Reklama

Reklama

VOD (1)

Historický velkofilm o legendárním ninjovi. Japonsko na konci 16. století je zmítáno nepokoji a boji o moc v nejvyšších kruzích. Obyčejní lidé trpí, dokud nepřijde ninja Goemon, který trestá nepravosti a nezalekne se ani šlechty. Vydává se proto na cestu pomsty, která má přinést mír. Svým počínám se ale neodvolatelně sám zaplétá do vysoké hry a jeho cesta ven bude dlouhá a krvavá... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (154)

KitFisto 

všechny recenze uživatele

Zajímavé dílko u kterého jsem musel hodně dlouho přemýšlet kdo je kdo a proč. Je to takový japonský Robin Hood nebo mi ještě připomínal Zora. Tahle japonská řežba se mi hodně líbila. V hodně směrech je to povedené, ale kazí to zbytečně časté nepovedené počítačové animace. Nemůžu si pomoct, ale čiší to dojmem intra ke hře. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Z japonskej kinematografie poznam len Kurosawu, Takeshi Kitana a Miyazakiho. Tento film natocil mne neznamy Kazuaki Kirija, a ide o legendarneho Ninju. Popri hlavnej linii existuje spusta odbociek, ktorym ked sa divak zacne venovat, okamzite sa strati v deji. Plus take veci, ako ninja preskoci dom/palac/vymlati niekolkonasobnu presilu - idu absolutne mimo mna. Z Japoncov ostanem verny asi len filmom spominanej reziserskej trojice. 50 % ()

Reklama

Vraccas 

všechny recenze uživatele

Ano tento japonský režisér stále drží skvělé tempo ba i se vyzdvihuje. Film nemá tak oslňující hudbu jako Casshern. Ale 128 je opravdu akorát. Od předchozí Casshernu je grafická stránka ještě o mnoho dál. Děj je zpočátku komediální, chvílemi jsem pociťoval inspiraci ze západních filmů jako je Indiana Jones až po Matrix a Pána Prstenů. Prostřední pasáž filmu je velice utahaná a režisér se snaží trochu vysvětlit prostředí. To ale vzápětí nahrazuje rychle gradujícím finálem. Sečteno podtrženo 5*. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Japonská řezanice, která je mixem anime a počítačové hry. Neexistuje zde záběr, který by nebyl více či méně doladěn nějakou animací. A že v mnoha případech spíše připomíná nějaké to herní intro. :-) Jak je již u tohoto typu zvykem, důležitou roli hraje příběh, který je obsáhlý jak na postavy a jejich jména, která doporučuju si někde poznamenat :-), tak na spoustu citových výlevů jednoho nebo více válečníků... :-) Bohužel se jedná o ten případ, kdy všeho moc škodí a tady je všeho opravdu hodně! Vlastně počkat, soubojů je hodně málo... :-) 50% ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si na to poctivě zašla do kina, i když jsem to doma měla stažené a nelituju. Už jen třeba z toho principu, že je potřeba tady u nás japosnkou kinematografii podporovat. Bylo moc fajn poznávat všechny ty herce, které znám z dorama (poprvé jsem třeba Juna Kanameho viděla v roli záporáka). Hlavní hrdina byl sympaťák a dělal chyby; prostě to byl člověk. Jeho kamarád byl člověk ještě větší. Některé momenty jsou ryze japonské a některé mi přišly americké, ale netlouklo se to. Někdy ta grafika byla jak z nějakého RPG, ale zase to nebylo tak hrozné jako v Dororo, tady jsem se tomu nemusila nijak závratně ušklíbat. No, zmiňovat se, že faktografie je to 100% není, je určitě zbytečné, že? Ale trochu mě naštvalo, že ze Sasukeho udělali takového lůzra... A konec? Přes všechny své neduhy byl opravdu působivý. Polapil pozornost. Slabší 4* ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Když Goemon zavraždí dvojníka, je celý od krve. Na chodbě, kde se vyhýbá strážným, na sobě nemá ani kapku. Poté vběhne za Chachou do pokoje a je znova celý od krve. (Geriel)
  • Názov filmu sa objaví až v ôsmej minúte. (Johnny.ARN)
  • Filmová koncepce vychází z života legendárního bojovníka a zároveň obávaného bandity z 16. století Ishikawy Goemona. Ten s oblibou kradl cennosti bohatým a dával je chudým. Navzdory jen strohým historickým faktům o jeho životě se z něj brzy stala legendární postava hrdinských příběhů převážně tradovaných ústní formou. Filmová verze postavu interpretuje v novém nástinu. (Conspi)

Reklama

Reklama