Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Publicistický moderátor Václav Moravec uvádí každou neděli debatu českých politiků na aktuální téma. Vyrábí Česká televize. (hrhr2)

Recenze (282)

Mo. 

všechny recenze uživatele

"Moravec je holt osobnost." - nezájem, má to být především moderátor. Jeho názor mě nezajímá a neměl by zajímat nikoho. Moravec tam má sedět proto, aby kočíroval ty dva pány (dámy), o kterých má být tenhle pořad především. To, že do toho tahá svůj pohled a konfrontuje ho s názorem hostů je sice divácky atraktivní, ale je to absolutně špatně a totálně to ničí celou diskuzi. Není to pak o tom a tom politikovi a jeho přístupu k tomu, jak zajistit "blaho občanů", ale o Moravcovi. A ve výsledku bohužel i ty jeho názory jsou vždy takové, aby bylo jednoznačně určitelné, ke kterému mainstreamovému názorovému proudu je přiřadit, a nic moc zajímavého vlastně od Moravce neuslyšíme. A navíc když se na to člověk podívá z celkového pohledu, tak pořad, kde se baví dva libovolní čeští politici, je prostě už jen z tohohle titulu sám o sobě někde hodně hluboko u dna a nenacházím důvod, proč se na něj koukat. ()

Dr_Bilo 

všechny recenze uživatele

Otázky Václava Moravce jsem na Nový rok sledoval se spadlou čelistí. Pan Moravec bez sebenepatrnější známky únavy vydržel moderovat přes 4 hodiny. Na mě už ke konci bylo té politiky a informací moc a asi půl hodiny před koncem jsem to musel vypnout... Nedovedu si představit nikoho jiného, kdo by tohle zvládl takhle bravurně vést, klobouk dolů. ()

Reklama

SniperG1 

všechny recenze uživatele

Nemám rád politiku a vše kolem ní, ale na otázky Václava Moravce se vždy rád podívám, protože dává těm našim velkým nenažraným pánům politikům pěkně pokouřit a uvařit se ve vlastní šťávě !! Normálně bych dal 2* , ale za skvělého Vencu, který mimochodem pochází z Letohradu jako Já dávám o jednu hvězdičku navíc... 55% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V českém prostředí nejkvalitnější politicko-publicistický pořad, který se opírá o seriózní moderátorský přístup Václava Moravce. Nutno ovšem zdůraznit, že slovo nejkvalitnější je u nás velmi relativní a Otázky zdaleka nedosahují úrovně špičkových publicistických pořadů v zahraničí. Největší průšvih je v nepochopení zásadního faktu, že v podobných pořadech nemají co dělat politici, ale politologové, novináři (v českém prostředí bohužel) a vůbec osoby, které nejsou bezprostředně v politice angažováni a vidí ji z nadhledu. Celkový dojem: 55 %. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Každý díl je výborně připraven. A i když ti politici pořád melou to svoje a pravidelně odpovídají na něco jiného, Vacláv Moravec z nich dostane aspoň to, že nechtějí odpovědět. A tak z nich kolikrát dělá ukázkové blbce! A navíc Moravec poslouchá filmovou hudbu! Dodatek: Poslední dobou (rok 2010) úroveň Otázek upadá. Moravec už není tak tvrdý, moc netrvá na tom, aby politici jasně odpovídali. Člověk se málokdy z debat, kde jsou jen politici bez odborníků, něco dozví. Snižuju hodnocení na 4*. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (12)

  • Pořad má také mnoho odpůrců, kteří si stěžují, že Moravec nadržuje určitým stranám, skáče diskutujícím do řeči a snaží se tak o politickou mediální manipulaci. (Zdroj: wikipedia.cz) (Kmotr76)
  • Václav Moravec poznamenal, že mnohdy nevěří svým vlastním uším, co jeho hosté říkají. Protože prý opravdu se sluchem jisté problémy má, je často překvapen, když zjistí, že slyšel správně. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama