Reklama

Reklama

Film 13 přináší příběh bezelstného mladého dělníka, který ukradl obálku, jež v sobě ukrývá návod na zázračné zbohatnutí. Mladík se tak nevědomky ocitá ve společnosti nebezpečných tajných hráčů, kteří hrají podivnou hru, kde se dá hodně vyhrát, ale ještě víc ztratit. 13 – to je strhující příběh o štěstí, příležitosti, ztrátě nevinnosti a vztahu mezi mocí a penězi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

Satan 

všechny recenze uživatele

Klíčové je skousnout útrpně natahující expozici a načrtávání jednotlivých charakterů. Film samotný de facto začíná až po půl hodině, pak se však začne hrát zvrhlá hra o život a pořádný balík peněz a nepustí vás až do konce. Do velmi vydařeného konce. Měl jsem menší obavy, zda se mi nebude Statham již zajídat, ale právě naopak. Působil tady velmi vkusně a dal vzpomenout na své role u Guye Ritchieho. Shannon opět herecky na výši, Rourke jako obvykle ta samá póza, ale nevadí tu. Paradoxně za velkými jmény ve vedlejších rolích figuruje až hlavní postava Sama Rileyho. Originál z roku 2005 neznám, možná v budoucnu zhlédnu, celkově příjemné překvapení, byť třetina nudy z hodinu a půl dlouhého snímku je skoro až alarmující. [Přesná stopáž: 93 min] ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

13 je brilantní film a na to, že jde o stejný film, respektive remake, je o to víc masakróznější. Čím méně o tom filmu dopředu víte, tím lépe pak pro vás. Já to viděl poprvé před lety, myslím, že sem první viděl ten původní, ale z obou sem byl paff. Včera sem si to dal po letech znovu a efekt se opakoval, mástrpís. ()

Reklama

lillien 

všechny recenze uživatele

Tenhle nadčasově drsnej thriller je vážně jednoduchej jak facka. Ruská ruleta je hra, kterou musí pochopit i denně ožralej Mickey roura, takže to samozřejmě zahrál výborně. Statham s divnou hučkou na hlavě vypadá jako synovec Kmotra, no dokonalej padouch, tomu to sedělo taktéž parádně. A že je třináctka nešťastný číslo, to víme všichni, ačkoli to celej film vypadá nadějně. K plné spokojenosti mi asi scházely nepatrně větší sympatie k hlavní postavě, nějak to tam bohužel nezajiskřilo. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Remake vlastného filmu, ktorý beztak sám o sebe nespravil dieru do sveta filmu nemohol dopadnúť inak, než miernym poklesom kvality. Babluaniho múdry ťah prilákať do filmu hercov, ktorí figurujú v príbehu viacmenej len na prilákanie pozornosti bežného konzumenta a ktorí súčasne do príbehu a tak nevstúpia, sa vyplatil. Určite film týmto ostal v hľadáčiku mnohých fanúšikov zvučných mien a tak sa veľkému záujmu určite tešil. Zároveň však do filmu obsadil hercov, ktorých herecké kvality dokážu posunúť takisto kvality filmu samotného. V tomto prípade teda dostatočne nechápem pokles dôrazu na psychológiu postáv, vďaka ktorej sa na režisérovu čierno-bielu prvotinu pozeralo s obhryzenými nechtami. Vylepšenie logiky príbehu samotného, v určitých scénach logickejšie konanie postáv, to všetko kvitujem, ale nosný prvok filmu sa asi stratil niekde pri prelete z Francúzska do hollywoodskej filmovej zeme. 55%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

To že většina uživatelů hodnotí 3 *** není opravdu náhoda. Film totiž ani neurazí ani nenadchne. Jason Statham tady hraje takovou menší roličku. Už aby si jej zase povolal Stallone, jinak nevím nevím jak to s ním dopadne. Hlavní postava je nicneříkají hrdina, samozřejmě to byl záměr. Prostředí ruské rulety je docela neokoukané, film dostává po úvodních 30 minutách spád, který vydrží až do nevyhnutelného konce. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Do úlohy detektíva Larryho Mullana bol pôvodne obsadený Ray Liotta. Svoju účasť musel kvôli pracovnej zaneprádznenosti odrieknuť, a tak ho nahradil David Zayas. (m.a.t.o.)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York v lokalitách White Plains, Crestwood, Fleetwood, Mont Vernon a New York. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno