Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film o drsném životě na střední škole Suzuran sleduje jednu životní epizodu madého Genji, který nastoupil na nejtvrdší japonskou střední školu proto, aby dokázal otci, že na to má, a že po něm bude moci převzít vedení klanu Ryuseikai. Nejdřív ale musí porazit zdejšího favorita Tamaa Serizawu. V tom mu pomáhá nejneúspěšnější absolvent Suzuranu Ken Katagiri svými radami. (Draugen)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

Shit 

všechny recenze uživatele

Takeshi Miike se pokusil natočit boj gangů na střední škole a povedlo se mu to tak napůl a to jen proto, že vlastně úplně rezignoval na školní prostředí, který je ve filmu zastoupený vlastně jen tim, že se o něm občas mluví a že vůdci různých gangů jsou rozházený po různých třídách a ty se pak spolu spojujou nebo bojujou, takže vlastně tu nejtvrdší střední školu zevnitř divák vůbec neuvidí, na druhou stranu ale Miike vytvořil hodně slušnou gangovou záležitost, kdy všechen svuj um a nápady soustředil na boje, který jsou tu naprosto skvělý a zejména ta poslední snese ty nejpřísnější měřítka a je natočená opravdu mistrovsky ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Z tohohle bude fanynky asian boys polévat horko. :) Miike stále více reflektuje moderní filmařské trendy a Crows: Epizode 0 je celkově snad jeho nejdynamičtější film, velmi dobrý téměř ve všech stránkách. Má styl, spád, příběh, krásnou Meisu Kuroki a rozmanité a charismatické mladé tvrďáky, co si rozbíjejí držky ve vizuálně slušně nářezových bitkách. Ta výborná hromadná mezi gangem Serizawy a GPS (provazce deště, všudypřítomné bláto mísící se s krví, solidní street fight choreografie, zpomalené záběry a pomalá balada - to je prověřená a úderná kombinace; Adrian není sám, komu při ní vytanuly na mysl stylizované scény v korejských akčních dramatech :) a zdramatičtění příběhu jsou velkým příslibem pro pokračování. Nevím, komu budu fandit, ale hodně mě zajímá, jak to bude dál... ()

Reklama

prome 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem nečekal. Úplně mě to přišpendlilo k obrazovce. Vychutnával jsem si tenhle akční nářez od začátku až dokonce. Má to snad vše, co od takových filmů očekávám. Od parádní atmosféry, kterou podporuje ještě výborná hudba, která má šťávu a říz, přes zběsilé souboje až po herecké obsazení. A ten závěr. Ten mě opravdu navnadil na druhý díl a to čekání na něj bude opravdu dlouhé. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Bitky, súboje, boj o pozíciu. Krv strieka, mláti sa všade, no najradšej rovno do papule. Na odľahčenie a v protipóle k tomu ultra melodramatické a zasnené lyrické scény. V komentároch sa objavuje, že režisér sa naladil na západnú nôtu. Nuž, myslím, že ak by sa napríklad američania pokúsili natočiť obdobný akčniak s takou megadávkou protipólnych vyhrotených emócií v škále od romanticky zadumaných úvah o priateľstve, zrade, konkurencii po pudové, zversky násilné ukričané súboje, tak tento koktail by smeroval maximálne tak k nejakej komediálnej paródii. Takaši Miike má všetko toto pod kontrolou, vrátane prítomného humorného nadhľadu.  Všetko pod zdanlivo nezúčastneným dohľadom yakuzy, riešiacej si vlastné konkurenčné problémy. Ale aj japonská mafia dobre vie, že čo sa za mladi naučíš, v podsvetí neskôr zúročíš. Všetko sprevádzané asi pol tonou japonského rocku. Veď koniec-koncov, o tom to je. Že absolútnym lídrom sa nikdy nik nestane, pretože vždy je tu ktosi nový. Alebo iný, koho si nemožno podriadiť. Pretože život je len rokenrol. ()

balone 

všechny recenze uživatele

Miike znovu dokázal svojí genialitu, když natočil tento film. Akce jsou až ukázkově skvěle natočené, žádný roztahaný děj, odsýpá to a nestačíte se ani divit a už je konec. Szmpatičtí herci a dobrá hudba, takhle nějak bych popsal tento film. A hlavně Akce je tam dostatek, takže pokud bažíte o boji pěst na pěst, xicht ;), tak se podíbejte. Mimochodem i osobitý miikeho humor nechybý. 90% ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama