Reklama

Reklama

Chcete být milionářem?

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2000, 45 min

Chcete být milionářem? Úspěšná soutěž, kde můžete své znalosti proměnit za skutečně velké peníze. K dispozici máte tři nápovědy (pomoc publika v sále, 50 na 50 a přítel na telefonu), pokud nevíte jednu ze čtyř nabízených odpovědí na danou otázku. V celé škále otázek jsou tři záchytné body, což znamená, že ona částka soutěžicímu zůstane. Věřte, že Vladimír Čech (Martin Preiss) nejednoho člověka na "horkém křesle" zviklal. (cheyene)

(více)

Recenze (301)

wosho 

všechny recenze uživatele

První série byla velmi dobrá (lví podíl na tom má moderátor Vladimír Čech), bohužel časem se pořad omrzel a výměny moderátorů tomu moc nezabránily. Celkově se "Chcete být milionářem?" dají označit za to neklepší co v tomto stylu zábavy ve světě vzniklo a u nás provedlo. PS: a mimochodem musím opět podotknout, tady to namá (čsfd) co dělat!! ()

topi80

všechny recenze uživatele

V podstatě velmi jednoduchý koncept pořadu, který není nikterak výrazně geniálnější než AZ kvíz, ale velmi dobře fungující. Uměle šroubované napětí funguje velmi dobře, a přidá-li se k tomu dobrý moderátor (ono se zdá, že na tom nic není, ale srovnejte Vladimíra Čecha s jeho nástupci), vydržíte to po nějakou dobu pravidelně sledovat. Po delším časovém úseku už je to samozřejmě nuda. Inovovat není co a návraty po letech u něčeho, co už všichni důkladně znají, fungovat nemohou. ()

Reklama

jakub.bystra 

všechny recenze uživatele

Budu se opakovat, ale musím říct, že taky hodnotím pouze první díly s Vladimírem Čechem. Když tento pořad moderoval on, tak se na něj díval opravdu celý národ a Nova měla historickou sledovanost. O těch dalších nemá cenu psát, nikdo z následujících moderátorů nebyl ani ze čtvrtiny tak velká osobnost, jako právě Čech, který dokázal všechny neuvěřitelně napnout a taky rozesmát. Jaká škoda, že už mezi námi není, takových lidí je velká škoda, budiž mu země lehká.. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Za éry Vladimíra Čecha to byla vysoce kvalitní vědomostní soutěž. Jeho slovní hříčky a umění zpracovávat soutěžící bylo neuvěřitelné a já se mnohdy skvěle bavil, ale i něčemu naučil. Po jeho odchodu kvalita klesla. Nicméně za jeho doby to byl, troufám si tvrdit, skvost mezi televizními soutěžními pořady! Především tedy za toho Čecha 3 hvězdy. ()

voleman 

všechny recenze uživatele

Díky Vladimíru Čechovi jsem se vždy jako malý kluk na Milionáře těšil. Byla to napínavá soutěž s vynikajícím moderátorem, na kterou se tehdy dívalo opravdu spoustu lidí. Bohužel co odešel hlavní tahoun pořadu pan Čech a přišli sem jiní moderátoři, kvalita Milionáře prudce klesla a moje sledovanost také. Čtyřmi hvězdami proto hodnotím pouze původní díly, ostatní stály za nic. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (12)

  • V roce 2005 vysoudil soutěžící Karel Lupoměský na televizi Nova přes 3 miliony korun. Soud mu dal za pravdu, že otázka v hodnotě 1 250 000 korun týkající se počtu vojáků ve starém římském oddíle měla dvě správné odpovědi. [Zdroj: iDnes.cz] (boni)
  • V roce 2016 se TV Nova rozhodla pro obnovení soutěže. Natáčení probíhalo v březnu v Německu. (Bernyz)
  • Jaromír Nohavica nazpíval písničku s názvem „Milionář“, kde zpívá právě o této soutěži. (SONY_)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama