Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Určitě se mi více líbil remake s Jet-Lim. Promiň Bruce:( Tady se Bruce Lee převtěluje do různých převleků a neopakovatelných soubojů zde moc není, přestože se pořád něco děje. Ale tak nějak chybí něco nezapomenutelného. Bruce je zde celkem hodně naštvaný a moc mi k němu tudíž ani nesedí jeho zamilovanost. 60% ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Skvělá Leeovka, netradiční mj. tím, že hlavní hrdina zde věsí své oběti na pouliční lampy. V kung-fu filmech docela silná káva, přihlédneme li navíc k tomu, kdo zde tyto zločiny páchá (Bruce Lee byl, je a bude vždy vnímán jako symbol ctnosti, hrdosti či fér zápolení). Na jeho postavu je tady pořádán doslova hon. Líbí se mi, že tentokráte nastoupí se svým jedinečným bojovým uměním ihned od začátku filmu a nenapíná příliš dlouho své natěšené fanoušky. Prostě to má spád. Bruce tady používá i převleky a za zaznamenání stojí i závěrečná scéna, která je jasným odkazem na film Butch Cassidy a Sundance Kid. Pěst plná hněvu, se vymyká tvorbě nejlepšího filmového bojovníka historie svou atmosférou, příběhem a i hudba je zde na prvotřídní úrovni. V některých pasážích ne nepodobná Morriconemu. Zkrátka a dobře - vynikající film s Bruceem Lee. P.S. Kdo vlastní DVD, tomu doporučuji, pustit si film s audio komentářem. Dozví se spoustu zajímavých věcí o tvůrcích filmu, jeho hlavní hvězdě či obecněji o samotné hongkongské kinematografii. ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s legendou Brucem Lee a hned to je "údajně" jeho nejlepší film? Tak to abych zvážil zhlédnutí těch ostatních. Ne nechci být zbytečně negativní, Pěst plná hněvu má rozhodně neopakovatelnou atmosféru a já se konečně dostal k tomu, abych také přičichl k tvorbě kung-fu legendy ze všech nejlegendovatější. Není to tedy nějaká extra sláva, přeci jen je znát, že se na filmu podepsal zub času a leeho ječení v pomalu každé scéně působí opravdu zvláštně, nicméně samotné bojové scény jsou kvalitní a je vidět, proč je i dnes leeho jméno takovým pojmem. Samotný snímek zpočátku působí trochu zmateně a příběh o střetu dvou bojových škol na pozadí japonské okupace Šanghaje nevypadá nic moc, avšak časem se přemění v nefalšovanou vendetu a v ten moment začíná zábava. Přes nesporné klady však nemohu jít výše než jsou tři hvězdy. Rozhodně však oceňuji temnější vyznění filmu. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Vůbec mne to nenadchlo, snad je to tím, kolik let už od natočení uplynulo.Bruce v roli nespravedlivě obviněného Chana, žáka školy bojových umění,který sám přišel shodou náhod na to, kdo otrávil jejich učitele, tak tohoto ukňouraného Bruce jsem vážně nečekala. Akcí pomálu, nehledě k tomu, že mi přišel svým výrazem trošku vyšinutý.Hm, zklamání, víc jak za tři to dneska nebude:-) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nemám problém od sebe rozeznat Bruce Leeho a Jackie Chana či nanuk od nunčaku, ale asijské martial art mely mě zkrátka neberou a ono se není co divit. Pěst plná hněvu měla být jedním z žánrových majstrštyků, ale co mi vlastně nabídla? Mistra Lee Jun-fana střídajícího pózy zádumčivý, pochybovačný a nasraný, asi patnáct minut bojů (když u toho zrovna není Bruce, připomíná to spíš kočkování trojice Larry, Moe a Curly) a teatrální příběh, který je retardovaný jak šanghajský drožkář s polovinou mozku. No dogs and Chinese allowed.. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • Film by se měl odehrávat v roce 1910. V tomto roce totiž ve skutečnosti zemřel mistr Huo Yuanjia, zakladatel školy Chin Woo v Šanghaji. (pawleta)
  • Jackie Chan se na filmu podílel jako dubler hlavního padoucha. Zaskakoval za něj ve finální bojové scéně, kdy po Bruceově kopu proletí oknem. (TongPo)

Reklama

Reklama