Reklama

Reklama

Policejní důstojník Ben Shockley má přivést do Las Vegas svědkyni. Guss Mallyová však nechce opustit vězení. Bojí se, že ji zabijí. Shockley naloží hysterickou ženu do sanitky. Nezbylo totiž, než Gus připoutat k nosítkám. Když před jeho očima exploduje osobní auto, kterým měli pokračovat dál, policista pochopí, že Mallyová může být pro někoho velmi nebezpečná. Neznámý udělá vše pro to, aby dvojice do Las Vegas nikdy nedorazila. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (133)

woody 

všechny recenze uživatele

No jo Clint byl je a bude velkej machr.Zde zrovna hraje namachrovanýho policajtskýho vožralu.Od začátku je pronásledován jak svými kolegy, mafiány a dojde i na odporné nemyté tuláky ve vlaku, kterým dá samozřejmě co proto! Nejlepší ja závěr, kdy se Clint, společně s příčinou předešlých výbuchů a honiček Sondrou pokouší opancéřovaným autobusem dostat hlavními ulicemi Pheonixu přes celý policejní sbor (samozřejmě s puškami plnými ostrých) až k velitelství policie. Kdo neviděl neuvěří jak Clint dokáže udělat perfektní akční scénu jen s prázdnými ulicemi a pomalu nepojízdným autobusem. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Šlapka s vysokoškolským titulem, zkorumpovaná policie, drsný policajt Clint Eastwood a jeden obrněný autobus meziměstské linky. Naprostá klasika s dost velkými (ne)logickými dírami ve scénáři, ale na to sere pes, když tam hraje Clint a výborná Sondra Locke (které to tady navíc sluší asi nejvíc, co jsem zatím viděl – jestli to nebude tím, že to je nejstarší film s ní, co jsem viděl). ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Unylou zápletku bychom mohli prominout při pohledu na rok vzniku a oblečení hlavní hrdinky (nápověda=moc ho není :), ale to tempo je vážně vražedné. Když člověk ví, kolik toho stihne Clint v jiných filmech, přijde mu to jako neuvěřitelné plýtvání celuloidem. Akční finále alespoň trochu napravuje reputaci a, přiznejme si to, všichni chceme být jako Clint... mám radši Harryho než Bena, ale kdyby stál tenhle týpek na mojí straně, hned bych byl klidnější. (60%) ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Nic strhujícího, nic logického, nic hlubokomyslného, ale je to docela zábava. Která se těžko hodnotí. Bod za "bondovský" duel motorky s helikoptérou. Mínus bod za nesmyslný závěr (ta armáda ozbrojenců na konci byla vycpaná nebo co?). Bod plus za několik hlášek, u kterých jsem se smála ("Mám tenhle odznak a tuhle pistoli. A z mých krásných očí září láska pro Ježíše.") Mínus bod za to, že hlavní ženská postava je hysterická fúrie a Clintův stabilní callahanovský výraz chvílemi přechází v monumentální nasranost. 50 %. Plus mínus. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....C.E. je sympaťák, ale toto nudilo či už strieľaním stoviek striel do domu,auta ,autobusu ....a vrchol  (neakčnosti) naháňanie motorky vrtuľníkom.....zaľúbená prostitútka do policajta....mafia...skorumpovaní policajti.....neviem ako to kedysi pôsobilo na divákov- dnes je to prežité -  aspoň pre mňa.... ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Mnoho Clintových kolegů, včetně Dona Siegela, považovalo tento film kvůli jeho nerealističnosti v akčních scénách za pitomý. To Eastwooda poněkud popudilo. (ClintEastwood)
  • Ve filmu měli původně hrát Steve McQueen a Barbra Streisand, ale nepadli si do oka. Později projekt převzal Clint Eastwood a obsadil do něj sám sebe. (POMO)
  • Již po několika úvodních scénách je zřejmé, že postava Bena Shockleyho je ironickým obrazem dobře známeho policisty Harryho Callahana ze San Franciska. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama