Reklama

Reklama

Pokrevní bratři – film s unikátním příběhem o vzestupu a stejně rychlém pádu pokračuje. Podobně jako krvavý boj se spravedlností.  Troy Duffy, scénárista a režisér Pokrevních bratrů, uvádí pokračování syrové stylizované krvavé ságy bratrů MacManusů. Ti se společně se svým otcem ukrývají v tichých irských údolích daleko od míst, se kterými byli dříve spojeni. Když se k nim však donese zvěst o loupežné vraždě oblíbeného kněze, bratři se vrací do Bostonu, aby uskutečnili násilnou a krvavou výpravu za spravedlností. Společnost jim dělá i nový parťák a v patách mají přitažlivou agentku FBI… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

A zase budu za exota :)) Typická dvojka - všeho víc! Jenže když si ti dva chachaři dělají srandu snad úplně ze všeho, když je Julie Benz tak strašně ukrutně nehorázně sexy, když je naprostá většina dialogů vybroušená k naprosté preciznosti, když jsou ty haluzní pasáže tak úžasně super a když ten hláškující mexikánec tak úžasně koulí očima... Sorry, nemůžu jinak... Jednička byla jen nástup, dvojka je neuvěřitelný nářez. Postmoderní, šílený a sebeparodický gangsterský opus magnum s prvky surrealismu. A jestli Duffy za dalších deset let natočí trojku? ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Zastřelte mě někdo. Už z traileru jsem tušil, že tohle může být pěkný průser, ale stejně jsem byl nakonec překvapen - Boondock Saints II je jeden z nejhůře zpackaných sequelů, co jsem kdy viděl. Já si snad začnu vážit Ritchieho a Tarantina - ne, že by měli v hlavě víc mozkových buněk, než prosťáček Duffy, ale alespoň ty své kraviny točí na nějaké technické úrovni. Jedničku Boondock Saints jsem měl vždycky rád, na svůj nízký rozpočet to byla roztomilá podívaná s hromadou hlášek a sympatických postav. Nejsem ale tak zarytým fanouškem, abych se bez protestování díval na takový hnusný odvar - protože ve dvojce se zcela nesmyslně a trapně opakuje všechno od A do Z. Nemyslím tím samozřejmě chování a značkové hlášky postav, to k fanmovie patří, Duffy ale zkopíroval většinu scén a nahradil mrtvé postavy jejich nevydařenými klony, nedomrlými pišišvory bez koulí (doslova) a šťávy. Všichni herci jsou naprosto hrůzostrašní (v čele s Julii Benz, na jejíž škleby se nedá dívat normálně, natož ve zpomaleném záběru), nejhorší je ale formální stránka, která na rozdíl od jedničky plně vyhřezla na povrch - plochá televizní kamera s neuměle použitými filtry, hudba necitlivě naplácaná do záběrů, stupidní akční scény. To jsem si zase zkazil den, kurnik šopa. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Po kulervoucí jedničce je toto dosti značným zklamáním. Boondock Saints 2 se sice snaží kopírovat její stylovost a trademarky, a v komponování nesmírně cool záběrů režisér opět pracuje na výbornou, ale ve chvíli kdy se ony záběry začnou i hýbat, a co hůře mají dát dohromady i něco jako fungující film, zklamává na celé čáře. Jede se podle prakticky úplně stejné šablony jako minule, dokonce i se stejnými postavami (Julie Benz je jen Willem Dafoe bez koulí a bez charisma), ale na ten původně jednoduchý základ dvou mstitelů proti všem se tu roubuje nesmyslná mytologie a superkomplexní prostředí se spoustou zbytečných přicmrndávačů a odboček, díky kterým pak ani v dvouhodinové délce není dost času na to odvyprávět všechno hladce a aspoň trochu souvisle. Akční scény pak vypadají sice hezky, ale do kvalit prvního dílu jim chybí přehlednost a dynamika, a dialogy mezi nimi taky ztratily svou jiskru a bezproblémové balancování nad hranicí trapnosti. Jako návrat do známého prostředí v rádobystejném stylu to potěší, ale i tak jde o návrat spíše nostalgicky smutný než radostný. 6/10 ()

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

Nechce se mi věřit, že někdo spáchal pokračování ultra debilního prvního filmu, notabene to stejné individum, které má na svědomí i právě onen první díl. Nedokoukáno, mnohokráte přeskočeno v ději, kdesi za 75% stopáže zastaveno, vypnuto, smazáno. Jediné plus náleží skutečnosti, že jsem to viděl na lačno. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Duffy si možná přál, aby jeho bostonští borci kráčeli ve šlépějích Kmotra 2, ale tak úplně to nevyšlo. Jeho fandovské odkazování a nástupy ve zpomalovačkách jsou sice super, ale příběh nijak zásadně netáhne a emocionální náboj chybí úplně. Problémem taky brzy začnou být akční scény, které se pořád nesou ve stylu "hraje drsná hudba a Flannery a Reedus stojí a střílí, jako by je nic nemohlo trefit", což zamrzí obzvlášť v té závěrečné, kterou tenhle styl dost zabíjí. Proč tedy čtyři? Protože kupa hlášek a cool momentů, protože Clifton Collins Jr. a Julie Benz, a protože boží náběh na trojku. Uvítal bych jí, ale Duffy by měl ubrat na svých vyždímaných trademarcích a zkusit to trochu postaru. Connorovým by to určitě neuškodilo. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Slovo „fuck“ bylo použito 136krát. (HellFire)
  • I navzdory limitovanému nasazení snímku do kin druhý díl během otevíracího víkendu vydělal víc, než první díl za celý pobyt v kinech. (HellFire)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v kanadských mestách Toronto, Hamilton a Oshawa. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama