Reklama

Reklama

Když se obyčejný domácí chameleon, který trpí krizí identity, střemhlav vřítí do klasického westernového městečka Prach, naskytne se mu jedinečná příležitost projít kompletní proměnou. Chameleon, který si začne říkat Rango a vybájí si spoustu mýtů o svých hrdinských kouscích, roztočí spirálu podvodu, která mu přihraje šerifskou hvězdu ve městě zmítaném krizí. Otázkou je, zda dokáže jeden nepřipravený chameleon bez sebemenší kvalifikace změnit budoucnost městečka k lepšímu? Animované pojetí westernu s chameleonem v hlavní roli je množná na první pohled poněkud zvláštní, ale zábavný mix parodie, zajímavých postav a sofistikovaného humoru dělají z filmu Rango skvělou podívanou. (HBO GO)

(více)

Recenze (1 051)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Johny Depp si vždycky vybírá role zvláštních týpků a vyjímkou neni ani chameleon, kterej si začal říkat Rango (toho teda Depp spíš nadaboval, než zahrál:)). Westernový městečko mělo jako lokace v animáku něco do sebe a působilo originálně, nicméně příběh mě nakonec výrazně nezaujal. Nejen, že nebyl narozdíl od městečka nijak originální, ale nebyl ani extra srandovní, takže jsem se během projekce mockrát nezasmál. Občas se mi dokonce zdálo, že tvůrci nevědi, zda udělat snímek vážnější nebo zábavnější. Prostě měl Rango takovou zvláštní atmosféru - tentokrát spíš v negativnim slova smyslu. Co mě ale potěšilo, bylo slušný technický zpracování, který vyniklo hlavně v akčních scénách (honička po poušti s nákladním vozíkem nebo závěrečná bitka). Akční scény pro mě Rango zachraňovaly z vod průměrnejch animáků, protože se v tomhle žánru zběsilejší akce vidí jen málokdy. Celkově jsem však zklamanej, očekával jsem slušnej nadprůměr a dostal jsem jen lepší průměr, tři silnější hvězdy. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Podarená svojská animovaná pocta westernovému žánru. Geniálne pasáže sa striedajú s tými priemernými celkom vyrovnane, ale réžia je stabilne na vysokej úrovni. Filmu by neuškodilo skrátenie stopáže, ktoré by ho zhutnilo, nedochádzalo by k výpadkom z tempa. Animácia je na vysokej úrovni, ale jednotlivé postavy mi prišli až príliš animálne - klasickejší vzhľad by mi sadol viac. 7+/10 ()

emdvojka 

všechny recenze uživatele

Krásny animák plný výbornej grafiky, rôznorodosti postáv a vtipných i akčných situácii. Bohužiaľ však obsahuje hrozný scenár, ktorý je len kopírkou všetkého čo vo westernoch môžeme vidieť. ()

ZackSawyer 

všechny recenze uživatele

A teď moji drazí, poslyšte příběh o udatném chameleonkovi Rangovi z terárka, který kde se vzal, tu se vzal a stal se legendou a ačkoliv vážně jednou zahyne, vzpomínka na něj a celý film bude žít věčně. Výborný dabing Deppa, parádní animace, nosný příběh, vtipný Rango, vyprofilované postavy, želvák starostou, ďábelský chřestýš, láska? Nadšenost. Originální, milé, plné detailů, ne hloupé, ne dětské, animák pro dospělý! ()

Skleni 

všechny recenze uživatele

Mám vo zvyku poriadne vysvetliť prečo dávam svoje hodnotenia, ale pri tomto filme je to veľmi jednoduché -> úbohý až priam trápny začiatok, veľmi pekná kulisa so spievajúcimi vtákmi, blbé dialógy v strede no zaujímavá zápletka, blbý koniec i keď aspoň prvá vec na ktorej som sa zasmial. Thats all my child :-) ()

Joppo88 

všechny recenze uživatele

Tento animovaný western ma dostal - častokrát až do kolien :-) Skvelá až živá grafika a detailné spracovanie dokonale dotvára obrovskú dávku humoru, z ktorého si vyberú všetky kategórie divákov. Skvelá zábava! ()

ortoncz 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý animák, až jsem byl překvapen.Z divokého západu. Film srší situačním humorem. Je tam i Clint :) ()

kersten 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem z filmu - priemerný. Animácia skvelá, takisto hudba, kamera, niektoré zábery boli naozaj majstrovské. Miestami ma však trochu nudil, a pre deti je určite nevhodný. Bolo to milé, ale druhýkrát by som si to už určite nepozrela. ()

studo 

všechny recenze uživatele

Príbeh a postavy sú síce slabšie, no hlášok je tu veľa a občas sa nájde aj nejaká ktorá stojí za to. Navyše animácia je tu naozaj nádherná a keď prišlo na súboj netopiere vs. koč, ktorý mi pripomenul SW a následný "kotrmelec" flaše, ktorý sa len náhodou podobal na druhú najlepšiu scénu z transformerov, bolo vymaľované :D ()

LadyEsik 

všechny recenze uživatele

Animace skvělé, taky jsem se hodně nasmála, ale ten děj... Kapku mi to přišlo jako parodie, ale nejspíš to parodie nebyla :) ()

Alice02 

všechny recenze uživatele

Jak já se po shlédnutí traileru na Ranga těšila! Asi až moc, proto jsem taky byla mírně zklamaná nedostatečným vtipem a téměř bezemočním příběhem, i když s krásnou animací... Je mi líto, dávám pouze 3*. ()

Naki 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Rango byl napsaný podle mě. :D Opravdu se s ním ztotožňuju snad v každé scéně a nejspíš proto si mě hned od začátku získal. Chameleon, co se ze všeho vykecá všemožnými nesmysly, žije si ve vlastním "hollywoodském" světě, tropí problémy za každým omylem a hlavně mu všechno vychází, ani neví jak. Scénáristé si dali záležet a pokaždé se objeví nějaký gag nebo úžasný komentář. Naštěstí tam nebylo moc prostoru pro love-story, jak jsme poslední dobou od amíků zvyklí, tudíž jsem naprosto spokojená. A hlavní je, že našel svůj Tic Tac!! ()

Yojimbo 

všechny recenze uživatele

Vezmete charismatického chameleona "na hlavu", přidáte další malou havěť, dáte je na divoký západ a pak zahodíte veškerý potenciál, protože scénář slepíte z jednotlivých kousků klišé. Nevyžitý potenciál - někdy mám pocit, že ho zmiňuji u každého druhého filmu, ale moje vina to není. Každopádně v tomto případě je nevyužitý potenciál natolik lákavý a krásný, že dávám nadprůměrné hodnocení. ()

Othellko 

všechny recenze uživatele

Perfektný animák plný rôznych narážok na staré westernové pecky ale aj iné známe filmy. Film je plný výborného neinfantilného humoru. Výborne som sa zabavil. Režisér Gore Verbinski to perfektne zvládol a stvoril naozaj zaujímavé dielo, ktoré sa určite oplatí vidieť. Najlepší animák čo som videl, za posledný rok určite. ()

snoodles 

všechny recenze uživatele

Nejlepší scény byly v traileru, a já tak nějak pořád očekávala, kdy se ukáže "něco víc". Neukázalo, tedy za mě docela nuda. Jako jo, něco to mělo... ale nakonec celkový dojem byl zklamání. ()

redwik 

všechny recenze uživatele

Animovaná rozprávka o chameleónovi. Ako prvé musí každému človeku napadnúť, že kopec vtipných scénok bude založených na menení farby tela alebo na vystrelovacom jazyku. No v Rangovi je taká scénka možno jedna. Pre mňa veľké sklamanie, hoci to nebolo vôbec zlé, nenaplnilo to moje očakávania. Slabší priemer. ()

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Reklama

Reklama