Reklama

Reklama

Rytíř Lancelot je nejsilnějším, i když ne nejbystřejším bojovníkem v království krále Günthera. Je zároveň osobním strážcem krásné princezny Herzelindy. Když ji unese nepřátelský a tajemný Černý rytíř, král vyšle Lancelota spolu s bývalým zločincem, který rytíře zná, na záchrannou misi s cílem princeznu zachránit. Lancelot začíná cestu, během které na něho čeká několik překážek a ostatní si způsobí sám… (TV Prima)

(více)

Recenze (37)

Ironfood odpad!

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem doufal, že to bude něco mezi Příběhem rytíře a Princem a pruďasem. Bohužel mé naděje vzaly rychle za své. Přišlo mi to spíš jako Asterix a Olympijské hry, jen ještě o kus horší, a to už je co říct. Možná je to tím, že Asterix byla koprodukce, kdežto tohle dělali pouze Němci se svým velmi specifickým smyslem pro humor. ()

IrisHelenka 

všechny recenze uživatele

Kdo tomuhle dá hodnocení jedné nebo dvou hvězdiček, tak nemá smysl pro humor nebo ten humor prostě nechápe nebo nechápe vůbec nic. "Třeba bude jednou našemu království vládnout královna, která má účes jako ty." To mě prostě naprosto rozsekalo. Film je natřískaný geniálními vtipy, narážky na imigranty (a na kebab), ale chápu, že zabedněnec nepochopí. ()

Reklama

Alementina 

všechny recenze uživatele

Jestli si neco z lonskych vanoc pamatuju, tak je to tahle naprosto silena pohadka, ktera rozhodne neni pro deti a hodlam si ji skutecne stahnout, neb je to neuveritelna pokladnice hlasek, u kterych jsem se nekolikrat ujistovala v televiznim programu, ze se skutecne divam na pohadku. Kde jinde muzete videt, jak si ho chce Lancelotuv kamos vyhonit nad obrazkem jeho mile a Lancelot prichazi o panictvi v primem prenosu u lehkych dev, aby se svoji princeznou (fanynkou prestarlych New Kids on the Block, kterou doprovazi na jejich koncert!) vedel, jak na vec.... A abych nezapomnela, Lancelot ma sestrih Merkelovy :) Nebudete verit, ze to mysli vazne! ()

bearmeedek odpad!

všechny recenze uživatele

V deštivém odpoledni mě nalákal historický film. Ale ouha! Byl německý, snad to měla být crazy komedie a ještě k tomu pro teenagery. Vydržel jsem pouze do středověkého koncertu, kde princezna trsala při vystoupení skupiny New Kids on the Block a před vypnutím jsem ještě stačil zahlédnout, jak ožralý rytíř poblil princezně šaty. Němci mají opravdu zvláštní smysl pro veselou historii i pro masové přemísťování národů. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

No ja by som zase až taký prísny nebol, veď sú Vianoce a film má rozhodne na viac, ako 40% na CSFD. Prekvapivo mi nevadili ani New Kids on the Block a uletený humor vyslovene potešil. Nehovoriac o tom, že už len pri pohľade na pripečeného Lancelota v podaní Tila Schweigera s tou jeho pážacou parochňou zákonite musíte vybuchnúť od smiechu. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • K filmu vyšlo aj CD s pôvodným soundtrackom; vrátane piesne, ktorú spieva sám Til Schweiger, "Walta Sattla" o pirátovi Walterovi Sattlerovi, ktorý paroduje Robina Hooda. K filmu vyšla aj PC hra vyvinutá Daedalic Entertainment. (Arsenal83)
  • Nemecká organizácia Film and Media Rating FBW vo Wiesbadene udelila filmu hodnotenie „Hodnotný“. (Arsenal83)
  • Til Schweiger o vzniku filmu: „Nápad na film prišiel od mojich detí, ktoré chceli, aby som natočil film pre deti.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama