Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každý rok se koná v Hongkongu turnaj v asijských bojových uměních, pořádaný záhadným boháčem Hanem. I tentokrát se na něj sjely desítky bojovníků. Jsou mezi nimi také Roper, který se turnaje účastní kvůli svým dluhům, Williams, který je ochoten riskovat jen z touhy po dobrodružství, a Lee, který přijel pomstít smrt své sestry a zjistit, kdo a co je vlastně Han zač. Jako agent ochránců zákona má zjistit, čím se Han ve skutečnosti zabývá a proč při jeho turnajích záhadným způsobem mizí lidé. Není těžké zjistit, že se v aréně bojuje na život a na smrt. Mnohem obtížnější je dopátrat se, že Han je ve skutečnosti obchodník s narkotiky, který s potěšením vraždí a mučí lidi. Ovšem nejtěžší je probojovat se až do finále se zdravou kůží, a nejen přežít a zvítězit, ale také naplnit přísahu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (242)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nevidel žiaden film s Bruceom Lee. To preto, lebo ázijské bojové umenia sú pre mňa rovnaká zábava, ako sledovanie curlingu na olympiáde. Nakoniec som bol ale veľmi milo prekvapený a to hneď z niekoľkých dôvodov. Očakával som tuctový turnajový film, kde to pri záverečnom súboji natre neohrozený hrdina bezcharakternému silnému súperovi a pred tým si prejde niekoľkými kolami až do finále. Enter the dragon miesi umenie východného boja s takmer až Bondovskou zápletkou a primieša sa sem dokonca aj Drsný Shaft. Je to vrchol ľadovca kung fu filmov, ktorý som chcel vidieť kvôli zaradeniu medzi 1001 filmov, ale ktorý nie som ochotný hlbšie spoznávať. To prenechám fanatikom typu Tarantina, ktorí o nich potom môžu natočiť nejakú poctu pre zainteresovaného diváka. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

U takovýchto filmů mám rád, když se můžu zasmát naivním příběhům, hereckému umění hlavních postav, a hlavně žasnout u úžasných soubojů. V prvních dvou bodech mě film nezklamal, ale souboje mi přišli s výjimkou toho proti přerostlému vousáči, jako průměr. Nebaví mě sledovat, jak na hlavního hrdinu nabíhá hezky v pořadí 50 lidí, kteří prahnou jen po tom, dostat co největší ránu do hlavy, břicha, či mezi nohy. A takových soubojů je tu až moc. Skvělé ale zase je, jak vždy když někdo utrousí trapnou poznámku, hned ho někdo pěkně setře. Mimochodem taky jste čekali, že při závěrečném souboji Bruce zakřičí tak, že se vysypou všechna zrcadla? ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Máte-li slabost pro bojová umění, výborné choreografie soubojů, zde navíc vytvořené samotným mistrem Brucem Lee, pak byste si rozhodně neměli nechat tento snímek ujít. Legendární Bruce Lee rozdává rány s obrovskou energií, nasazuje svůj tradičně sebevědomý výraz obličeje a svými bojovými kousky činí opravdovou pastvu pro oči. Pro mě je drak přichází o hvězdičku slabší než Cesta draka, ale přesto jsem se velmi bavil. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee v asijské sedmdesátkové (před)verzi Smrtonosné pasti s trochu jiným Brucem. Vážně nechápu, jak mně mohla po skončení snímku Drak přichází naskočit v hlavě tahle asociace. S Pastí to sice dějem moc společného nemá, ale snad jde o podvědomé propojení významu pro žánr. Opusťme ale mou nepovedenou paralelu u cesty a přejděme k filmu právě komentovanému. Oproti takové Cestě draka tady chybí humor. A protože ten mě nebral, uvítal jsem změnu. Z Enter the Dragon čiší posvátná nedotknutelnost (což se opět o Cestě draka, u níž jsem se řezal smíchy kde to šlo, říct nedá) a i když vysoký černoch, muž s bodci místo rukou ani Číňan s rameny širokými jako dospělý vůl, asi strach opravdovému mistru bojových umění nenaženou, ve filmu jde o platné charaktery a chytře vymyšlené zpestření. Když k tomu připočítáte sice předvídatelnou, ale zato dechberoucí, finální bitku v zrcadlové síni, jde o mistrovský kus. Váhal jsem nad pěti, ale protože se mi to nejlepší za těch pár hodin od záverečných titulků tak nějak vysublimovalo z hlavy, zůstávám na solidních čtyřech hvězdičkách. NOW I HAVE NUNCHAKU, YEA YEA YEA. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

4. Bruce Lee a rozhodně nejlepší. V Enter the Dragon si už všechno sedlo. Předpokládám, že ve své době byly tyhle bitky to nejlepší co žánr nabízel. Bruce je tady opět hodně ultimátní macho. Bondovský záporák zkouší všechno možné, aby od něj nedostal na budku, ale samozřejmě se krutě spetl. A dokonce jsem konečně poznal i toho Jackieho Chana. 75% ()

Galerie (117)

Zajímavosti (39)

  • Kien Shih, který hraje Hana neuměl anglicky, během natáčení pouze přeříkával repliky, tak jak nejlépe dovedl, ve filmu ho nadaboval Keye Luke. (Witta)
  • Úvodní titulky filmu trvají 8 minut. (Witta)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

24.07.2018

Režisér David Leitch (John Wick, Deadpool 2) jedná o režii remaku akční klasiky s Brucem Leem Drak přichází. Snímek z roku 1973 se za ty roky dočkal prakticky kultovního statusu, jeho premiéru ale… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama