Reklama

Reklama

Pokrevní bratři – film s unikátním příběhem o vzestupu a stejně rychlém pádu pokračuje. Podobně jako krvavý boj se spravedlností.  Troy Duffy, scénárista a režisér Pokrevních bratrů, uvádí pokračování syrové stylizované krvavé ságy bratrů MacManusů. Ti se společně se svým otcem ukrývají v tichých irských údolích daleko od míst, se kterými byli dříve spojeni. Když se k nim však donese zvěst o loupežné vraždě oblíbeného kněze, bratři se vrací do Bostonu, aby uskutečnili násilnou a krvavou výpravu za spravedlností. Společnost jim dělá i nový parťák a v patách mají přitažlivou agentku FBI… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Qitek 

všechny recenze uživatele

První The Boondock Saints se stali překvapivým kultem. Možná pro někoho zpochybnitelným, ale stali. Informace o tom, že jde na scénu dvojka a ještě ke všemu za kameru i před ní nastoupí stejný "band"? Nemusím snad ani dokončovat větu. Pak se dozvím, že alfa omega z prvního dílu se nekoná. Willem Dafoe nebude. O.k. Pořád je tam ten Duffy a já jsem zvědavej, jak se po prvotině předvede. The Boondock Saints 2 je všechno, co je na pokračování možný dojebat. Ale úplně všechno. Zabití svého dostání. Přímo učebnicový příklad. Trapnost nadevše. Když bratři McManusové hned ze startu přilezou na koních na scénu mezi ovcemi, s nalepenými vousy a vlasy, vyprsknul jsem smíchy čtyři metry před sebe a doufal jsem, že tohle je nějaký fakin žert. Ale nějak jsem si říkal, za to může maskér. Zliskat ho pacholka. Jenže vzápětí mi došlo, že to nebude jen nějaký maskér, ale sám pan Duffy. Po pár minutách jdou rozhořčení McManusové do stodoly a vytáhnou kufr se zbraněmi a noži a těmi noži( bacha!) se začnou "holit", zkracovat si "vlasy" a vše je to sestříháno v "dynamickém střihu" za doprovodu fakt "drsné hudby", jako že teď to dámy a pánové bude mazec k posrání! Klesla mi brada a zůstala tak po zbytek filmu. Jediná scéna si nemůže ani čichnout k "Pokrevní" jedničce! Troy Duffy naprosto rezignoval, vykrádá sám sebe (což o to, scény z pokrevních bratrů jsem miloval), jenže je točí mnohem hůře a neskutečně nezáživně. Neumí si poradit s jedinou akční scénou. Nudné. Sterilní. Otřesné zklamání. Dvě hvězdy za- Závěrečné cameo a dobrý náběh na trojku, které dám (pokud bude) šanci jen kvůli perfektní jedničce. Jinak za nic. Ty dvě hvězdy jsou s odřenýma ušima. P.S: Julie Benz je přímo otřesná. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Po kulervoucí jedničce je toto dosti značným zklamáním. Boondock Saints 2 se sice snaží kopírovat její stylovost a trademarky, a v komponování nesmírně cool záběrů režisér opět pracuje na výbornou, ale ve chvíli kdy se ony záběry začnou i hýbat, a co hůře mají dát dohromady i něco jako fungující film, zklamává na celé čáře. Jede se podle prakticky úplně stejné šablony jako minule, dokonce i se stejnými postavami (Julie Benz je jen Willem Dafoe bez koulí a bez charisma), ale na ten původně jednoduchý základ dvou mstitelů proti všem se tu roubuje nesmyslná mytologie a superkomplexní prostředí se spoustou zbytečných přicmrndávačů a odboček, díky kterým pak ani v dvouhodinové délce není dost času na to odvyprávět všechno hladce a aspoň trochu souvisle. Akční scény pak vypadají sice hezky, ale do kvalit prvního dílu jim chybí přehlednost a dynamika, a dialogy mezi nimi taky ztratily svou jiskru a bezproblémové balancování nad hranicí trapnosti. Jako návrat do známého prostředí v rádobystejném stylu to potěší, ale i tak jde o návrat spíše nostalgicky smutný než radostný. 6/10 ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Update 2018: Jooo je to tak 😊 ------- Nejvíc cool film s borci, kteří střílejí obouruč? Jednička :-). Dvojka je trošku pomalejší. Víc mainstreamová a se zbytečně polopatickým dovětkem. I tak dokáže zopakovat skoro všechno, co mám rád na původním filmu. Plus opravdu sexi Julia Benz, kterou bych už ani za návrat jiného "dirigenta" Willema Defoe určitě neměnil. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička. Je to sice dobře udělané, občas i trochu vtipné, ale strašlivě hloupé, trpěl jsem u toho jako zvíře. Trapně teatrální irčanství a drsňáctví "svatých" bratrů (které by se snad dalo uvěřit Reedusovi, ale určitě ne Flanerymu, kterého stále vidím jako toho mladého panického neochlupeného hezounka v roli mladého Indiany Jonese), trapné submisivní šaškování "uzenáče" Collinse (chvílemi jsem se za něho až styděl), vrcholně trapná postava agentky FBI (tedy ta filmová, jinak Julie Benz má postavu i ciferník samozřejmě maňifik), trapná snaha o cool image vatikánské svaté stolice, prostě třeskutá blbina, jejíž smysl moc nechápu. Tarantinovi rozumím, tomuhle ne. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Tak konečně Svatí opět in da action. Mno, zub času se na nich hodně podepsal, časový odstup je více než znát, už to nejsou tak cool machýrci jako v prvním díle, kde hláškovali a kosili vše, co se hýbalo (příběh, zápletka a celý průběh byl také atraktivnější a chytlavější). Citelnou ztrátou je absence W.Dafoeho, Benz se může snažit jak chce, ale tato princezna nesahá Dafoemu ani po kotníky. Pro fandy Svatých určitě příjemné a vítané pokračovaní po dlouhé době, pro ostatní jen průměrný, nic neříkající akční film. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu bratři nejdříve používají zbraně Beretta 92FS - 9x19mm, později Desert Eagle Mark XIX (.357 Magnum) s dlouhou hlavní. (ArthasKarfa)
  • Zvláštní agentka Eunice Bloom (Julie Benz) v kovbojském kostýmu střílí ze zbraně Colt 1873 SAA Artillery .45 LC. Ten má zásobník na šest ran, agentka však vystřelí celkem osmkrát. (m.xFuck)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v kanadských mestách Toronto, Hamilton a Oshawa. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama