Reklama

Reklama

Policejní důstojník Ben Shockley má přivést do Las Vegas svědkyni. Guss Mallyová však nechce opustit vězení. Bojí se, že ji zabijí. Shockley naloží hysterickou ženu do sanitky. Nezbylo totiž, než Gus připoutat k nosítkám. Když před jeho očima exploduje osobní auto, kterým měli pokračovat dál, policista pochopí, že Mallyová může být pro někoho velmi nebezpečná. Neznámý udělá vše pro to, aby dvojice do Las Vegas nikdy nedorazila. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (133)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pro Clinta mám asi slabost, takže jsem při hodnocení trochu přimhouřil oči. Jisté je, že mu takovéhle role skvěle sedly a jako režisér byl řemeslně zručný prakticky vždycky. Logika scénáře sice hapruje ještě více, než bývá běžný průměr akčních filmů a z policajtů dělá film větší blbce než české vtipy, ale celé to stále docela dobře funguje. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Můj 24. a zatím výrazně nejhorší Clintův režijní počin. Dirty Harryho miluji a neuvěřitelně mě baví, ovšem tenhle Drunken Harry je opravdu šlápnutím vedle jak hrom. Scénář vůbec nepůsobí jako celek, ale spíš jen jako série zdánlivě nesouvisejících epizodek, které jsou naroubovány na klasické schéma o špinavých poldech a jedné trosce, které se rozhodne dokázat, že zas taková troska není. Eastwood má sice charismatu na rozdávání a jeho chemie se Sondrou Locke poměrně funguje, ale to je bohužel tak všechno, co nám The Gauntlet nabídne. Několik slušně natočených momentů (např.incident ve vlaku) je totiž bohužel snadno vytěsněno neuvěřitelně přetažnou (a znacně nesmyslnou) honičkou vrtulníku s motorkou a hlavně naprosto strašným finále. Inu, každý den není posvícení, ale na Clinta rozhodně jen tak nezanevřu. 50% ()

Reklama

Jino 

všechny recenze uživatele

Železný stisk je pro mě velkým překvapením, zvlášť když jsem před jeho zhlédnutím viděl zdejší hodnocení. Snímek prakticky hned po úvodních titulcích nabere dobré tempo a zrychluje až k výbornému finiši s autobusem. Mezitím je, díky na první pohled nesourodé dvojici Eastwood / Locke, zábavný a poměrně hodně akční. Clint tady opět, už poněkolikáté hraje postavu nevlastního bratra Harryho Callahana a opět to není na škodu - jemu ten ksicht na tyto typy drsných chlapíků prostě sluší a je v nich dokonalý. Stejně jako tady 80% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Celkom slusny film, v ktorom pan Eastwood vystupuje pred aj za kamerou. Scenar sice nic moc /prevoz svedka do Phoenixu ...../, ale dostatocne sa tu striela, Eastwood je nerozhodny a naivny /aky to rozdiel oproti serii Dirty Harry ....../, ma aj sexicu v podobe Sondry Locke. K tomu treba pripocitat strielacky, akcne sceny /vrtulnik nahana motorku ...../ a zaver s rozstrielanym autobusom. Slusne, ale stale iba priemerne. 65 % ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tady ta špína smrdí za tři rohy. Hned v momentě, kdy Clint rozjede kolečka osudu, čujete, že si na něm někdo vyleje vztek. A to je to přitom policajt. Jeho filmařské řemeslo tu nicméně netrpí. Vlastně ani jeho role, která je zase správně chladná a brutální. Spíše to nemá tolik napětí, kolik bych si přál a finále je taky jedna velká stylová přeháňka, kde Clint s tím chlapským finálem tlačí brutálně na pilu. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Týdeník Village Voice si krátce po uvedení filmu v jedné recenzi povšiml, že „na filmovém plátně se z Eastwooda pomalu a v hrubých obrysech stává někdo jiný. Zranitelný muž, který potřebuje oporu v ženě“ a trefně tak popsal Clintovu filmovou proměnu od samotářských a drsných policistů. (ClintEastwood)
  • Již po několika úvodních scénách je zřejmé, že postava Bena Shockleyho je ironickým obrazem dobře známeho policisty Harryho Callahana ze San Franciska. (ClintEastwood)
  • 250 000 dolarů stálo natočení efektní scény exploze helikoptéry. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama