Reklama

Reklama

Černé moře

  • Velká Británie Black Sea (více)
Trailer

Jednoho dne dostane kapitán Robinson (Jude Law) nečekanou nabídku. Má sehnat ponorku a posádku a plavit se na Černé moře vyzvednout z potopené nacistické ponorky zlaté cihly. Avšak pod hladinou moře ve stísněném prostředí ponorky začíná mezi posádkou obcházet nedůvěra, pochyby a smrt. Dostane se kapitán Robinson k vytouženému pokladu, nebo bude muset obětovat úplně vše? (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer

Recenze (141)

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Dlouho tu nebyl poradny ponorkarsky film. Je to asi tim, ze se v nem nemuze stat nic moc jineho nez, ze se vse uplne posere a prijde na radu boj o holy zivot. Tohle je samozrejme pripad i Black Sea spolu s drsnymi vousy, drsnymi recmi a jeste drsnejsimi prizvuky. Slusna zanrovka, ktera neprekvapi, ale je celkem chlapsky fajn. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Keby sa zozbieralo všetko zlato, ktoré údajne má patriť nacistom, svetový dlh by razom zmizol. Na niečom to ale postaviť museli. Britsko-ruská posádka ide hľadať do Čierneho mora nemeckú vojnovú ponorku, ktorá má na palube zlato. Ako by sme tento film mohli brať? Ako štúdiu ľudskej hamižnosti? Ako príklad toho, že miešať posádky nieje najlepší nápad? Ako vzor obetavosti? Neviem. Rozhodne to má kúsok zo všetkého, je to pozeratelné a nie veľmi dlhé. 3 z 5 ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Bohužel přesně podle příručky "Ponorkové drama v pěti krocích": 1) Hrstka chlapů hluboko pod vodou a nesmí se prozradit. 2) Soudržnost skupiny se rozpadá. 3) Zdaleka ne všichni přežijí do závěrečných titulků. 4) Když se to může posrat, tak se to posere. 5) Hrdinství. ~~~ Naprosto neinovativní, pokud tedy nevidíte vzpruhu v tom, že se to odehrává za současnosti a ne za WWII. Jenže je to všechno právě podle té příručky. Jakmile začíná nějak jít do tuhého nebo je dlouhý záběr na něco nepodstatného, je vám jasné že TEĎ se něco stane a taky že jo. Dokonce dokážete i odhadnout co přesně a to ani nemusíte vnímat v podstatě úvodní představování postav, u kterých je vám taky hned jasné, jakou úlohu budou v ději odvádět. Navíc se objeví zvrat, který, pro mě za mě, klidně mohl být vystřižen, protože je naprosto nepodstatný a nic neměnící. Kdyby alespoň pod tou vodou u cíle bylo nějaké překvapení... Dvouhodinová nuda z pera seriálového pisálka. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tento film si podle mě zaslouží alespoň červené pozadí(tím mám na mysli hodnocení nad 70%).Je to sice amatérský film,ale to nic nemění na tom,že je výborný.Prvních pár minut je docela nudných,možná i třicet minut,ale pak to začalo být daleko svižnější a nabralo to vzrůstající tempo.Kdyby hlavní roli nezahrál Jude Law,tak asi dávám tři hvězdy,ale on ten film svým výkonem držel.Bylo vidět,jak skvělý herec to je.Líbilo se mi nepřátelské napětí mezi ruskými a britskými členy ponorky.Film skončil tak,jak to asi skončit mělo.Hodně překvapivý snímek letošního roku.Za mě dávám 75% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jako drama je to dobré. Jsou tu výborné vyhrocené momenty, které jsou skvěle herecky zvládnuty. Jenže to je tak všechno, co ve mně něco zanechalo. Příběh je takový nijaký, v podstatě mi přijde, že šlo jen o to, aby se chlapi ocitli na nějakém místě, kde to je za pár dní na palici. Tohle se skutečně podařilo, ale chybí v tom city, něco víc. Tohle je prostě jen další film v ponorce. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (13)

  • Ponorka požitá ve filmu je vyřazená sovětská ponorka B-39 (Projekt 641). Během střídání majitelů získala jména jako "Black widow" a "Cobra", ale ani jeden z nich nepoužívala během své služby u sovětského námořnictva. Dnes B-39 najdete v Námořním muzeu v San Diegu v Kalifornii v USA. (Maulincio)
  • Na palubě německé ponorky lze zahlédnout pistoli Luger P08. (Maulincio)
  • Ponorka třídy Seawolf, o které se zmíní Reynolds (Michael Smiley) při jídle, je americká útočná ponorka s jaderným pohonem. Třída Seawolf je poslední typ amerických ponorek stavěných za Studené války, bylay dalším vylepšením předchozí třídy Los Angeles, které sebou ovšem neslo značný nárůst ceny. Konec studené války a změna doktríny amerického námořnictva směrem k vedení pobřežních operací, znamenaly výrazně omezení tohoto programu ve prospěch levnějších ponorek třídy Virginia. Namísto původně plánovaných 29 proto byly v letech 1989–2005 postaveny pouze tři ponorky této třídy. Poslední jednotka USS Jimmy Carter byla dokončena v prodloužené a vylepšené verzi. Všechny tři jednotky jsou dodnes ve službě. O ponorce třídi Seawolf padne zmínka i ve filmu Periskop nahoru a dolů (1996). (Maulincio)

Reklama

Reklama