénárista moc nepřemýšlel a to se pak odrazilo na celém filmu. Kromě děravého scénáře a ne zrovna promyšleně napsaných postav, je film místy strašně nezáživný. V ponorce se sice pořád něco děje a vypjatá scéna střídá scénu ještě vypjatější, ale to platí bohužel jen pro oko režiséra. Pro mě to byla nuda a nejenže mi bylo šumafuk, jak to s posádkou dopadne, ale občas jsem měl problém porozumět tomu, co se tam vlastně děje. Ani snažící se Jude Law to nemohl zachránit. Zatím nejhorší Macndonaldův film. 35% ()

Reklama

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Equal share for everybody. Rada na úvod: Povědomí o fyzice odložte v přetlakové komoře. Black Sea je dobrodružný film (jako) od Kena Leuche, Postradatelní na moři. Cílem nebylo zkoušet vědomosti nerdů do vojenské techniky, ale nechat bandu chlapů odrazit se ode dna nejen mořského, vystavit je tlaku neměřitelného v atmosférách a předestřít možnost fandit odepsaným týpkům, kteří si zasloužili víc. Já nám fandil. Totiž - jim :-). Macdonald obětoval věrohodnost a co chtěl, to získal, nejvřelejší buddy-movie posledních let. Fuck das Boot. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnohých filmov, ktorý využíva všetkého, čo môže ponorka ponúknuť. Nečakajte žiadne vykreslenie postáv. V prvom aj poslednom rade ide o rutinné doručenie príbehu divákovi. A ten príbeh nie je zlý. Novodobí zlatokopovia, ale predovšetkým nepríliš sofistikovaní námorníci, pátrajú po zlate, ktoré zmizlo pred vypuknutím II.svetovej vojny. Príbeh sa odohráva za hranicou zákona, normálnosti, alebo stráviteľnosti, ku ktorej priemerný pracujúci človek ani nedôjde, nieto aby ju prekročil. Dobrý je nápad s dvojjazyčne hovoriacou a mnohokrát si nerozumejúcou posádkou. Bariéra nielen jazyková, ale aj mentálna, je základom pre hustnúcu atmosféru v ponorke. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Nechápu, že tě vyhodili........... Já vůbec nechápu, jak taková idiotská posádka ponorky vůbec mohla vzniknout. Vůbec jsem jim nefandil. CITÁT - Svoloč......... Velmi podprůměrný příběh, špatně natočený, s nevýrazným hudební doprovodem a z absencí logiky. Jen jako výplň na nudný zelený čtvrtek. Měl jsem jít raději na pivo. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (13)

  • Jude Law (Robinson) sice není Skot, ale filmu mluví přízvukem, jaký se používá ve městě Aberdeen, třetím největším skotském městě. (Maulincio)
  • Záchranné obleky se dají použít pouze do hloubky 183 metrů (600 stop), ale ve filmu je použijí ve hloubce kolem 350 metrů (1150 stop). (Maulincio)
  • Zatímco se potápěči oblékají do skafandrů, Tobin (Bobby Schofield) má oblečený límec od přilby naopak - vrchem dolů. (Maulincio)

Reklama

Reklama