Reklama

Reklama

VOD (1)

Historický velkofilm o legendárním ninjovi. Japonsko na konci 16. století je zmítáno nepokoji a boji o moc v nejvyšších kruzích. Obyčejní lidé trpí, dokud nepřijde ninja Goemon, který trestá nepravosti a nezalekne se ani šlechty. Vydává se proto na cestu pomsty, která má přinést mír. Svým počínám se ale neodvolatelně sám zaplétá do vysoké hry a jeho cesta ven bude dlouhá a krvavá... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (154)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Slováci majú Jánošika, Angličania Robina Hooda, Švajčiari Williama Tella a japonci Goemona. Už z prvej vety je jasné o čom film je. O romanticky vykreslenom zlodejovi samozrejme s typickými japonskými prvkami. Katany, hviezdice, ninjovia, assassini, lietanie a ruky rýchlejšie ako zvuk. Toto všetko zasadené do až prehnane digitálneho prostredia. Takže celý film vyzerá ako zostrihaný zo sekvencií, ktoré dopĺňajú dej nejakej počítačovej hry. Ako to býva u väčšiny japonských filmov, tak ani tu dlho človek nevie kto je kto a o čo mu ide. Naštastie sa to postupom času pokrája a vypitve, čiže ku koncu tomu už človek začne chápať. Čo vo filme funguje? Jednoznačne Japonky síce odeté ďaleko od časového obdobia v ktorom sa dej nachádza, ale keď už preháňať, tak už vo všetkom. Funguje tu samotná čistá agresivita. Oddelené končatiny, podrezané hrdlá, sťaté hlavy. Na podobné ázijské veci sa pozerám rád. A tak isto funguje hudba. Koniec. Herci, triky, dej, a celkové spracovanie je zlé, zlé, zlé. A to by malo byť pri fantasy filmoch asi to najdôležitejšie. Sledujte dve hodiny radšej rozmŕzanie kurčaťa, ako na toto. Umelecký zážitok budete mať približne rovnaký. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Za prvé nezapomenutelný zážitek: japonci jsou úchylové (je to jako hrané anime); vizuál vytře zrak. Goemon je snímek, co se divákovi promění před očima. Z křečovitě komediální akční pohádky se transformuje do nervydrásajícího temného dramatu. Moje "tříhvězdičkové" zhnusení po začátku filmu se postupně formovalo do vybroušeného klenotu, jemuž prostě nelze dát méně, než maximum. Poslední půlhodina je tak kulervoucí, že v porovnání s ní kolísá po dramatické stránce i např. Temný rytíř. A to nepřeháním. Šokující, úchvatné, NEOPAKOVATELNÉ. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

To, co bych neodpustil vysokorozpočtovému filmu americké produkce, v Goemonovi velmi rád přehlédnu. Triky stály za prd. Ale tento film nestál jen na nich, takže proč nepřimhouřit oko. Zvlášť když jich tam bylo opravdu požehnaně a výrazně se podílely na zajímavém vizuelu celého filmu. Příběhu tento polokomiksový look velmi slušel, herci odvedli kus dobré práce a navíc nebyl scénář tak pitomý, jak by klidně mohl být. Takže paráda. A pokud se vyžíváte v intrikaření, tak budete vysloveně nadšeni. Hodnocení 70% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Proboha, co to bylo za zmalovaný pokémony? Japonská popkulturní napomádovaná a nalíčená ohavnost v rádoby historicko-akčním kabátku, navíc ve dvakrát tak dlouhé, než koukatelné, délce. Tyhle nafintěné pipinky sice možná dokáží zabít, ale rozhodně nebudete umírat s nenávistí nebo pokorou vůči nim, uchechtáte se při pohledu na ně k smrti. Navíc scény působí uboze levně, ačkoliv všechno svítí, září a bliká... CGI ku škodě. Tedy vlastně ne, ku škodě by bylo u filmu, tohle bylo něco... poněkud... chachachachachacháááá... (uchechtal se k smrti) ~~~ PS: Jenže ono to nebylo myšleno jako komedie, ehm. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kiriya se od sci-fi presunul k historickymu fantasy a vysledek je vicemene podobnej. Naprosto prepaleny souboje, triky na pomezi mezi ultimatnima orgiema a trikama z pocitacovy hry, misty akce, ze to trha koule a misty nuda, kdy postavy neustale neco probiraj, jenze jich tu je moc a jsou si podobny, takze v tom za chvily mate bodel. Vic k tomu asi neni co dodavat, misty jsem se sice ztracel, obcas to je smesny, ale plne to vynahrazujou nektery akce a brutalni zaver, to je fakt na poslintany tricko. Lepsi 4*. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Filmová koncepce vychází z života legendárního bojovníka a zároveň obávaného bandity z 16. století Ishikawy Goemona. Ten s oblibou kradl cennosti bohatým a dával je chudým. Navzdory jen strohým historickým faktům o jeho životě se z něj brzy stala legendární postava hrdinských příběhů převážně tradovaných ústní formou. Filmová verze postavu interpretuje v novém nástinu. (Conspi)
  • Když Goemon zavraždí dvojníka, je celý od krve. Na chodbě, kde se vyhýbá strážným, na sobě nemá ani kapku. Poté vběhne za Chachou do pokoje a je znova celý od krve. (Geriel)
  • Názov filmu sa objaví až v ôsmej minúte. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama