Reklama

Reklama

Děti

  • Velká Británie The Children (více)

Důmyslný nízkorozpočtový horor britské provenience má ve svém klaustrofobním režisérském pojetí, jež mnohé nechává na divákově představivosti, ty nejlepší předpoklady stát se kultovním. Vyvolá vzpomínky na veškerou krvelačnou drobotinu svých předchůdců, od Městečka prokletých po Barbarellu, přesto si dokáže uchovat jedinečnou příchuť. Dvě středostavovské rodiny tráví vánoční svátky s příbuznými v odlehlém venkovském stavení, ale ani veškeré objímání a demokratičnost vzájemných vztahů nedokážou zakrýt skutečnost, že se mezi rodiči a jejich třemi dětmi vyvíjí znepokojivé napětí (jako když dívku v pubertálním věku začne fyzicky přitahovat její strýc). Už druhý den je v chování dětí něco opravdu podivného, nastupují první záchvaty zlostného násilí, které postupně vyústí až ve vraždu. Když se rodiče zdráhají děti za cokoli potrestat, natož aby uvěřili, že jsou schopny zabíjet, situace se dále zhoršuje. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (333)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ty dvě hvězdy za to že si Children už nikdy nepustím. Dost mi to zabrnkalo na nervy, přece jen zabijáci z řad těch nejmenších jsou dost drsnej odvar. Jako horor film funguje na výbornou. Napětí si vytváří bez zbytečných lekaček, protože ten všudypřítomný neklid je patrný již od úplného začátku. Konec je takový jaký je. Ne moc originální a čekaný. Dost chaotický střih, který činí některé scény málo přehlednými. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Skvělý build up, ale to je tak vše. Někdy jsem nechápal, jestli mají mít děti nějaké nadpřirozené schopnosti (rozhodně jsou v několika scénách nepřirozeně fyzicky silné), stejně jako mi unikalo chování všech dospělých. Ale přemýšlení hrdinů asi nemá smysl řešit u filmu postrádajícím základní motivace pro všechny činy všech postav. Možná jde o záměr, ale takový záměr je poněkud moc jednoduchý. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Další britská odpověď na otázku, jaká generace dětí tam u nich převládá. Po vzoru Eden Lake staví haranty do pozice nelítostných zabijáků a jejich rodiče jako oběti. Jenže tohle nejsou teenageři, to jsou šestiletí psychopatičtí vrazi uvnitř křehké a nevinné skořápky, kteří se nakazili nějakým svinstvem, co u nich vyvolává neskutečnou agresi. Děti zabijejí rychle, vynalézavě a účinně. Nenechte se zmýlit prvními 20 minutami, posléze je to opravdu nervydrásající podívaná, která do svého konce neutichne. S obětmi jsem soucítil a na druhou stranu jim nadával, jaký jsou to slepí idioti. To u každého filmu ale nedělám. Tenhle thriller mě opravdu dostal a další jeho zkouknutí bude povinnost. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Na začátku film funguje neuvěřitelně dobře-budování atmosféry pomocí vynalézavé kamery, lehce nepředvídatelného( až nervózního) střihu a na první pohled divných dětí je dovedena na velmi nadprůměrnou úroveň-S dětmi je něco špatně-divák to cítí,vidí ale nemá se čeho chytit..Běžné dětské dovádění a protivné trucovaté pištění se stále stupňuje a stupňuje a divák si už ukousal všechny nehty na rukou i nohou....Potom se děj náhle přesune do druhé svižné části,kde se děti hezky vybarvujou-Tady už ale začíná něco skřípat..Atmosféra upadá a divák občas převrátí oči v sloup nad dementním chováním postav....Další fáze,kdy už jsou děti zcela vybarvené :) začíná atmosféricky a logicky upadat přímo volným pádem a čím blíže je děj konci tím víc připomíná dno filmovožabích sraček...Ke konci už jsem si opravdu říkal: Proboha kdy už ta kravina skončí ...a když skončila řekl jsem si : No konečně kurva! ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Co se týče gore scén, tak hodně nadprůměrný snímek. Poté co projedeme nudný a celkem zbytečný začátek dostaneme jatka, která jsou velmi dobře technicky zvládnutá. Jediné co mi vadilo, že vlastně nevsvětlili proč ti haranti začali zabíjet, jen že prý byli hodně nemocní. Jábych ty malé zmrdy zabil hned na začátku a byl by klid. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Tom Shankland získal zvláštní uznání na Mezinárodním filmovém festivalu Fantasia v roce 2009 za profesionální přístup k dětským hercům. (Homerking)
  • Film byl natočen v Cookhill Priory, bývalém cisterciáckém klášteře, a v nedalekých vesnicích Cookhill a Alcester v anglických hrabstvích Worcestershire a Warwickshire. (Homerking)

Reklama

Reklama