Reklama

Reklama

VOD (1)

Historický velkofilm o legendárním ninjovi. Japonsko na konci 16. století je zmítáno nepokoji a boji o moc v nejvyšších kruzích. Obyčejní lidé trpí, dokud nepřijde ninja Goemon, který trestá nepravosti a nezalekne se ani šlechty. Vydává se proto na cestu pomsty, která má přinést mír. Svým počínám se ale neodvolatelně sám zaplétá do vysoké hry a jeho cesta ven bude dlouhá a krvavá... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (154)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Kritizovat vizuální stránku filmu by bylo totéž jako pohoršovat se nad tím, že Maxipes Fík mluví - a že není nakreslený dostatečně realisticky. Trochu komiksové výtvarné pojetí je záměrné - je součástí "Goemona“, spoluvytváří jeho atmosféru a dodává mu zvláštní kouzlo. Nikdy nemělo být dokonalým zrcadlem světa, jak ho známe - a nelze ho jen tak amputovat, protože bez něj by "Goemon“ nebyl tím, čím je: Jedinečným snímkem, kterému nestačí prostor vymezený naší přízemní realitou, snímkem, který vlastními originálními prostředky vypráví dávný příběh lásky a oddanosti, svobody, přátelství … a zrady, krutosti, zoufalství a nenávisti, hladu po moci - a touhy po pomstě. Pod hladkým povrchem barevně sladěných obrazů plných fantazie a efektních soubojů daleko za hranicemi lidských možností jsou skryté nepěkné, všeobecně platné pravdy o nás - a o našich dějinách. Tak se připravte … bude to masakr. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Ishikawa Goemon, mistr mezi zloději, spojenec chudých…. Ale taky Japonec se smyslem pro humor. Ninjovské souboje, létání, že by Superman záviděl, digitální tráva, chrámy, ptáci. Nešetří se barvami, všechno připomíná veškeré komiksy či anime, které jste doposud mohli vidět. Místy to je věru hezká podívaná, nic pro odpůrce ,,leteckých soubojů“ či těch, kteří nepochopí, že i mečem se dá zbořit palác nebo že člověk vydrží běžet jako kůň. A i když vertikální rozpůlení člověka je efektní, nic se nemá přehánět. Nikdo nemůže říct, že Goemon je špatný film. Nabízí spoustu zajímavých pasáží a okamžiků, ale občas je toho všeho moc. Ale mluvím jen za sebe. 3 nebo 4*? Co já vím? Mám uspořádat čajový obřad? PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Za digitální koně a hnusnou travnatou louku při souboji mezi Goemonem a Saizoem, jakož za vehementní snahu režiséra cpát modré pozadí do scén, kde to nebylo nutné, jsem měl tak trochu chuť výrazně strhnout filmu hodnocení. Jenže... Úžasný soundtrack, interiéry, estetika, efektnost a dynamika mnoha scén, do epična se rozevírající příběh, výrazné mužské postavy na straně dobra i zla a krásná Ryoko Hirosue mě dostaly natolik, až jsem nabyl dojmu, že nehledě na přemrštěné digitální čachry, vidět Goemona na velkém v plátně s pořádným zvukem, museli by mě křísit. Občas jsem měl nutkavý pocit, že sleduji cut scény mé oblíbené série Onimusha v grafice příští generace. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Japonská řezanice, která je mixem anime a počítačové hry. Neexistuje zde záběr, který by nebyl více či méně doladěn nějakou animací. A že v mnoha případech spíše připomíná nějaké to herní intro. :-) Jak je již u tohoto typu zvykem, důležitou roli hraje příběh, který je obsáhlý jak na postavy a jejich jména, která doporučuju si někde poznamenat :-), tak na spoustu citových výlevů jednoho nebo více válečníků... :-) Bohužel se jedná o ten případ, kdy všeho moc škodí a tady je všeho opravdu hodně! Vlastně počkat, soubojů je hodně málo... :-) 50% ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Pro ty, kteří se na film chystají, musím připomenout pár historických událostí, bez kterých se divák musí rychle ztratit. V šestnáctém století Oda Nobunaga z menší provincie postupně dobil většinu Japonska za pomoci jeho poddaného Hašibi Hidejošiho a spojence Iejasu Tokugawy. Jenže potom se zbláznil jeho vazal Micuhide a Vyvraždil celý jeho rod. Zrádce byl potrestán a Impérium si rozdělili Hidejoši a Tokugawa. Bez tohohle se podle mě ve filmu moc neobejdete. Samotný film je extrémně stylizovaný, podobně jako Casshern. Takže pokud jste viděli Cassherna, víte na čem jste. Každopádně tohle mi bylo daleko více k chuti, protože postavy a drobnosti kolem nich se mi hezky připomněli... jakože Nobunaga chodil ve výstředních bílých šatech atd. Jen mě mrzelo, že z mého oblíbence opičáka Hidejoshiho, udělali takového lumpa. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Filmová koncepce vychází z života legendárního bojovníka a zároveň obávaného bandity z 16. století Ishikawy Goemona. Ten s oblibou kradl cennosti bohatým a dával je chudým. Navzdory jen strohým historickým faktům o jeho životě se z něj brzy stala legendární postava hrdinských příběhů převážně tradovaných ústní formou. Filmová verze postavu interpretuje v novém nástinu. (Conspi)
  • Názov filmu sa objaví až v ôsmej minúte. (Johnny.ARN)
  • Když Goemon zavraždí dvojníka, je celý od krve. Na chodbě, kde se vyhýbá strážným, na sobě nemá ani kapku. Poté vběhne za Chachou do pokoje a je znova celý od krve. (Geriel)

Reklama

Reklama