Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V San Quentinu má být o půlnoci popraven vězeň z cely smrti, černoch Frank Louis Beachum, odsouzený před šesti lety za vraždu těhotné ženy, která mu dlužila 96 dolarů. Mladá reportérka deníku Oakland Tribune Michelle Zieglerová byla pověřena úkolem udělat poslední rozhovor s odsouzeným mužem. Jenže krátce předtím Michelle zemře při tragické autonehodě a šéfredaktor přidělí její úkol stárnoucímu veteránovi Everettovi. Sukničkáři, mizernému otci i manželovi a také bývalému alkoholikovi. Kromě toho má ovšem Steve dokonalý novinářský čuch a ten mu napoví, že s odsouzením Franka Beachuma není všechno v pořádku. Když se mu podaří zjistit, že klíčový svědek lhal o tom, co viděl, získá téměř jistotu, že odsouzený muž je nevinný. Na to, aby jeho nevinu dokázal, má však pouhých dvanáct hodin. Steve začíná zběsilý závod s časem, ve kterém jde nejen o život Franka Beachuma, ale také o něj samotného. Jeho nadřízený Bob Findley už dlouho hledá záminku, aby ho mohl zničit. Steve kousek po kousku odhaluje pravdu o zločinu, za který má být potrestán nevinný člověk. To však nestačí. Musí najít dostatek důkazů, aby dokázal popravu zastavit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Jino 

všechny recenze uživatele

Když pominu skutečnost, že jeden výborný novinář (Eastwood) zjistí za necelý den něco, co se nepodařilo vyšťourat obhájcům, policistům a ostatním novinářům během jednoho, šest let sledovaného případu - není z mého pohledu mnoho co vytknout. Možná ještě závěrečných 15 - 20 minut bylo značně přitaženo za vlasy, ale jinak se mi Pravda zabíjí líbila. Zejména společné výstupy Jamese Woodse a Clinta Eastwooda byly skvostným představením, až mě nakonec mrzelo, že Woodsova úloha ve filmu nebyla delší. Obsazení Isaiaha Washinghtona bylo také výborným tahem. Jako vězeň očekávající brzkou smrt byl uvěřitelný a politováníhodný. Debatovat nad Eastwoodovou hvězdou nemá asi smysl - hraje to co mu nejvíc sedí a kde nemůže šlápnout vedle, prostě starý dobrý Clint před i za kamerou. 75% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ostřílený žurnalista Steve Everett s buldočí zarputilostí hledá důkazy o nevině muže, který byl před lety obviněn z vraždy těhotné ženy a zanedlouho má být popraven. Veterán Eastwood se tentokrát moc nevytáhl a předložil tuctovou formou natočený příběh u kterého je předem jasné, jak celý dopadne. 40% ()

Reklama

Spock 

všechny recenze uživatele

Celkově se mi film líbil, jen jsme měl pocit, že je trochu zdlouhavý. Herecky Eastwood nezklamal. Film se podle mě bohužel nevyhnul určité naivitě, zejména v závěru. Celkem vtipně vyřešili to, že pravý vrah je vlastně dávno po smrti a proto nemusí teta poslat na šibenici vlastního žijícího synovce, ale s tím náhrdelníkem v televizi to bylo podle mě dost laciné. Buď jak buď, za vzhlédnutí to stojí. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že PRAVDA ZABÍJÍ je vynikající film, protože jako detektivka (nezáměrně) selhává a Eastwood jako režisér ne zcela vhodně obsadil Eastwooda jako herce. Leč (a) charakterizace hrdinů nikoli prostřednictvím jejich činů v zápletce, nýbrž prostřednictvím jejich rolí v rodinách, a (b) množství významových vrstev rozehrávaných paralelně s detektivkou ze snímku dělají dílo, které rozhodně není tuctové. Detailněji jsem se tímto filmem zabýval ve své analýze k příležitosti Eastwoodových devedesátin tady - a teď se jdu konečně podívat na ABSOLUTNÍ MOC, další z jeho devadesátkových kriminálek, co jsem si nechával "na později". Ostatně za tři dny mu bude třiadevadesát... a samozřejmě připravuje nový film, byť už možná definitivně poslední. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dôvod voľby distribučného názvu pre česko-slovenské teritórium "Pravda zabíja" ostane zrejme navždy zahalený rúškom tajomstva. Film samotný, odhliadnuc od tejto geograficko-gramaticko-prekladateľskej podivnosti, žiadnu veľkú záhadu ani tajomstvo našťastie neprináša. Nesie však v sebe jednoduchý, oldschoolový a skvele podaný príbeh reportéra potiažistu, s vnútorným nábojom večného rebela a záletníka, imponujúceho mladým dámam napriek šedivým vlasom a pribúdajúcim vráskam. Jeho nos na škandálne odhalenia je neomylný (pokiaľ je triezvy) a tak sa vo veľmi limitovanom čase pokúša oslobodiť odsúdeného na smrť spod obrátky. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Clint Eastwood byl spoluautorem závěrečné písně vytvořené speciálně pro tento film.Singl zpívaný Dianou Krall s názvem Why Should I Care zní při závěrečných titulcích. (Roztržitý Luke)
  • V tomto filmu se Eastwood už po osmnácté vrátil do role herce i režiséra. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama