Reklama

Reklama

Poltergeist

  • USA Poltergeist (více)
Trailer 1

Legenda hororového žánru Sam Raimi přichází s úplně novým zpracováním klasického příběhu o rodině, jejíž poklidný život se obrátí naruby, když se v jejich domě začnou dít podivné věci. Útoky děsivých bytostí se stále stupňují a rodina musí čelit nejhorší noční můře ve chvíli, kdy zmizí jejich nejmladší dcera. (Forum Film CZ)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (367)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Už originální snímek z roku 1982 moc nepřesvědčil, ale Poltergeist z roku 2015 je katastrofa od samého začátku. Atmosféra naprosto nulová, předvídatelné lekačky a vše působí hrozně barevně a diváka to musí otravovat. Kvalitní duchařský horor tvoří atmosféra, napětí a nějaká ta pořádná lekačka, ale tady vše je na úplně té nejnižší úrovni. Najdu možná jednu max dvě scény, které nebyly nejhorší a kvůli tomu nakonec odpad nedám. Tohle se Gil Kenananovi nepovedlo a pokud plánují pokračování, obloukem se mu vyhnu .. 2/10 = 20% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Horrory ja rád. Avšak duchárske nie sú zrovna môj najobľúbenejší subžáner. Najviac ma iritujú tie azijské s malými, ukrivdenými, mŕtvymi dievčatkami. To je fakt otrava. Alebo aj americká séria "Paranormal Activity" je tiež poriadna nuda. Za najlepšiu duchárčinu považujem trilógiu z osemdesiatych rokov minulého storočia "Poltergeist". Najmä na prvé dva diely nedám dopustiť. Asi preto som sa pomerne dlho zdráhal si pozrieť remake tohto filmu, ktorý natočili v roku 2015. Ale čuduj sa mi svete nie je to vôbec špatné. Je to celkom podarená, zmodernizovaná verzia pôvodného príbehu. *** ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem do čeho jdu a dostal jsem přesně to, co jsem od tohoto remaku očekával. Původní Spielbergovu verzi jsem samozřejmě viděl a samozřejmě se to nedá srovnávat. Remake se mohl pochlubit alespoň lepší hudbou a akustikou, což je i logické, když přihlédneme na rok produkce původní verze a remaku. Je to jako přes kopírák, akorát v novější více američtější verzi. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

V dnešní době už kostry lezoucí ven a pár padajících věcí naši generaci zvyklou na jiný typ hororu nevyděsí. Ovšem strašně mi vadilo, že se snažili tam cpát prakticky něco ze všech druhů novodobých hororů a nerazili Spielbergovou nebo lépe svojí cestou. Cesta do záhrobí okopčená z Insidious, navíc v Insidious je teda mnohem povedenější, než pár blikajících světýlek a ruce mrtvol, co se po všech natahují. A ještě "amatérské záběry" z létající kamery atd. Lekaček děsně málo, ale sympatičtí hercí a zajímavé postavy. S dějem si trochu od originálu pohráli a myslím, že zrovna po dějové stránce se mi tenhle Poltergeist líbil více, ale vizuálně selhává. V 3D jsem neviděl a nemám zájem, ale hádám, že to nějak extra nepomáhálo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rodina Bowneových sa nasťahuje do nového domu, dúfajúc v nový začiatok. Všetko prebieha podľa plánu až do momentu kedy začínajú byť svedkami mnoha podivných udalostí. Situácia sa ešte viac zhorší, keď zmizne najmladší potomok z troch detí, malá Madison. Porovnať s originálom nedokážem, lebo som ho pred pár mesiacmi nedokázal dopozerať. Asi pri piatich pokusoch som sedem krát zaspal, a tak v obave, že by som mohol milujúcich fanúšikov tohto "kultového" veľdiela svojim názorom v komentári pobúriť, som ho rovnako zavrhol, ako počas detských liet v škôlke, mliekovú polievku (tá mi inak dodnes naháňa strach!). V prvom rade si treba uvedomiť, že novodobý "Poltergeist" je určený predovšetkým najmenším divákom. Klasického dospeláka vyrastajúceho na Hopkirkovi možno miestami trošku zamrazí, no hororového fanúšika, ktorý týždenne vzhliadne desiatku podobných výtvorov, len z ťažka niečím prekvapí, tobôž vystraší. Natočené je to ale na rozprávku pekne, dokonca zaujalo aj pár originálnych nápadov či atmosférických pasáží. Ja som vzhľadom k tunajšej kritike očakával väčšie sklamanie, a tak len sucho skonštatujem, že keby možno nebolo tých digitálnych efektov, dal by som sa ukecať aj na tri hviezdy. Tak teda dobrú noc, nech Vás blžky štípu celú noc - 50%. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Film obsahuje medzititulkovú scénu. (EvilMatus)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama