Reklama

Reklama

VOD (1)

Historický velkofilm o legendárním ninjovi. Japonsko na konci 16. století je zmítáno nepokoji a boji o moc v nejvyšších kruzích. Obyčejní lidé trpí, dokud nepřijde ninja Goemon, který trestá nepravosti a nezalekne se ani šlechty. Vydává se proto na cestu pomsty, která má přinést mír. Svým počínám se ale neodvolatelně sám zaplétá do vysoké hry a jeho cesta ven bude dlouhá a krvavá... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (154)

Josefin 

všechny recenze uživatele

Tohle je první filmová lahůdka, jež jsem zatím měla možnost od režiséra Kazuaki Kiriya zhlédnout. Vizuální pastva pro oči, počítačové triky, animé, výprava, exteriéry úžasné. Dějově příběh není až tak silný, ale ani průměrný. Ztotožňuji se s tím, že to je akční, fantasy pohádka pro dospělé. Jako Goemon skvělý Yosuke Eguchi. Snímek, který všechny své možnosti rozbalí na velkém plátně. Přez různé chybičky, jsem dlouho takový film neviděla. Při závěrečných titulcích nádherný song Rosa, upevnil třešničku na dortu! Líbilo se mi to a moc. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Mám rád čokoládu. Občas si ji mlsnu, a když se nechám unést, jednou začas sním dokonce i půl tabulky za večer. No, a tenhle večer mi hanební zlomyslníci secvakli pouta a začali do mě ládovat kila a kila té nejchutnější, co existuje (btw. za mě je to asi značka Michel Cluizel). Prosil jsem o pomoc, tekly mi slzy, nic na mě nedali. Pak jsem zvracel a upadal do bezvědomí, ale pořád a pořád ji do mě rvali. Aby bylo jasno, nepochutnal jsem si. Co mi nesedělo ve stylizaci Cassherna bylo tady ještě vykvadratizované (ale aspoň tu herci slušně hráli). Takové 300 je proti tomuto uměřený look se suchopárnými statickými scénami ze staré školy. Fakt škoda. Aspoň že si Hirosue Ryoko už nehraje na potrhlou holčičku... ()

Reklama

Naslund 

všechny recenze uživatele

Pro ty, kteří se na film chystají, musím připomenout pár historických událostí, bez kterých se divák musí rychle ztratit. V šestnáctém století Oda Nobunaga z menší provincie postupně dobil většinu Japonska za pomoci jeho poddaného Hašibi Hidejošiho a spojence Iejasu Tokugawy. Jenže potom se zbláznil jeho vazal Micuhide a Vyvraždil celý jeho rod. Zrádce byl potrestán a Impérium si rozdělili Hidejoši a Tokugawa. Bez tohohle se podle mě ve filmu moc neobejdete. Samotný film je extrémně stylizovaný, podobně jako Casshern. Takže pokud jste viděli Cassherna, víte na čem jste. Každopádně tohle mi bylo daleko více k chuti, protože postavy a drobnosti kolem nich se mi hezky připomněli... jakože Nobunaga chodil ve výstředních bílých šatech atd. Jen mě mrzelo, že z mého oblíbence opičáka Hidejoshiho, udělali takového lumpa. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Za prvé nezapomenutelný zážitek: japonci jsou úchylové (je to jako hrané anime); vizuál vytře zrak. Goemon je snímek, co se divákovi promění před očima. Z křečovitě komediální akční pohádky se transformuje do nervydrásajícího temného dramatu. Moje "tříhvězdičkové" zhnusení po začátku filmu se postupně formovalo do vybroušeného klenotu, jemuž prostě nelze dát méně, než maximum. Poslední půlhodina je tak kulervoucí, že v porovnání s ní kolísá po dramatické stránce i např. Temný rytíř. A to nepřeháním. Šokující, úchvatné, NEOPAKOVATELNÉ. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Z japonskej kinematografie poznam len Kurosawu, Takeshi Kitana a Miyazakiho. Tento film natocil mne neznamy Kazuaki Kirija, a ide o legendarneho Ninju. Popri hlavnej linii existuje spusta odbociek, ktorym ked sa divak zacne venovat, okamzite sa strati v deji. Plus take veci, ako ninja preskoci dom/palac/vymlati niekolkonasobnu presilu - idu absolutne mimo mna. Z Japoncov ostanem verny asi len filmom spominanej reziserskej trojice. 50 % ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Filmová koncepce vychází z života legendárního bojovníka a zároveň obávaného bandity z 16. století Ishikawy Goemona. Ten s oblibou kradl cennosti bohatým a dával je chudým. Navzdory jen strohým historickým faktům o jeho životě se z něj brzy stala legendární postava hrdinských příběhů převážně tradovaných ústní formou. Filmová verze postavu interpretuje v novém nástinu. (Conspi)
  • Když Goemon zavraždí dvojníka, je celý od krve. Na chodbě, kde se vyhýbá strážným, na sobě nemá ani kapku. Poté vběhne za Chachou do pokoje a je znova celý od krve. (Geriel)
  • Názov filmu sa objaví až v ôsmej minúte. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama