Reklama

Reklama

Připravte se na pořádný tanec! Stěhování z Bostonu do provinčního maloměsta znamená pro středoškoláka Rena MacCormacka (Kenny Wormald) obrovský kulturní šok. Po tragické nehodě tu totiž zdejší reverend Shaw Moore (Dennis Quaid) dosáhl zákazu hudebních a tanečních akcí. Pro Rena, který se zamiluje do reverendovy nezkrotné dcery (Julianne Hough), je to výzva. Díky němu nakonec strnulé město znovu ožívá. Diváci i kritika jsou zajedno: „Budete mít chuť vstát a dát se do tance! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (141)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to remake a nic jiného. Jsou zde skutečně všechny scény v podstatě stejné, jen jsou trochu modernizované, ale není zde žádné dějové překvapení, mnoho scén se doslova opakuje, akorát s jinými herci. Vlastně nechápu, jaký je smysl takového díla. Dobře se na to kouká, ale prostě to je jen novější kopie, nic navíc. ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Děj a hlavní zápletka filmu už od počátku schazuje film na nízké hodnocení . Po taneční stránce film také neohromí. Tance je málo a není nijak okouzlující. Vtipný je film dost, jen se obávám, že spíš pro svoji absurditu. Nicméně z kina jsem odcházela s dobrou náladou. Možná to bylo jen tou atmosférou, ale budiž. 40%. Rozhodně ho ale řadím mezi remake, který nebylo nutné točit. (Los Angeles, Universal Studio) ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Když jsem Footloose sledovala v kině, neměla jsem o existenci původního filmu s Kevinem Baconem ani ponětí. Říkala jsem si ale, jak je sympatické, že je řada písní, které film doprovázejí, docela příjemně poslouchatelná, a že děj není tak nudně jednostranný jako jiné, současné filmy pro teenagery. Po rychlém pohledu na třicet let starou klasiku však rozumím; Footloose totiž v mnoha ohledech podobný svému předchůdci, až to bolí. (Stejné scény se stejnými dialogy, byť jinak rozmístěné v ději, stejné písně, byť v modernějším pojetí.) Pravda, všechno je tentokrát mnohem vyhrocenější; každá postava se smiřuje s nějakou tou rodinnou tragédií, role náboženství je tu výraznější, všichni středoškoláci považují tanec za smysl svého života a bez výjimky se umí do rytmu pohybovat tak dobře, že by se mohli pomalu přihlásit do America's Got Talent. Jenže co naplat, když mě tahle moderní verze svým spádem, vizuálním zpracováním a nakonec i tím, že na taneční scény se skutečně dobře kouká, bavila víc než její předchůdce. ()

Whitebeard 

všechny recenze uživatele

To takhle do jednoho zapadákova s prazvláštníma „zákonama“ přijel městskej boreček. A rebeloval, protože mu místní „zákony“ moc nevoněly. V průběhu filmu se tenhle boreček strašně naštval na celý město a tancem upustil trochu páry. Tím se uklidnil a začal opět rebelovat, aby se mohlo tancovat na maturitní ples v zapadákově, kde je tanec zákonem zakázanej. Bavit se někteří možná budou, od základu strašná pitomost a nedá se dát víc jak 2* ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Takmer každý z nás určite prešiel obdobím, keď pravidelne navštevoval diskotéky a posilnený správnym množstvom zakazovaného alkoholu a v opojený mladých dievčat sa stával levom na tanečnom parkete. Rád spomínam na tie časy, keď som si užíval mladosť bez dnešných záväzkov a povinností a všetko čo bolo zakazované ma nesmierne lákalo. Tak to bolo aj tomto príbehu v podaní hriešne príťažlivej Ariel (Julianne Hough) a Rena (Kenny Wormald), ktorý mi imidžom pripomínal J.Travoltu z muzikálu Grease. Tento remake sa režisérovi Craigovi Brewerovi vydaril, keď za pomoci veľmi dobrého výberu hudobných skladieb vytvoril neobyčajne dobrý zážitok s vtipnými momentami. Pri pohľade na jeho produkciu filmov ho nemôžem pochváliť, ale raz za čas sa naozaj nakopme " a ukáže všetko čo schováva vo svojich vreckách" (tým mám na mysli film Black Snake). Počas viacerých momentoch som si nohou klepal do rytmu bluesových a gitarových tónov, takže zaslúžených 60%. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (19)

  • Linka "Let's Dance" sa nakrútila na 20 záberov. (Arsenal83)
  • Na rozdiel od pôvodného filmu Footloose (1984) umiestneného do fiktívneho mesta "Bomont" v Utahu sa tento odohráva v Atlante a okolí, kde sa aj natáčal. (Arsenal83)

Související novinky

Zaškatulkovaní (?) jinoši

Zaškatulkovaní (?) jinoši

29.03.2009

Robert Pattinson a Zac Efron. Každá průměrná dorostenka by některého z nich ráda viděla v roli otce svých dětí. Jaké role jim ale nabízí Hollywood? Pattinson se právě proslavil, takže se ještě nemůže… (více)

Reklama

Reklama