Reklama

Reklama

Jejich romanci poznamenala válka. Jedinou naději na společnou budoucnost představují milostné dopisy... Americký spisovatel Nicholas Charles Sparks patří mezi nejúspěšnější autory současnosti, na svém kontě má celou řadu mezinárodně úspěšných bestsellerů. Sparks bývá označován za krále romantiky, podle jeho románových předloh už bylo natočeno jedenáct celovečerních filmů. Mezi ty nejoblíbenější patří Vzkaz v láhvi (1999), Zápisník jedné lásky (2004) nebo Milý Johne (2010). Jak název posledního uvedeného titulu napovídá, ústřední motiv představuje milostná korespondence. Ta se stává jedinou formou komunikace mezi členem speciální jednotky americké armády Johnem Tyreem a jeho dívkou Savannah. Společensky nesourodá dvojice se do sebe bláznivě zamiluje během letních prázdnin v Jižní Karolíně. Po ročním odloučení vyplněném vytrvalým dopisováním ale jejich naději na společnou budoucnost naruší teroristické útoky z 11. září 2001. Loajální John se přesouvá na válečnou misi na druhý konec světa, kvůli nejistému vývoji navíc vnímá jako svou povinnost službu znovu prodloužit. Dobrosrdečné Savannah ale život bez jeho blízkosti nedává smysl, proto se jednoho dne rozhodne udělat nejtěžší krok ve svém životě a odesílá poslední dopis, který má představovat definitivní tečku za jejich osudovou láskou. Ústřední milostný pár ztvárnili hvězdní herci Channing Tatum a Amanda Seyfriedová. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (452)

gogo76 

všechny recenze uživatele

L. Hallstrom robí príjemné filmy. Občas stvorí niečo skvelé ako napr. Pravidlá moštárny, ale takmer všetky jeho filmy sú tak trochu sladké a plné citov. Drahý John, hlavne jeho prvá romanticky ladená polovica bola na môj vkus presladená až dosť a prakticky sa ničím neodlišuje od romantických filmov, ktoré hollywood chrlí ako na bežiacom páse. Vlastne som istý čas zvažoval, či to vôbec pozerať. Presvedčilo ma vojenské prostredie, v ktorom sa príbeh čiastočne odohráva a R. Jenkins v roli otca, čo sa nakoniec ukázalo ako dobré rozhodnutie, lebo práve vzťah Johna a otca dáva filmu niečo navyše a aj tým trochu vybočuje z koľají čistokrvného romantického filmu. Druhá polovica filmu a R. Jenkins ma presvedčili prikloniť sa k slabším štyrom hviezdam. Hej, a tá Amanda, tá nie je môj typ... 70%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $80,014,842Tržby Celosvetovo $114,977,104Tržby za predaj DVD v USA $27,698,544 //počet predaných kusov 1,755,461║ Sentimentálna báchorka, ktorú zachraňuje pôvab Amandy Seyfried, na ňu sa dá pozerať za každých okolností, nafúknutý Channing Tatum sa mi tam absolútne nehodil. /40%/ ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem si říkal, proč je tu tak kritické hodnocení a při sledování filmu mi to ke konci pomalu začínalo docházet. Je to všechno tak kýčovité a vy už víte druhou půlku filmu, co se bude dít. Tím se sami ochudíte váháte, zda má cenu tedy dál koukat nebo ne. Co když to přeci jen dopadne jinak? Nedopadne. Tenhle případ to není. Pár krásných dopisů bylo, ale v té hromadě se vytratily. A proto se mi z pěti hvězd ztratila trojice. The end. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hrozne nudné, nezáživné, s plochými postavami a toľkým patetizmom, že by sa mohol aj týždeň v kuse predávať a stále by niečo zostalo. Čo s mňa týka, absolútne nechápem ľudí, čo idú dobrovoľne niekam za hranice do vojny, šíriť tú akože svoju demokraciu. A ešte aj byť na to hrdý. Je to hnus. A dramatické aj romantické scénky tiež vyzneli do stratena. 30/100 ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Technicky to tak špatné není, Hallstrom už je v žánru rutinér a vybrat herce a exteriér si prostě umí. Na druhé straně je to tak strašně špatný, že sem měl problém to dokoukat, protože po deseti minutách je jasný, jak to všechno dopadne. Příběh každý postavy je mi ukradený a jeslti někdo umře mi je taky jedno. Válečné scény působí tak rádoby epicky, až jsou trapné k zasmání. Hlavní herečka má postavu totální krávy a hlavní herec má postavu totálního vola, protože se na ní s prominutím nevysral po tom co mu napsala "milý johne..", takže Lasse bud udělej druhýho Hačika a nebo táhni do háje. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Hodinky, ktoré nosí John (Channing Tatum) typu Suunto X9i, sú prvýkrát viditeľné v scénach z roku 2001, no začali sa vyrábať až v roku 2006. (Arsenal83)
  • Počas otváracieho víkendu v Spojených štátoch sa film dostal na prvé miesto a stal sa filmom, ktorý definitívne ukončil vládu filmu Avatar (2009) Jamesa Camerona, ktorý bol na vrchole pokladníc sedem týždňov po sebe. (Arsenal83)
  • Film je adaptací stejnojmenného románu Nicolase Sparkse, který vyšel ve Spojených státech v roce 2006. (Olík)

Reklama

Reklama