Reklama

Reklama

Film 13 přináší příběh bezelstného mladého dělníka, který ukradl obálku, jež v sobě ukrývá návod na zázračné zbohatnutí. Mladík se tak nevědomky ocitá ve společnosti nebezpečných tajných hráčů, kteří hrají podivnou hru, kde se dá hodně vyhrát, ale ještě víc ztratit. 13 – to je strhující příběh o štěstí, příležitosti, ztrátě nevinnosti a vztahu mezi mocí a penězi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

bourec 

všechny recenze uživatele

Originál sem neviděl,takže o napětí,co bude a jak to dopadne,sem nepřišel.Ze začátku sem taky trochu tápal,co ,kdo proč,jakou roli má ten a ten.Brzy se ale všechno objasní a člověk se může věnovat samotný kvalitě filmu.A ta neni moc valná.Ne že by to byla úplná pitomost,ale kromě napětí při samotný hře,je ten film ve svý podstatě dějově nezajímavej.Konec zase bez happyendu,ale tady mi to trochu vadilo.A pak mě srali některý herci.Prostě jen slabej průměr.50%. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Vítejte ve Verbalově virtuální honírně. Pohodlně se usaďte a já vám na dnešním semináři z pohledu respektované autority fundovaně filmově-teoreticky ukážu, jak zacházet se skvělým filmem, co si o něm máte myslet a jak se chovat při jeho projekci! Nejdůležitějším aspektem je, jak ho uchopit! Na tomto místě bych rád podotkl, že se v této otázce s některými kolegy teoretiky, preferujícími ryze Deleuze-Bordwellovský úchop, značně rozcházím! Po letech empirických výzkumů se bohužel musím hrubě ohradit a konstatovat, že tento přístup je již dnes značně suchopárný a přežitý a jednoznačně novátorsky doporučuji úchop mezi palec a ukazováček dlaní vzhůru, přičemž zbývající prsty tvoří přirozenou oporu. Tak, úchop bychom měli a nyní plynule přejdeme k následným procedurálním krokům. K umocnění zážitku je nezbytné dokonalé uvolnění, a to především zápěstí a předloktí pravé ruky, u leváků samozřejmě levé (Pro urychlení a plynulost následujícího textu se dále omezím pouze na prostý úzus "ruka"). Toho dosáhneme jednoduše tak, že ruku vztyčíme kolmo k trupu a za současného rychlého kruhového kmitání dlaně proti a po směru hodinových ručiček, necháme ruku pomalu klesat zpět k tělu. Celý postup několikrát zopakujeme a to nejlépe do momentu, až je ruka od předloktí k prstům dokonale flexibilní. Nyní jsme perfektně připraveni na jedinečný filmový zážitek. Můžeme tedy konečně provést úchop dle výše uvedených pokynů a uvolněnou! rukou zahájíme inverzní a reverzní horizontální pohyb, při němž se snažíme využívat setrvačnosti celého předloktí. Pro ty z vás, kteří cítí v tomto okamžiku jakýkoliv diskomfort a nejsou tak schopni dokonalého položení se do projekce, doporučuji do zmíněných pohybů zapojit také zápěstí! Závěrem bych si dovolil upozornit na velice rozšířenou chybu začínajících laiků, kterou je předčasné vyvrcholení, než film vůbec pořádně začne! Je to často způsobeno ukvapeným či lajdáckým přístupem subjektu k látce! I zde nám však filmová věda nabízí účinnou prevenci jak předcházet těmto nežádoucím jevům, a tou je požití 2-4 dcl tvrdého alkoholu před samotným zahájením aktu. Doufám, že dámy prominou můj výhradně šovinistický přístup! Ženský pohled na věc si probereme u dalšího dílu Heryho Potrata. No nevím jak vy, ale já si to parádně užil !!! ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to síce béčko ako sa hovorí - ako sviňa, ale obsadenie Jasona Stathama do jednej z hlavných úloh bol dobrý ťah. Prišlo mi to netradičné. Čo je u mňa veľké plus. Zaujímavo pojaté aj zaujímavo spracované. Ako už bolo povedané, určite sa na tom dalo viac zapracovať, ale priznám sa, že mi to celkom vyhovovalo. I keď chvíľami tam to napätie nebolo úplne cítiť. A hlavne bolo to o niečom inom, než čo som z výpočtu hercov čakal a myslím, že sa film vydaril. Ono je to taká zaujímavá hra ruskej rulety, i keď si nemyslím, že by to kvôli tým peniazom niekto hral dobrovoľne, ako Jason. Záver síce otvorený, ale vysvetlený. A tiež netradičný. Milujem nehappyendy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Jeden den a vydělám tolik peněz.....budeme ale potřebovat štěstí...... Tenhle film je o hovně! Ale jestli vás uspokojí adrenalinový ,,závody“ (nemyslím ČKD..), jejichž napětí je cejtit i doma v obýváku, pak se nemusíte bát. Přestože si myslím, že vím, kdo vyhraje, jsem napnutej! A vo to v tomhle filmu jde! Žádný zbytečný keci, prokreslený charaktery, vztahy. Hrajeme O ŽIVOT!! A jednoduše shrnuto – nebejt hry, není o čem psát. TAK DO KRUHU !!! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem obdivovatel kultu osobnosti M.Rourka. 2.) Znám lidi, kteří používají dopisní papír s pavoukem (a nejsou Spiderman!). 3.) Jsem hotelový animátor a hledám inspiraci. 4.) Čeká mě velká výhra, a nevím jak zacházet s prachama. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

25.12.2010 ~ U některých filmů vážně nechápu, proč vůbec vznikají. Tohle mělo být asi syrové drama. Syrové to zůstalo, na drama si to jen hrálo. Zapomenout se na to dá během pár minut. ~ Na nějakém anglickém předměstí žije rodina, co má otce živitele v nemocnici, stojí je to hromadu peněz a tak musí prodat dům. Synátor vydělává jako elektrikář a když takhle jednou elektrikaří v domě nějakého zbohatlíka, všimne si rozhovoru, při kterém vzduchem létají peníze a předává se papírek s instrukcemi. záhy však zbohatlík umírá, chlapec bere papírek a jme se jednat dle instrukcí. Po nějaké době se dostává do tajného místa, kde se odehrává něco, co kdyby věděl, nikdy by ten cár papíru do rukou nebral. Hraje se tu totiž ruská ruleta a to za velké peníze. Chlapi si tu namíří zbraní na palice, zatočí bubínkem a nechají obsah lebkovny prýštit vzduchem vstříc omítkám. Nervy drásající chvíle před střelbou a úleva přeživších se ale odehrává jenom na plátně/monitoru. Mě to nechávalo klidným a se slovy "máš cos chtěl, vole" jsem začal po polovině děj posouvat, jinak bych umřel nudou asi taky. Odehrává se ještě několik přestřelek, kdy vždycky někdo padne na zem, pak finální duel našeho klučiny a bratra jednoho ze sázejících. Klučina vyhrává a odnáší si hromadu peněz. Ale v patách je mu bratr zabitého. Klučina to tuší, nechá poslat peníze poštou a sám usedá s prázdnou taškou do vlaku. Přistupuje Jason Statham (bratr mrtvoly), kluka zastřelí, bere nevědouc prázdnou tašku a odchází. Film skončil. Hurá. ~ Tohle by se hodilo jako nějaká epizoda Krajních mezí. Jiný smysl jsem nenašel a znovu ho hledat nehodlám. Remake 5 let starého gruzínského originálu prostě není ničím (pro mě) zajímavý. A originál si taky shánět nehodlám. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Do úlohy detektíva Larryho Mullana bol pôvodne obsadený Ray Liotta. Svoju účasť musel kvôli pracovnej zaneprádznenosti odrieknuť, a tak ho nahradil David Zayas. (m.a.t.o.)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York v lokalitách White Plains, Crestwood, Fleetwood, Mont Vernon a New York. (Terva)

Reklama

Reklama