Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každý rok se koná v Hongkongu turnaj v asijských bojových uměních, pořádaný záhadným boháčem Hanem. I tentokrát se na něj sjely desítky bojovníků. Jsou mezi nimi také Roper, který se turnaje účastní kvůli svým dluhům, Williams, který je ochoten riskovat jen z touhy po dobrodružství, a Lee, který přijel pomstít smrt své sestry a zjistit, kdo a co je vlastně Han zač. Jako agent ochránců zákona má zjistit, čím se Han ve skutečnosti zabývá a proč při jeho turnajích záhadným způsobem mizí lidé. Není těžké zjistit, že se v aréně bojuje na život a na smrt. Mnohem obtížnější je dopátrat se, že Han je ve skutečnosti obchodník s narkotiky, který s potěšením vraždí a mučí lidi. Ovšem nejtěžší je probojovat se až do finále se zdravou kůží, a nejen přežít a zvítězit, ale také naplnit přísahu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (242)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých oblíbených filmů s Leem. Předvádí komplexnost své osobnosti a neuvěřitelnou sílu a rychlost vzhledem ke své váze. Absolutně neskutečné je téměř dekapitační nahulení roundhousovým kickem s charakteristickým zvukovým projevem. Všechny ty grimasy, křik, postoje, držení rukou, poskoky, to prostě Leemu nikdo neodpáře, patří to k němu stejně jako mamutí kozy k Bolo Yeungovi... ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Heele tohle je komentář člověka, který není Bruce Lee fan. Já naprosot chápu, že je to jeho poslední film a že Bruce ukopal cestu jednak takovým borcům jako je rejža John Woo či herec Jackie CHan (který ostatně začínal právě u Bruce) a asi rozjel éru zlatých hongkongských osmdesátek + amerických přiblblých ninja kravinek, ááále … On to opravdu pro nezaujatého diváka moc zázračný film není. Pomalé tempo, málo soubojů v průběhu, chabý děj … Sorry jako. I když konkubíny na uvítací hostině, co hazí šminky do vlasů nebo "pane Williamsi, kterou si vyberete" jsou kouzelné scény. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Tento film s Bruce Leem som videl strasne davno na jednej z nemeckych stanic a jedine, co mi zostalo v spomienkach bola bitka medzi zrkadlami, ktoru som si teraz mohol konecne zopakovat. Dnes uz tie zazitky z tychto starsich bojovych filmov nie su take, ako boli vtedy, ked som mal 12 rokov, ale stale si rad z nostalgie obcas pozriem nieco podobne. V tomto filme ma prekvapila mala uloha Bola Yeunga, ktoreho si pamätam z DVOJITEHO ZASAHU (1991) kde hadzal tazke sudy na Van Damma, alebo nebezpecneho vraha z TYGRICH SPAROV (1992), avsak Jackieho Chana som si nikde nevsimol... 07.11.2009 _______ Bruce Lee - (Lee) +++ John Saxon - (Roper) +++ Kien Shih - (Han) +++ Ahna Capri - (Tania) +++ Bolo Yeung - (Bolo) +++ Jim Kelly - (Williams) +++ Angela Mao - (Su Lin) +++ Robert Wall - (Oharra) +++ Jackie Chan - (Bitkár vo väznici) +++ Produkcia: Bruce Lee +++ Hudba: Lalo Schifrin +++ ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Bez nostalgické clony mi přijde Bruceův uřvaný opo styl strašně legrační, ale to nic nemění na tom, že je závěrečných 30 minut, vrcholících geniálním střetem v zrcadlové místnosti, naprosto famózních. Jen mě mrzí ta úvodní hodina, táhnoucí se prakticky od nikud nikam. Těmihle vatovými vycpávkami jsou holt východní řezničiny (neblaze) proslulé. 7/10 ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

15% - Ve světě, kde je největší ctností umět někoho pořadně zmlátit jsem se ocitnul fakt nerad. Snad je to tím, že mám jiné ideály, nebo je to tím že nemusím lidi, co do někoho kopou a hlasitě při tom piští, ale Drak přichází je pro mě pouze příběh několika omezenců, co se mlátí s jinými omezenci. Bruce Lee ve mně vzbuzoval tolik sympatie, že mi bylo úplně jedno, jestli rány dává, nebo dostává. Velmi špatný film, který ztělesňuje populární kult tupého násilí, a který Lalo Schifrin svou dobrou hudbou povýšil aspoň na jednu hvězdu. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (39)

  • Ostatní alternativní tituly snímku byly Blood and Steel nebo Deadly Three. (Epistemolog)
  • Bruce Lee byl během natáčení pětkrát zraněn. (Witta)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

24.07.2018

Režisér David Leitch (John Wick, Deadpool 2) jedná o režii remaku akční klasiky s Brucem Leem Drak přichází. Snímek z roku 1973 se za ty roky dočkal prakticky kultovního statusu, jeho premiéru ale… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama