Reklama

Reklama

Film podle skutečné události. Bettyn svět se zhroutí, když je její milovaný bratr Kenny zatčen a odsouzen za vraždu na doživotí. Betty je přesvědčena o jeho nevinně a pomocí nejmodernějších kriminálních technologií se snaží prokázat bratrovu nevinnu. Neobyčejné pouto mezi sourozenci je inspirativní pro náš uspěchaný život. Úžasný výkon Hillary Swank jako Betty. Ne pro nic je dvojnásobná držitelka Oscara... (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

campix 

všechny recenze uživatele

Ameriká v prášku, tíživé drama podle skutečné události, které se mohou státi jenom ve Spojených státech amerických. Začátek až příliš tlačí na strunu a všechen ten příběh o nerozlučných, ale problémových sourozencích, poté obvinění z vraždy a vězení, jeho sestra se zoufale snaží dokončit práva, aby svého bratříčka dostala ven a nakonec se jí to povede. Nevadí, že jsem prozradil vše, protože Conviction je tak prvoplánový snímek, takže víte jak to skončí. Bohužel mě příběh podle skutečné události tak nenadchnul jako například další amerika v prášku The Blindside. Mohlo to být o mnoho lepší, protože ty herecké výkony ústřední dvojice byly opravdu dobré. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Ano, tu ihlu v kope sena sa raz za cas podari najst. Ale co ked ta kopa je nielen zo sena, ale aj z ihiel a my uz ani nevieme oddelit jedno od druheho? To je asi teraz jedno. Conviction je perfektne odohranou dramou o nesmiernej oddanosti medzi surodencami a upnutosti k jednej myslienke. A ze je to tragicka rozpravka? No a co, ved bez nich by nebol svet tym cim je. 3,5/5* ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Bajka o Jeníčkovi a Mařence, co v dětství naloupali tolik perníčků, neb by pošli patrně díky krkavčí matce hladem, až jim silný zážitek zůstal natrvalo v podvědomí a strašil je v různých (př. mokrých) snech, s trvalou neschopností budoucího plnohodnotného života. Na prastarém příběhu se již nedá nic nového vystavět a co jiného divákovi nabídnout než potoky slz a vzájemné non stop objímání dvou segregovaných chudáčků bloudících od exkluze k marginalitě. Hilary umí zahrát charakterní role, o tom žádná, ale Sama vidím raději jako retardovaného psychopata, to rozhodně.☺ ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Malá komorná dráma s prehľadom a takmer zaručene chytí za srdce. Film je natočený podľa skutočnej udalosti a H. Swank už tradične zo seba dáva maximum. Príbeh ženy, ktorá v neúprosnej snahe pomôcť nevinnému bratovi prichádza takmer o všetko, získava na sile každou minútou. Obetovala veľa, takmer to dokázala, ale ani to na prepustenie nestačí. Čo svedectvá všetkých, ktorí jej brata z donútenia či nechtiac poslali za mreže? Kto podpíše svedectvo o tom, že pred dlhými rokmi klamal a riskuje basu za krivú výpoveď? Zázračná metóda menom DNA bola doslova revolučná a od jej uvedenia do praxe sa v mnohých nanovo otvorených procesoch dokázala nevina. Popri excelentnej H. Swank, zažiari aj S. Rockwell a prekvapí trochu zostarnutá, ale veľmi dobre obsadená J. Lewis v roli alkoholičky s nekompletným chrupom, ktorej to na počudovanie celkom myslí...Emocionálne silný príbeh, ktorý zaručene dojme a sklame iba minimum divákov. 80%. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Dobré drama, ani se nechce věřit, že je to podle skutečných událostí, že by něco takového někdo udělal pro svého sourozence. Sam Rockwell je neuvěřitelně charismatický a Hilary Swank myslím, že už dlouhou dobu dokazuje, že patří mezi nejlepší herečky současnosti. Přesto však toto drama nijak nevybočuje z řady a za dva měsíce si na film ani nevzpomenete. Rozhodně ale alespoň za jedno podívání film stojí. 3,5* ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Vo filme sa nespomína, dokonca ani v záverečných titulkoch, že 6 mesiacov po prepustení Kennneth spadol z múru a zomrel. (mimale)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Michigan, vrátane štátneho nápravného zariadenia v Blackman Township. (MikaelSVK)
  • Betty Waters o filmu řekla: "Ten film je tak pravdivý. Ne každá scéna se ve skutečnosti odehrála, ale všechny ty emoce ano." (hellstruck)

Reklama

Reklama