Reklama

Reklama

VOD (1)

Historický velkofilm o legendárním ninjovi. Japonsko na konci 16. století je zmítáno nepokoji a boji o moc v nejvyšších kruzích. Obyčejní lidé trpí, dokud nepřijde ninja Goemon, který trestá nepravosti a nezalekne se ani šlechty. Vydává se proto na cestu pomsty, která má přinést mír. Svým počínám se ale neodvolatelně sám zaplétá do vysoké hry a jeho cesta ven bude dlouhá a krvavá... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (154)

honajz 

všechny recenze uživatele

Co chvíli jsem měl pocit, že koukám na anime nebo "final fantasy anime style motion". Skutečně mi to hodně připomínalo ty nablblé seriály z Nickleodeonu jako Power Rangers nebo Bakugan. Japonský Zorro 16. století bohatým bere a chudým dává, a přitom se mu dostane do ruky artefakt, který asi raději měl rovnou odevzdat ve Skladišti 13. Pak se tam občas skáče, všechno vybuchuje, až je to nuda, a v té nudě si všimnete, že animovali i ty koně, ale zapomněli jim správně postavit zadní nohy, takže koníčci brzděj zadníma naráz. Nebo ty stovky vodopádů okopírované minimálně z nových Hvězdných válek. Nebo ta tráva, jak se vlnila do rytmu hudby... A podobný blbiny. Navíc pár nelogičností a časově některé scény také nesedí. To modré pozadí a počítačem dotvořené scény navíc působí značně ploše, obraz nejde do hloubky. (O světluškách a celkové kýčovitosti ani nemluvím.) Mizerný film, který se snatží vypadat navíc svým laděním jako komiks, a jehož humor nechápu, neb mi přijde zabržděný ve vývoji (možná jako Japonci sami?). Řeknu vám, po zhlédnutí podobných filmů se divím, že v Japonsku vůbec ještě někdo žije. A jestli žije, že třeba je i spokojený a šťastný. Přijde mi to neuvěřitelné. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Po absolutním nářezu a jednom z mým nejoblíbenějších filmů Casshern přišel mnohem "vlažnější" a umírněnější Goemon. yl sem trochu zklamán, málo akce, nevýrazný příběh, hrdina se pustí "do práce" až skoro na konci ... Ale je to super, rozhodně pastva pro oči, vše nádherně digitálně vytvořeno, úžasné triky, japonská a hrdinská atmosféra. Škoda, že akce nebylo víc ... ()

Reklama

Ketri 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je film přesně podle mého gusta. Děj zasazený do reálného historického základu okořeněný špetkou fantasy. Asiaté opět nezklamali ve vizuální rovině. Nenápadnou formou Japonci předvedli historický fakt, kdy za šogunátu začalo Japonsko poodhalovat svá tajemství "západnímu světu". Megalomanské paláce východního stylu doplněné gotickými okny a místnosti zdobené barokními obrazy vládců, obrovské armády a barevné pozadí jakoby chtěly v divákovi navodit představu kreslené mangy či komiksu. Tak, hoši, děkujeme. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Celý film zachraňuje hlavne skvostný vizuál, za ktorý pridávam hviezdičku hore. Efekty boli v niektorých momentoch veľmi diskutabilné až smiešne, ako aj niektoré digitálne pohyby v akčných scénach. Dejovo veľmi chaotické, ale to už je tradícia v ázijskej tvorbe. Celkový dojem je hlavne silný kŕč, ktorý je stráviteľný iba malému publiku. s prižmúreným okom je to priemer. 50% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V Cinemě jsem četl že Goemon je japonská odpověď na Pána Prstenů. Není to lidi samozřejmě pravda, vizuální stránka ze začátku sice úžasná, ale po čase mi začla dost vadit. Bojové scény jsou prostě čirá animace. Hudební doprovod je zajímavý, nicméně Barbar Conan je o několik úrovní výše a pokud hodnotit děj. Tak v tom jsem se neskutečně ztrácel. Je s podivem jak mi Krvavé pobřeží, přišlo naprosto přehledné zatímco Goemon totálně chaotický. A netuším co měly znamenat ty skoky do nebes. PS: Jednoznačný souhlas s kolegou predators. Ty postavy opravdu chtělo vypsat a pokud možno dokreslit kdo s kým jak a kde. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Názov filmu sa objaví až v ôsmej minúte. (Johnny.ARN)
  • Když Goemon zavraždí dvojníka, je celý od krve. Na chodbě, kde se vyhýbá strážným, na sobě nemá ani kapku. Poté vběhne za Chachou do pokoje a je znova celý od krve. (Geriel)
  • Filmová koncepce vychází z života legendárního bojovníka a zároveň obávaného bandity z 16. století Ishikawy Goemona. Ten s oblibou kradl cennosti bohatým a dával je chudým. Navzdory jen strohým historickým faktům o jeho životě se z něj brzy stala legendární postava hrdinských příběhů převážně tradovaných ústní formou. Filmová verze postavu interpretuje v novém nástinu. (Conspi)

Reklama

Reklama