Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Publicistický moderátor Václav Moravec uvádí každou neděli debatu českých politiků na aktuální téma. Vyrábí Česká televize. (hrhr2)

Recenze (282)

fleker 

všechny recenze uživatele

já ani nevolim....když z toho nic nekápne, tak mě to nezajímá....jó, přiznávám že sem si vobčas ve 4 ráno zapnul čétédvojku a sledoval ty úžasný záběry ze sněmovny,,třeba jak třikrát za sebou přerušili hlasování...protože se několika poslancům podařilo vylejt si do hlasovacího zařízení limču,,,,,, ale jináč je mi politika naprosto volná......i moravec ....já sám bych takovouhle práci dělat nechtěl, dávat lidem otázky není zrovna moje silná stránka....jako dítě sem se jednou zaptal babičky, jak je možný, že má teta blonďatý kudrnatý vlasy, když ona i děda jsou černovlasí, a hned sem dostal vod táty přesdržku ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Otázky a, bohužel, i odpovědi Václava Moravce. Když tento pořad začínal, tak jsem ho rád sledoval, protože zvídavý moderátor často natahoval na skřipec politiky napříč politickým spektrem. Postupně se však ze šťouravého redaktora proměnil v nositele vlastního politického názoru a politici mu k tomu pouze dělají kulisu. Vrcholem všeho je, když přednese svou teorii a bez možnosti reakce se zeptá na něco úplně jiného. To bych ho na té jeho kravatě nejraději někam vhodně zavěsil. Zkrátka to nebývalo špatné, ale aktuálně je to slušný humus, který mi při nešikovné manipulaci s dálkovým ovladačem dokáže zkazit neděli. ()

Reklama

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Úroveń pořadu se změnila, pořad se proměnil, Moravec už není tím, co býval. Moderátor politického dění by měl být nestranný a nepapouškovat názory, které jsou zrovna vnucované a rádoby in, nyní je příliš okaté, jaký názor je nám servírovaný jako správný, korektní, moderní, koho je dobré volit, koho vyzdvihovat a koho v diskuzích srážet. Dívám se pořád, nějaké informace to přinese, a i snad pro ty největší kritiky pořadu, když už nic jiného, tak alespoň tato publicistická show vypovídá něco o dnešní mediální scéně, omílání toho "vhodného", co si máme myslet a naprosto svobodné době bez manipulací... Nyní pořad slouží především určitým politickým názorům a stranám jako prezentace jejich ideologie, už ho neberu tak vážně. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Nebojím se dáty ty 4*. Proč? Protože tohle je jeden z nejlepších publicistických debatních politických pořadů, který kdy u nás vznikl (přičemž "jeden z" znamená asi tak jeden ze dvou, tří). Kvalitní a nevlezlý moderátor, který si skoro vždy dovede udělat pořádek při handrkování politiků o slovíčka a při tom ještě dokáže vnést do debat i trochu toho fundovaného humoru a nadsázky. Pokud v televizi v neděli nic nedávají a já nemám zrovna co na práci, pustím si Otázky Václava Moravce a nestydím se za to :) 85% = 4/5 ()

Karlos80 odpad!

všechny recenze uživatele

"Pravda resp. demokracie začíná tam kde končí signál bruselské tedy ehmm české televize", musel jsem radikálně změnit svůj komentář a názor na tento " obludný" pořad s odstupem času, kdy ten původní kladně pozitivní jsem napsal skoro před 10 roky a ohodnotil 2*, ale tehdy to byl úplně jiný Moravec i jiné Otázky. Dnes odpad tak jako skoro vše z produkce ČT! Pěkné a pravdivé komentáře: Kiddo a Enšpígl. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (12)

  • Čas od času se v jiný než pravidelný čas vysílá speciál Otázek Václava Moravce, který je věnován jedinečné politické události, například volbám do evropského parlamentu nebo do poslanecké sněmovny. (Zdroj: wikipedia.cz) (Kmotr76)
  • Motto pořadu je „Témata, o kterých se začne mluvit“. (Kmotr76)
  • V souvislosti s moderováním pořadu získal Václav Moravec v letech 2007, 2008, 2009 a 2011 cenu Týtý v kategorii nejoblíbenější osobnost televizní publicistiky a v letech 2008 a 2009 cenu Elsa České filmové a televizní akademie v kategorii nejlepší moderátor. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama