Reklama

Reklama

Poltergeist

  • USA Poltergeist (více)
Trailer 1

Legenda hororového žánru Sam Raimi přichází s úplně novým zpracováním klasického příběhu o rodině, jejíž poklidný život se obrátí naruby, když se v jejich domě začnou dít podivné věci. Útoky děsivých bytostí se stále stupňují a rodina musí čelit nejhorší noční můře ve chvíli, kdy zmizí jejich nejmladší dcera. (Forum Film CZ)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (367)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Na film jsem si zašel do letňáku s osůbkou, kterou jsem chtěl sbalit - to se mimochodem povedlo. Každopádně lekačka v první polovině, poté slabší doznívání, ba dokonce komedie. Rockwella mám opravdu rád, a tady mi nevadil. Vždycky mě u hororů dostane, že i když je někdo vystrašenej k pos*ání, tak se stejně jde podívat do toho temnýho kouta, aby zjistil, co a jak ho zabije :) Průměrný horůrek ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Neměl jsem nikdy rád původní film a remake mi opět ukazuje, jak jsou předělávky zbytečné. Tenhle film nepřináší naprosto nic nového kromě vymakanějších triků. Ale jen kvůli tomu přetáčet celý film... to mi přijde jako hodně málo. Nebavil jsem se, nebál jsem se, nudil jsem se. Otravný film, který už nechci vidět. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Hned v úvodu řeknu, že originál z roku 1982 jsem neviděl. Tudíž to srovnání "předělávky" nemám. Nicméně jako samostatný film, remake z roku 2015 mě zaujal. Chtěl jsem ho vidět. Nečekal jsem moc, a proto řeknu, že to bylo dobré. Spíš, než jako horor thriller, tak se to celý film tváří jako rodinný horor v domě s naštvanými duchy. Je fakt, že tenhle film nikoho, ale nevyděsí. První "hororová" scéna přijde až za půlkou filmu a do té doby se nic moc neděje. Oproti třeba letošnímu Insidious 3 pozbývá tady jakoukoliv děsivou scénu. Nicméně za dobré považuju vrtačku ve zdi a scénu s klauny. Poltergeist je dost světélkující cgi podívaná, která možná ani nemá za úkol vyděsit, ale navodit tu správnou atmosféru hororu s příjemnými prvky filmu. Za plus určitě počítám herce jako Sam Rockwell, který je v roli vážně skvělý. A Saxon Sharbino jako starší dcera je sympatická. Sumasumárum jsem se bavil. Ale ani jedinou scénou mi film nezvedl ani jeden chloupek na těle. Což by možná horor měl, ale jak říkám, tak jsem si film užil. Ono se na tom příběhu s děsivým domem plným duchů asi nedalo ani moc co zkazit. [Extended] (68 %) ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Už originální snímek z roku 1982 moc nepřesvědčil, ale Poltergeist z roku 2015 je katastrofa od samého začátku. Atmosféra naprosto nulová, předvídatelné lekačky a vše působí hrozně barevně a diváka to musí otravovat. Kvalitní duchařský horor tvoří atmosféra, napětí a nějaká ta pořádná lekačka, ale tady vše je na úplně té nejnižší úrovni. Najdu možná jednu max dvě scény, které nebyly nejhorší a kvůli tomu nakonec odpad nedám. Tohle se Gil Kenananovi nepovedlo a pokud plánují pokračování, obloukem se mu vyhnu .. 2/10 = 20% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Námet pôvodného strašidelného fantasy v štruktúrach súčasných haunted house hororov. Bohužial lenivým, nenápaditým spôsobom, kde sa viac tlačí na hlasitosť zvuku, než inováciu dejových klišé. Produkčne na úrovni, ale postava exorcistu si žiadala väčšiu (a drahšiu) hereckú osobnosť než je Jared Harris. Cestu na "druhú stranu" za niekoho záchranou už stihol lepšie pojať Insidious, aniž by k tomu potreboval hordu digitálnych efektov. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Samolepka na autě Bowenových v poslední scéně nese nápis "Hooper High School" (Hooperova střední škola). Jedná se o odkaz na režiséra původního Poltergeista (1982), Tobeho Hoopera. (hansel97)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama