Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jannicke, hrdinka prvního dílu a jediná přeživší masakru na zapadlé horské chatě, je zachráněna a odvezena do nejbližší nemocnice. Zatímco se jí dostane lékařské péče, místní policejní sbor sem dopraví i mrtvá těla jejích přátel, včetně toho vrahova… Tato noční můra ještě zdaleka není u konce! (ČSFD.cz)

Recenze (195)

petero 

všechny recenze uživatele

Nórska verzia maniaka z MY BLOODY VALENTINE zdá sa slávy úspech a môžem povedať že oprávnene, pretože i jeho pokračovanie sa dočkalo rovnako slušného spracovania. Sneh sa od minula nestihol roztopiť, chatu v skalách vystriedala nemocnica pod horami, miera zobrazenia brutality je v rámci slušného očakávania a i klasicky zabehnuté klišé sú tu podané tak nejak sympatickejšie. A to že nám tvorcovia pripomenú námetom HALLOWEEN II im určite nikto nebude zazlievať... V súčasnosti keď sa Francúzi snažia šokovať stále sa zvyšujúcou mierou brutality až nad únosnú hranicu a od Španielov nič iné ako slušne odvedenú prácu ani neočakávame, tento rok prekvapili jednoznačne severania, pretože tak ako LÅT DEN RÄTTE KOMMA IN dokázal, že i o upíroch sa dá natočiť ešte niečo nové, tak FRITT VILT II prináša ukážkový slasher a myslím, že len málokto sa neteší na komediálne ladený DØD SNØ. PS: No a nedá mi nespomenúť ešte tiež nórske hixploitation ROVDYR ;-) surová to kvalitka. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Po vynikajúcej prvej časti prišla po vzore amerických pokračovaní druhá časť, ktorá je akčnejšia, krvavejšia a celkovo obsahuje všetky možné neduhy pokračovania. Kým prvý diel slasheru Fritt Vilt nebol ničím novým po príbehovej stránke, dohnal to bezproblémov vynikajúcou atmosférou, nápaditými vraždami a zaujímavým prostredím, tým sa z neho stal aspoň pre mňa jeden z najlepších slasherov, aký som videl (navyše krajina pôvodu Nórsko, s ktorým som dovtedy nemal žiadnu filmovú skúsenosť). K druhém dielu som pristupoval s rovnakým očakávaním a možno aj preto sa dostavilo čiastočné sklamanie. To, že príbeh vykráda snáď každú známejšiu americkú vyvražďovačku mi až tak nevadí (najokatejšie asi Halloween 2 - príbeh začína presne v momente, kde skončil prvý diel a vraždenie sa presúva do nemocnice), čo rozhodne zamrzí je fakt, že akýkoľvek náznak atmosféry z prvého dielu je nenávratne preč, tým sa z Fritt Vil 2 stal klasický slasher, ktorých je natočených už plno. Súcit alebo sympatie s postavami by tu už človek hľadal márne, väčšina zo zúčastnených tu je len preto, aby zaplnila "body-count". Je to síce krvavá akčná jazda, ale nič viac. 3* ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Kdybych řekl dobré pokračování tak lžu, protože dobře je jen za tři. Tak že vynikající pokračování Ledové smrti, což jsem neočekával. Atmosféra znovu mrazivě skvělá a děj zvládnutý od začátku dokonale. Přesunul se místo staré chaty do nemocnice z větší části, poněvadž se tam přesunula jediná živá Ingrid Bolsø Berdal. Bohužel s ní i vrah, který náhodou přežil a proč? To jsme se dozvěděli zhruba v polovině. Opět skvělý slasher, který měl hlavu a patu. K závěru se děj na pár okamžiků přesunul na chatu, tak jsme na chvilku mohli na zavzpomínat na první díl. Pokračování beru zhruba na stejné úrovni jako jedničku, ale dvojka je o něco lepší, což se často nestává. Závěrem chci říct, že ten vrah byl hrozný "hovado" a do křížku bych se s ním nechtěl nikdy dostat, když jsem viděl jak ty ženský létaly jak kus papíru.. 8/10 = 80% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Druhej díl už je přece jenom trochu obyčejně vymyšlená vyvražďovačka, takže se mi to líbilo o něco málo míň než první díl, ale zůstala dobrá atmosféra, kterou tentokrát zařizuje trošku odlehlá nemocnice a zůstala i hlavni hrdinka s tim pánem, co tam všechny kosí krumpáčem a že mu to tady jde celkem slušně, to snad nemusim řikat, navíc se mi zdá, že se z něj stává druhej Jason. Být to v 80tých letech, tak už to má 7 dílů. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Děj se přesunul z horské chaty do nemocnice, kam byla převezena jediná přeživší z prvního dílu Jannicke, její mrtví přátelé a ne-tak-úplně-mrtvý vrahoun. A to je v podstatě jediné, čím se od sebe první a druhý Fritt Vilt liší. Příběh je tak prostý, jak jen u slasheru může být, kombinuje v sobě prvky druhého Halloweenu, libovolného Friday the 13th a spousty dalších filmů, což je na jednu stranu dobře (protože tak čerpá z ověřených klasik, namísto toho, aby šel ve stopách současného usa-teenslasheru), no ale současně tím nabádá k odsouzení za předvídatelnost. Takže komu to vadí, nekoukat! Dál by se dalo vytknout například nevyvážené tempo (v první polovině se neděje vůbec nic), ale kvalitní atmosféra, napětí, pěkné vraždy a sympatické postavy to všechno přebíjí. Hodnocení přesně mezi třemi a čtyřmi hvězdami. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Venkovní scény byly natočeny v norské divoké scenérii Jotunheimenu a ve vesnici Otta. Scény v nemocnici byly natočeny v nemocnici Åslund v Ås. (Homerking)

Reklama

Reklama