Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený policista Nick Pulovski přijde při přestřelce se zloději aut o svého stálého partnera. Poručík Garcia mu jako náhradu přidělí Davida Ackermana, nezkušeného mladíka z bohaté rodiny, který se snaží vymanit z ochranného vlivu svých rodičů. Pulovski, posedlý myšlenkou na dopadení šéfa zlodějského gangu Stroma, není novým partnerem příliš nadšen. Když banda přepadne kasino, čekají na ně Nick s Davidem přímo v trezoru. Mladík však nedokáže vystřelit na Stromovu milenku a vinou jeho váhání lupiči opět vyváznou, tentokrát dokonce s Nickem jako rukojmím. Slušňák David se konečně odhodlá k ráznému a tvrdému postupu. Vydá se po parťákovi pátrat a za sebou nechává spoušť. Přes řadu problémů se mu ho podaří najít a zachránit. Společně pak pronásledují prchajícího Stroma a jeho milenku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

Anderton 

všechny recenze uživatele

V tone klišé sa brodiaca krimi s dobrým obsadením, ktoré pôsobí paradoxne občas až parodicky. V 80. a začiatkom 90. rokov bolo natočených tak akurát kvalitných buddy filmov a Zelenáč je akosi navyše. Nájde sa zopár fajn momentov a poteší sem tam kamera, celok je však absolútne bez atmosféry a film by sa mohol odohrávať aj v Rimavskej sobote (bez urážky) a výsledok by bol rovnaký. On totiž Zelenáč pôsobí ako zákazka a čiže ako aj Eastwoodova strata času. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Krásna bodka za osemdesiatkami v podaní pána Eastwooda v hlavnej úlohe aj na režisérskom kresle a v tej dobe už skvelo rozbehnutú mladú hviezdu v podobe nesmrteľného Charlieho Sheena odchovaného na tigrej krvi. Krásny old school, dobrá akcia, večne nasraný a s ničím sa neserúci hrdinovia, jednoducho krásna jednohubka... :) ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Stačí premenovať Clintovu postavu a kľudne to môžete brať ako nepriznaný šiesty diel Drsného Harryho. Tento film obsahuje moju najobľúbenejšiu filmovú hlášku vôbec. Clint (mieriaci po záverečnej naháňačke na dobitého Raula Juliu tradičnou veľkokalibrovou búchačkou): "Musí existovať sto dôvodov, prečo by som ťa nemal zabiť. Lenže ja si práve teraz na žiadny nespomínam." BANG! :-) ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Kdo zná filmografii Clinta Eastwooda musí si říct něco jako: "Eastwoodovka" (hlavní hrdina policajt, polské jméno, sem tam dostane na budku, jinak drsnej...). Osobně mám Zelenáče rád pro jeho humor a hlášky... Prostě "takový už se dnes nedělaj". Film má u mě také jeden kuriózní fil a to tím že byl viděn v kině kde díky promítači-debilovi co nezvládl výměnu kotouče jsem při prvním shlédnutí přišel o nejakčnější scénu skoku autem z explodující budovy... No reklamace se v kinech tenkrát moc nenosila a tak jsem na film musel hned 2x za sebou :). ()

voleman 

všechny recenze uživatele

Přes poměrně nízké hodnocení tady, musím říct, že mě se to poměrně líbilo. Film poskytuje takový ten nádech začátku devadesátých let, což je nejlepší období právě na takovéhle akční krimi komedie. Eastwood má přesně na míru ušitou postavu postaršího zahořklého policajta, který hláškuje a táhne kupředu v podstatě celý film. Jako celek to sice není nic hodnotného, ale jako oddechová akční komedie to je výborné a nudit se určitě nebudete. 75% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (15)

  • Boaz Yakin a Scott Spiegel vytvořili postavu policisty Nicka Pulovského jako muže mrzutého, ale oddaného své práci, čímž chtěli vystihnout jistou podobnost s Eastwoodovou starší slavnou rolí - detektiva Callahana. Dohlíželi také na to, aby se děj Zelenáče odvíjel stejným směrem jako série o Drsném Harrym a vznikl tak snímek plný akce, výbuchů a honiček za účasti více než osmdesáti kaskadérů. (ClintEastwood)
  • V scéne, kde spolu zápasia Loco a Sarah, sa v pozadí mihnú traja členovia štábu. (MAX666)
  • Ve snímku jde najít i poklonu snímku Rio Bravo (1959). Jde o scénu, ve které se Pulovski schová za mrtvé tělo v šachtě výtahu a prozradí ho kapající krev. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama