Reklama

Reklama

Když se obyčejný domácí chameleon, který trpí krizí identity, střemhlav vřítí do klasického westernového městečka Prach, naskytne se mu jedinečná příležitost projít kompletní proměnou. Chameleon, který si začne říkat Rango a vybájí si spoustu mýtů o svých hrdinských kouscích, roztočí spirálu podvodu, která mu přihraje šerifskou hvězdu ve městě zmítaném krizí. Otázkou je, zda dokáže jeden nepřipravený chameleon bez sebemenší kvalifikace změnit budoucnost městečka k lepšímu? Animované pojetí westernu s chameleonem v hlavní roli je množná na první pohled poněkud zvláštní, ale zábavný mix parodie, zajímavých postav a sofistikovaného humoru dělají z filmu Rango skvělou podívanou. (HBO GO)

(více)

Recenze (1 051)

xmy 

všechny recenze uživatele

Vtipný, velice netradiční westernový animák s chameleonem Rangem v "hlavní roli". Film odkazuje na spoustu slavných westernů (hlavně na Tenkrát na Západě,...), a hlavním problémem - vodou - na Polanského neo-noir Čínská čtvrť. Za mě super, ale kdo tyto filmy nezná, jeho zážitek je dle mého názoru poloviční. No man can walk out of his own story... ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Je to hodně příjemný film, má fajn humor, skvělou animaci, ale i klišé a nevýraznost. Nakonec tedy stejně jen fajn film, ale nic víc. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Miluju Verbinského a miluju Logana, a sice chápu, o co se s Rangem snažili, ale nefunguje jim to. Ano, je tam překvapivě dost dospělých věcí, a ano, hezky to odkazuje na spaghetti westerny. Jenže kouzlo spaghetti westernů není jenom v přestřelkách, ale i v tom, že si umí vzít čas a umí budovat napětí a atmosféru – a jasně, nic z toho by pravděpodobně nebylo moc zábavné pro děti. Takže v Rangovi jsou na jednu stranu poetické části jako přechod silnice a setkání s Duchem západu (Timothy Olyphant ftw!), ale je to jako román od Františka Kotlety – všechny ty legitimně zajímavé scény jsou propojené sekvencemi výbušného akčního pozlátka, které tam je, jenom aby se na plátně něco hýbalo, a je celkem jedno, jestli má vůbec nějakou návaznost na hlavní děj (spoiler alert: často nemá). A samozřejmě, pořád je to Verbinski, takže to výbušné akční pozlátko je velkolepé a přehledné a plné dobrých nápadů. Jenže kvůli jeho samoúčelnosti film především v první polovině působí hrozně prázdně. Pořád čekáte, až postavy přestanou narážet na nahodilá nebezpečí a začne o něco jít. A čekáte zatraceně dlouho. Ani náhodou to není zlé, ale z nějakého důvodu neblaze proslulý Osamělý jezdec je tedy mnohem, mnohem lepší. Nejvíc fascinující tak na Rangovi je, jak moc se mu podobá Fury Road. Nejen zápletkou, ale i estetikou a některými scénami. George Miller je asi fanda. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Westernový animák od Gore Verbinskiho diváky zaujme vizuálem a vcelku povedeným story. Příběh je velmi predictable, což je myslím škoda. Kolem a kolem jde ale o dobrý animovaný film. Duch divokého západu byla jasná pocta Clintu Eastwoodovi. 3* ()

radaza 

všechny recenze uživatele

Ten film je vizuelně úžasný. Skvělé výtvarné nápady, stylizace, atmosféra...Ale pro mě tomu něco chybí. Zasmál jsem se...ale něco tomu chybí. Děj neměl rytmus, plynulost. A zdaleka mi to nepřipadalo tak hlubokomyslné, jako spoustě ostatních zde. Trochu to připomínalo Piráty z Karibiku, efektní...ale bez Jacka Sparrowa (zde bez výtvarného pojetí) by to bylo jen velkolepé dobrodružství....za pár měsíců zapomenuté. ()

mutace 

všechny recenze uživatele

Provedení filmu je hezké, ale to už dnes asi nikoho nepřekvapí, výtvarně se nejedná o žádný experiment, ale o sázku na osvědčenou kartu. Děj stojí v za starou bačkoru, je nepromyšlený a v podstatě ve finále nedává ani valný smysl. Je tam pár gagů, ale jinak nic moc. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Vcelku pěkný animáček s opravdu skvělou animací, povedeným dabingem (i když Johnny Depp v originále by taky nemusel být k zahození) a sympatickým hlavním hrdinou. Kdybych zde nečetla nadšené komentáře, mohla by možná být i hvězdička pátá. ()

Balakriele 

všechny recenze uživatele

V první řadě jsem se neuvěřitelně bavila! Rango a latrína, Rango a valčík, Rango a…s každou podobnou situací přišla nezastavitelná salva smíchu. Tenhle nový animák se však svému divákovi nechce zavděčit laciným a vlezlým humorem, nechce mu předhodit škatulkově vycharakterizovanou hlavní postavu na míru. Rango nechce být a hlavně ve výsledku ani není sladkou pohádkou s happyendem. Za humornými situacemi je totiž skryto něco, z čeho by nám rozhodně do smíchu být nemělo... ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený animáč opravdu jen pro dospělé. Výtečná hudba a animace, skvělí původní dabing to vše zabaleno do 107 minut skvělé zábavy. Za zmínku stojí taky spousty nápadů, gegů a povedené akční scény kterých je tu na animáč poměrně dost. Já se skvěle bavil... ()

Lusů 

všechny recenze uživatele

Takhle jsem se v kině už dlouho nenasmála. Songy ptačího kvarteta, pásovec na dvě půlky, místní drsňáci v saloonu a trocha romantiky. Závěrečná písnička (ohromně mi připomíná Marshall vs. The Machines z HIMYM) mi doteď minimálně 2x denně zní v hlavě … ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Uzasna animacia, miestami taka fotorealistika, aka este nebola. Super odkazy na westerny a ich legendarne postavy (vid. Duch Zapadu). Mila hlavna postava (nemozem si pomoct, pripominala mi Nilesa z Frasiera :)), obcas vyborny joke (a asi dva kde som sa fakt poriadne zasmial). Cele by to bolo skvele, nebyt tej stopaze. Malo to mat o 25 minut menej, takto som sa miestami necakane nudil. Skoda... 7/10 PS: Budem este zvedavy na original, kedze som to videl v kine s dabingom - ten bol bez znalosti originalu dost vpohode. ()

cure 

všechny recenze uživatele

Najsamdospelejskejší animák. S bezchynou atmosférou spagetty westernov. Jedna hviezda dole za málo prepracovanú ústrednú pointu príbehu a trošku dlhšiu minutáž, než je potrebné. Inak výborne prepracované kino, na ktorom je vidieť rukopis pána zábavného Verbinského. ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Napriek dokonalému cameu pán dreveného z východu a dokonalému odkazu na Fear and Loathing (Vzhľadom na oblečenie a hlas chameleóna to tam proste byť muselo) sa to u mňa drží prudko v priemere. Dobré pasáže sú krátke a strieda ich nie moc zábavné sucho. Na to aké to má obsadenie jak herecké, tak hudobné a režisérske, je to dosť slabé. ()

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Mezi animovanými filmy asi jeden z těch nejlepších...a není to pouze propracovaným zpracováním a detaily animace...Jednotlivé složky z jinak celkově mírně slabšího příběhu nabízejí zdařilé odkazy na westerny, na kterých jsme my vyrůstali v době, kdy jsme zjistili, že existuje i něco zcela jiného než Drtící pěst a jeho rudý bratr...a odkaz největší, který jezdí s golfovým vozíkem je zcela jistě nejkrásnějším oživením filmu...Osobně jsem rád, že zde hovoříme o 2D, neb s 3D jsem stále na štíru a nemám tento formát rád. Toto jen jasně dokazuje, že 2D dělá stále hezké filmy, které jsou dost možná i lepší...Špageto-tortillo western žije!!! ()

salamandrr 

všechny recenze uživatele

zdaleka nesdílím místní nadšení. Ano ve filmu je spousta odkazů na jiné snímky, ale příběh naprosto zoufalý, Rango vtipný a celé je to přitažené za vlasy ()

Plechpetr 

všechny recenze uživatele

Nevím jak Vám, ale mě se to teda nelíbilo. TY čtyři ptáci-nuda, příběh-nuda. Jediný co se mě líbilo byla scénka z baru...2* ()

PanMaur 

všechny recenze uživatele

OK - možná to není až tak příběhově promakaný film, ale celkově to je v podstatě pohodová jízda. Člověk se u toho zasměje, nudit se nenudí. Občas to smrdí komedií, někdy to táhne do westernu - je to oporavdu mix těchto žánrů, ale kvalitní. Příjemné překvapení - jen škoda, že nevyužili autoři výhody zbarvování chameleona, na to jsem tam fakt čekal. (P.S.: Nejsem fanda animáků, takže o to příjemnější překvápko). ()

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Reklama

Reklama