Reklama

Reklama

Chcete být milionářem?

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2000, 45 min

Chcete být milionářem? Úspěšná soutěž, kde můžete své znalosti proměnit za skutečně velké peníze. K dispozici máte tři nápovědy (pomoc publika v sále, 50 na 50 a přítel na telefonu), pokud nevíte jednu ze čtyř nabízených odpovědí na danou otázku. V celé škále otázek jsou tři záchytné body, což znamená, že ona částka soutěžicímu zůstane. Věřte, že Vladimír Čech (Martin Preiss) nejednoho člověka na "horkém křesle" zviklal. (cheyene)

(více)

Recenze (301)

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdičky jsou za období s Vladimírem Čechem, kterého ještě více oceňuji, když občas vidím v repríze, tedy bez nervů. Teď mi to jeho natahování připadá naopak zábavné. Byl opravdu výborný. Nejvíc když začal mavat s těmi svymi čisly, jak zpívá Jarek Nohavica.....Ostatní uvaděči tragičtí. Prý bude nový Milionář, tak doufám, že se tam nenacpe nenažraný Dejdar. Nebo Kostková, Pawlowská a podobné antikoncepční pilulky televizní zábavy.... ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Vladimíř Čech byl vynikajcí, za jeho doby to byla geniální soutěž, k tomu ta hudba. Díly s Preissem a Hejmou neznám a k těm se Šmuclerem (to byli ty z Primy, měli trochu jiná pravidla, jiné studio. úplně jinou atmostféru, o 8 milionů měnší výhru a hlavně otřesného moderátora se kterým byla soutěž bez jakékoliv jiskry) se raději nebudu vyjadřovat. Ale díly s Čechem jsou pro mě velký, velký, velký kult. P.S. Díly s Preissem už začali vysílat a s jeho účastí soutěž ztratila veškeré grády. Moderoval to strašně suše a bez emocí, nedoázal navázat kontakt s divákem. Zkrátka zlatý nováček Vašut. Ale na Hejmu jsem dost zvědavý. PP.S Tak Hejma moderoval jenom 19 dílů a pár speciálů než byla soutěž zrušena. Nebyl výsloveně špatný, ale mám pocit, že se tam moc nehodil. Prostě Čech je nejlepší. ()

Reklama

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Když počítám jediné díly, které jsem sledoval (ty s Čechem), tak jsem nadšený. Opravdu, takováhle TV hra je skvělá, má svojí úroveň, velmi charismatického moderátora a takový ten kulturně povznášející nádech. Ještě štěstí, že jsem zatím žádný díl bez něj neviděl a tak si podle toho co zde lidi píšou, nebudu kazit zdání o této soutěži. - 8/10 - ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Za éry Vladimíra Čecha to byla vysoce kvalitní vědomostní soutěž. Jeho slovní hříčky a umění zpracovávat soutěžící bylo neuvěřitelné a já se mnohdy skvěle bavil, ale i něčemu naučil. Po jeho odchodu kvalita klesla. Nicméně za jeho doby to byl, troufám si tvrdit, skvost mezi televizními soutěžními pořady! Především tedy za toho Čecha 3 hvězdy. ()

oskiii 

všechny recenze uživatele

V roce 2000, cca deset let po revoluci, to byla naprostá bomba. V podstatě první “západní” soutěž. Výborný Vladimír Čech, zajímavý mix otázek a na svou dobu krásné výhry. A také samozřejmě nezapomenutelní soutěžící.  Jediným minusem bylo to (někdy zbytečné) protahování ve formě snahy o znejistění soutěžících ()

Galerie (22)

Zajímavosti (12)

  • Žádnému soutěžícímu se nepodařilo vyhrát maximální možnou výhru 10 milionů Kč. Nejvyšší výhrou v celé soutěži byla částka 2 500 000 Kč. Odnesli si ji dva soutěžící: Zdeněk Jánský ve 174. díle a Pavel Judas ve 287. díle. (orkadimenza)
  • V roce 2016 se TV Nova rozhodla pro obnovení soutěže. Natáčení probíhalo v březnu v Německu. (Bernyz)
  • V roce 2005 vysoudil soutěžící Karel Lupoměský na televizi Nova přes 3 miliony korun. Soud mu dal za pravdu, že otázka v hodnotě 1 250 000 korun týkající se počtu vojáků ve starém římském oddíle měla dvě správné odpovědi. [Zdroj: iDnes.cz] (boni)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama