Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Užvaněný a potrhlý jelen Elliot a zdomácnělý medvěd grizzly Boog tvořili tu správnou dvojku, která v prvním díle Lovecké sezóny uhájila les a jeho obyvatele před krvelačnými lovci. A protože se jim v konkurenci animované záplavy roku 2006 dařilo nad očekávání dobře, vykoledovali si pokračování. V něm dojde na rozhodující souboj na život a na smrt mezi dvěma živočišnými skupinami, které se navzájem nenávidí - divokými a domácími zvířaty. Jediný jezevčík Buřtík, který zdrhnul svým páníčkům, aby ochutnal tu pravou svobodu, stále neví, na jakou stranu se má přidat. V divočině Buřtíka láká bezbřehá volnost, na druhý břeh ho zase přitahují vitamínové kosti, které na něj líčí jeho panička ve snaze ho najít. Před nemateriální svobodou nakonec zvítězí pamlsky v tlamě a na Buřtíka spadne klec, respektive za ním zaklapnou dveře obytného karavanu jeho páníčků. V tu chvíli si uvědomí cenu svobody, ale to už je trochu pozdě. Naštěstí má divoké kamarády, kteří ho nenechají ve štychu a s nasazením vlastních krků půjdou v jeho stopách, aby ho uchránili před osudem domácího mazlíčka. Naneštěstí Buřtíkovi páníčci směřují na sraz chovatelů domácího zvířectva, kterému šéfuje jeden věčně zpruzený pudl, jenž kromě špatně provedené ondulace nenávidí ještě jednu věc - divoká zvířata. Střet, který se blíží, je zcela nevyhnutelný, a Elliot s Boogem budou muset oprášit všechny triky, aby z téhle krize vyšli se zdravou kůží a navíc ještě zachránili kamaráda Buřtíka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Má to trochu jinou příběhovou linii, jde i o jiné postavy, Boog s Eliottem hrají kompars německému jezevčíkovi, který se nachází v bezvýchodných situacích, ze kterých se mu ale daří vyváznout ..Nemá to takový tah jako předchozí díl, jen taková mlska pro skalní fandy ..technicky dobré, co se týče scénáře - bída .. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Znatelne slabsi nez jednicka. V prvnim dile byl dej jeste vcelku originalni a adaptace zdomacneleho Booga v divocine, nebo zaverecny boj proti lovcum, napadite motivy. Dvojka vlastne z "lovu" nema nic. Zachovava pouze hl. postavy. A zatimco se Elliot chysta rict "ano" na svatbe s lankou Giselle, "unesou" jezevcika (ci co to je) Burtika - v jednicce puvodne domaciho mazlicka, ktery se rozhodl zustat s divokymi kamarady. Nyni ho ovsem opet nasla jeho panicka, a bere ho s sebou. Ostatni se vydavaji na zachrannou "akci" a tot vpodstate vse. Koukat se na to da, ale je to zatracene unyle, misty trapne, nic moc se vpodstate nedeje, jen se hodne zvatla. A to jakoby ruznymi narecimi. Takze z Burtika je nevim proc "Nemec" a kachny jsou (tusim ze jak v minulem dile) "Francouzi". Do toho se primota parta domacich psu a kocek, ktere "nahodou" jedou s lidmi kolem na vylet do divociny. Tyto mazlicky vede natupirovany zakomplexovany pudl (v CZ dabingu s kupodivu zenskym jmenem Fifi??), ktery divocinu vylozene nesnasi. Cele to pak pusobi, jak to zni. Jako takovy gulasek pejska a kocicky, kam se vrzlo par zviratek, ktere behaji, natlucou si nos a vlastne nic vylozene vtipneho nedelaji. V porovnani s jinymi animaky zde neni nic "extra" - zadne narazky, alegorie, ani skvela hudba nebo animace. Mne se osobne tyhle zviratka ani vzhledove moc nelibi a kvalita vizualu mi prisla skoro srovnatelna s "Toy Story" (ktere je ale o 13!! let starsi). Ke konci v parku Pet Paradiso konecne prisli s par vtipnejsimi napady a celkove se to detem libit muze, ale mozna ze v budoucnu dam jeste o hvezdu min. ()

Reklama

Kryton odpad!

všechny recenze uživatele

Videofilm jde do kin!Nová doba! Odpad vyhazuje diváky! Nová doba! To co je v USA na trafikách jako příloha nějakého časopisu je u nás s pompou uvedeno do kin. Jak vidno peníze na animaci nebyly a tak se ponechaly zdrojové kody z prvního filmu a na scénař a hvězdné hlasy se radši zapomnělo. Po půlhodině kardinální nudy plné proveřané vaty stylu "strach ze svatby" , do které se nasypalo téma někoho zachraňovat , ale film nezachrání a mě z té nudy také ne (a to jsem už málem chtěl volat 112). Přidaní dalších postav je ještě více trapné a nudé , že film se nedal dokoukat. Pokud rodiče zamyšlejí vzít děti na tento film ať radši peníze investují do dvd Kungfu Panda,VaLL-I nebo Divoké vlny. Po přepočtu to vyjde levněji než návšteva kina na absolutně hloupý film , který pobaví jedině tím , že to u nás jde do kina. A v porovnání s těmito výbornými animáky je to jako rovnat pivo za 3 kč a Pilsner Urquell. Tohle je jasný důkaz , že animovaný film nedokáže jen tak každý a že animace(no tahle není kdo ví jaká) není vše. Odpad prosince 2008! ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení nezachrání ani skvělý polský dabing a jejich hlášky (animáky jedině s nim)...Srandovních scén je tu pramálo, ale jako oddychovnka není špatná...Hodnotit grafiku nedokážu...Srovnávat to s animaci s Wall-em, to ani nejde a ani nechci...Ale jako u všech podobných animáků, některé "hefty" už asi nikdy nezapomenu... ()

Mr.Dogman 

všechny recenze uživatele

Veverka - ta je nejlepší a nejlegračnější. Ostatní někdy vyřknou taky super hlášky , ale veverka se tu vyskytuje více než v prvním dílu, a to je super. To je ale asi jediné VÍCE než měla jednička. Jednička se jen o kousek nevešla do mých 5 nejoblíbenějších anim. filmů, které mám na profilu, dvojka je ovšem jiná, ale pořád je to mnohem lepší, než některé animáky, co se stvořily a nikdy být stvořeny neměli. Podle všech recenzí jsem to (že to nic moc nebude) čekal a o to více jsem si film užíval. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (1)

  • Příběh filmu se odehrává přesně rok po prvnímu dílu. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno