Reklama

Reklama

Muži, co zírají na kozy

  • USA The Men Who Stare at Goats (více)
Trailer 2

Reportér Bob Wilton se snaží zapomenout na rozpadlé manželství a hledá velký námět pro svůj příští článek. Potkává agenta speciální jednotky Lyna Cassadyho, který mu odhalí existenci tajné vojenské jednotky, jejímž cílem je změnit válku tak, jak ji známe. Zakladatel této jednotky zmizel a Bob se přidává k pátrací misi, kterou vede Cassady. Aby přežil tuto dobrodružnou výpravu, musí Bob čelit nepřátelům, o kterých se mu ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (989)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Řada povedených scének, z nichž většina jde vidět už v traileru, dohromady bohužel nevytváří tak celistvou hmotu, abych ji zde nade vše vychvalovala. Ani závěrečná LSD scéna aneb "Clooney s kozou v náručí, McGregor s květinou" nedokáže vynahradit pocit z 2/3 filmu, kde se nic zajímavého, ani ujetého, ani zapamatováníhodného nedělo. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jako u komedie takového obsazení bych čekal víc humoru, který dokáže rozesmát. Párkrát se člověk usměje, ale to je tak vše. George Clooney je vynikající herec, ale v tomto filmu mi absolutně neseděl a to mě docela mrzí, protože jsem od tohoto filmu čekal víc než dost. Pro mě určitě zklamání, protože děj je velmi slabý a nedokázal jsem se do něj tak snadno vtáhnout jako u jiných komedií... 3/10 = 35% ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je to zábavné, je to milé, je to optimistické, ale zároveň neuvěřitelně nedotažené. Rád bych dal čtyři hvězdy, ale prostě nemůžu. Alespoň ale někdo ukázal, že Coeni nemají patent na bizarní filmy - minimálně jejich poslední dílo A Serious Man je tímto hravě překonáno. Kozy mají štěstí na herce a pár nápadů, ale bohužel, celek už nedrží pohromadě. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Příliš chladné a bez šťávy na to aby "Muži, co zírají na kozy" měli byť i jen sebemenší kultovní potenciál. Je to ujeté, ale bez života a vnitřní energie... což je věc která by v podobných absurdních pakárnách měla naopak být přímo esenciální. Co chápou Coeni ale nechápe Grant Heslov a to je škoda. Škoda, protože hereckou smetánku měl k ruce vskutku famózní. Škoda, protože potenciál na chytrou satiru by tu taky byl, stejně tak jako místy náběh na přímo neuvěřitelně šílené gagy a zápletky. Zůstal na půl cesty a nic vyloženě bránici-trhajícího se nekoná. 6/10 ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po fenomenálních trailerech, které slibovaly komediální nářez, přišlo lehké zklamání. Ano, většina těch dobrých vtipů byla už v trailerech, ale zase bych některým vtipům křivdil, kdybych řekl, že tam byly všechny. Pravdou však zůstává, že Muži, co zírají na kozy (což je hodně skvělý název, mimochodem :-)) je vtipný snímek, který nudí jen minimálně. Škoda je, že místy to trochu skřípe a taky že Rebecca Mader nedostala více prostoru (tuhle ženskou od dob Ztracených zbožňuju). Potenciál tu byl. Je škoda, že nemůžu dát filmu s takovýmhle názvem a takovýmhle obsazením více, než čtyři hvězdy. Neměl jsem se tolik těšit… ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 32,4 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 69,1 mil. (NIRO)
  • Idea vojáka, který zabíjí myslí, není pouze výplodem fantazie filmařů. Americká armáda po válce ve Vietnamu zkoušela podobný projekt, kde probíhalo i ono zírání na kozy. Jeho výsledky jsou ale neznámé. (Sharky95)
  • Postava brigádního generála Deana Hopgooda (Stephen Lang) je založena na generálmajorovi Albertu N. Stubblebineovi III. (c.tucker)

Reklama

Reklama