Reklama

Reklama

Ryan Bingham pracuje pro kariérní přechodové poradenství se sídlem v Omaze, jehož specializací je podnikový downsizing. Jinými slovy – propouštění lidí. Ryan létá po celých Spojených státech přes tři sta dvacet dní v roce a létání je podle jeho názoru nejlepší část jeho práce. Snaží se stát členem exkluzivního klubu častých letců, ke kterému potřebuje nashromáždit určitý počet letových mil. Zároveň se vyžívá v přednášení motivačních projevů o tom, jak si ulehčit život o fyzickou i emoční zátěž. Sám v tento způsob života věří, žije jen se svým příručním zavazadlem, se svým bytem má společné jen jméno na smlouvě, není si blízký se svou rodinou a nemá ani žádnou jinou blízkou osobou. Jeho život se ale obrátí vzhůru nohama, když jeho společnost najme Natalii Keenrovou, mladou ambiciózní ženu, která firmě doporučí, aby přešla k propouštění lidí „online“. Ryan věří, že Natalie tak docela nechápe, jaké to je někoho propustit z mnohaleté práce. Jejich šéf tak navrhne, aby Ryan a Natalie vyrazili na další pracovní cestu spolu. Ryana k přesvědčení Natalie vedou i osobní záměry, protože při svých pracovních cestách se stýká s Alex, která stejně jako on oceňuje elitní status jejich leteckého klubu. (Viacom)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 152)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Jason Reitman dospěl. Příběh o malém sobečkovi v každém z nás. Stavíme si vzdušné zámky, ostrovy sami pro sebe a hedonisticky se opájíme vlastní svobodou. Co z toho nám ale na konci zbývá? Prázdné chomáče oblak, opuštěné ostrovy a nakonec nesneseme ani pohled do zrcadla. Konečně mám pocit, že rodinné hodnoty a vousatá moudra nejsou zbožím ve slevě, ale upřímným budíčkem. Ne, Jason Reitman není podomním prodavačem citů. Nevnucuje se, ani nepodbízí. Je osobní. Citlivý. Upřímný. Vážný i komický. A hlavně neobyčejně všímavý. Film roku, howgh. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Ne, že by celý ten film neutáhl jenom George Clooney na svém atomovém charismatu... Kdyby jeho postava existovala ve vzduchoprázdnu, pořád bych vás poslal se na něj podívat. Vtipem tady však je, že kdyby z rovnice vypadl, film by velice pravděpodobně fungoval skvěle i bez něj. Témata jako nestraný dualismus cyniky a romantiky, psychologie spojená s propouštěním zaměstnanců; břitký a svižný scénář; či jako vždy osvěžující přestupky proti hollywoodskému dekóru - to jsou věci, kvůli kterým si film zaslouží být vynášen... možná ne až do vesmíru, ale do oblak určitě. Příjemný let. 80% ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ikdyž hlavní tématika, tedy vyhazování lidí (ať už osobně nebo přes web cameru) není rozhodně nic veselého, na mě film působil příjemným, uvolněným dojmem a až na pár hořkostí (já jim to přál ;-) ) z něj mám fakt prima pocit. Clooney si to hází skvěle, pak Anna Kendrick taky nebyla špatná, ale znovu jsem si velmi všímal Very Famingy; o téhle herečce jsem ještě tak před měsícem neměl ani ponětí a teď s ní vidím třetí film a znovu slušnej hereckej výkon. No, pak dobrá hudba, rozumná délka a konec nebyl nějak hrocenej (jak jsem původně čekal), spíš takovej vcelku střízlivej. Sice mi ta myšlenka: "Hele, nedepkuj se ze ztráty místa, nedostatku peněz, hlavně, že máš rodinu/partnera, který miluješ" příjde trochu moc účelová, ale když se nad tím zamyslím, tak si říkám vlastně proč ne. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Malý filmový zázrak. Nekončiace nadšenie som tak dlho po záverečných titulkoch dávno nepociťoval. Lahôdkový príbeh, ktorý nepozná klišé a Reitman ho obletel toľko-míľovým oblúkom, koľko ich vo filme nalietal Ryan Bingham. Možno vás nerozplače, nebudete od smiechu chytať kŕče do brucha, ale dostane vás. O živote, jeho úskaliach a rôznych zákutiach sa natočilo a bude natáčať ešte veľa filmov, ale prekonať tento, ktorý skrýva snáď všetky životné reálie, bude ťažký oriešok. Po dlhej dobe som nemal pocit, že pozeral 'iba' film. A keby som hercov nepoznal, tak by som mal pocit, že to bol skrytou kamerou natočený život skutočných ľudí. Nebojte sa žánrového zaradenia, nie je totiž romantická komédia ako romantická komédia. Tá v tomto filme totiž prechádza do toho najprirodzenejšieho štádia a herci prekonávajú hranice hereckých možností. Jason Reitman tak tromfol asi všetky esá, ktoré mali v tomto roku pripravené ostatní jeho kolegovia a z filmu sa pre mňa stal neskutočný filmový zážitok. Minimálne tohtoročný film roku. 100%. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jason Reitman, Sheldon Turner .. Hodnotné. Šarmantní George Clooney v roli střižené na míru osobnosti a zároveň výborně satirická reflexe krize, plná úvah a čistých pravd ze života. Progresivní Anna Kendrick a uhlazené filmařské řemeslo jako potěšující přídavek. Naplnit dlouho prázdný batoh může bolet, ale odhodit svůj zaplněný taky nejde lehce. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (18)

  • Do kina byl film rozesílán pod názvem "Sydney". (HellFire)
  • Vera Farmiga (Alex Goran) se ve scéně, kdy se objeví nahá, nechala zastoupit dvojnicí. Prohlásila, že nemá potíže s nahotou, ale nedávno rodila a její prsa by nebyla hezká. (HellFire)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 25 milionů amerických dolarů. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Vera Farmiga v kovbojce

Vera Farmiga v kovbojce

18.04.2010

Byla oslňující v Lítám v tom (za které získala nominaci na Oscara) a snad ještě víc v hororu Orphan. V dalším filmu si pořádně zastřílí. Půjde totiž o nezávisle financovaný western A Thousand Guns, v… (více)

Mezinárodní filmový festival Cinema Mundi

Mezinárodní filmový festival Cinema Mundi

08.02.2010

Město Brno a Jihomoravský kraj budou mít konečně velký filmový festival. Cinema Mundi 2010 se uskuteční 24. 2. – 3. 3. 2010 v Palace Cinemas Velký Špalíček. Přichází nejen s unikátní dramaturgií, ale… (více)

Reklama

Reklama