Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Týdenní mozaiku o zajímavých místech a lidech ze všech koutů naší země Toulavá kamera nabízí Česká televize divákům každou neděli dopoledne na ČT1 od roku 2003. Autorkou pořadu je Iveta Toušlová, která je zároveň dramaturgyní a magazín moderuje střídavě s Josefem Maršálem v režii Hanuše Hackenschmieda. Magazín vzniká ve spolupráci s regionálními studii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Toulavá kamera je zřejmě nejlepší český pořad, který mě týden, co týden přesvědčuje o tom, že Česká republika je nejkrásnější zemí na celém světě. A ano, mohl bych mluvit o subjektivní zaujatosti, ale Toulavá kamera díl za dílem už skoro dvacet let ukazuje, že tohle je informace čistě objektivní. Posuďte sami. Na severo-východě nádherné hory, na jihu překrásně hluboké lesy, v Jižní Moravě překrásné vinice, v Severní Moravě opět pás překrásných hor. No a do toho kopečkovitá Vysočina, která co kopec, to neuvěřitelný výhled do krajiny...a takhle bych mohl o různorodosti naší země vyprávět do zblbnutí. Týden, co týden, tak přidávám výlety do seznamu přání, kam bych se rád podíval, ideálně vlakem, a tuším, že vše, co bych chtěl v Česku objezdit, neprojedu za celý život. Byť se budu snažit sebevíc. Navíc se v tomto pořadu setkám s úžasnými, šikovnými lidmi, kteří dokazují, že řemeslo je stále pojem a ne zbytečnost. Pak mě tu neustále přesvědčují o tom, že co vesnice, to historie a ne nadarmo jsme země s největším počtem hradů, tvrzí a jejich zřícenin na kilometr čtvereční. No a takhle bych mohl pokračovat do nekonečna. Už jen, kdyby ta korona šla do hajzlu a já zase mohl sbalit baťoh, naplánovat výlet a vyrazit na vlakovou stanici směr výlet do světa, který mám tak rád. Už se nemůžu dočkat... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* Na to že se tento televizní pořad udržel na českých obrazovkách už skoro dvacet let a mnozí si bez něj nedělní ráno skoro nedokážou představit, by si zasloužil vyšší známku. Určitě je i jeho zásluhou, že český turistický trh šlape a doufám, že bude šlapat i dál. A bude i nadále ukazovat zajímavá místa v naší malé zaprcané ale krásné kotlině. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Touláva kamera" je obdobou dokumentaristicko-cestopisnej relácie "Objektív". Lenže v tomto prípade sa jedná o reportáže rýdzo domáce, čiže české. Vôbec to nie je zlý projekt. Ukazuje, že Česká republika je krásna krajina, v ktorej žijú tvoriví, príjemní ľudia. To ja už dávno viem. Máte peknú vlasť a ste mi naozaj blízky, bratia moji český, ale tejto relácii viac ako dve hviezdičky dať nemôžem. ** ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Přestože se na ta místa asi nikdy nepodívám,jelikož není nikdo s kým bych cestovala a hlavně nejsou peníze ,tak mě všeliké krajiny zajímají.Líbí se mi dozvědět se něco zajímavého z televize co nesouvisí s nejnovějším sestřihem Gábinky Partyšové nebo všemožných/nemožných róbách Agáty Hanychové a dalších "krasotinek". ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Vynikající, jedno z nejlepších, co Česká televize divákovi nabízí. A to nejenom díky výborným moderátorům. Díky skvělé kameře a skvělým komentářům můžeme poznávat krásy a zajímavosti své země a získávat tak tipy k osobnímu poznávání a "světe zboř se" dokonce i v závěru každého příspěvku s kontakty. A protože krásně je i u nás doma, nemusíme hledat přírodní a kulturní zajímavosti vždy jen v dalekém zahraničí. Zajímavé by pro mě bylo také více poznávat krásy a zvyky Slovenska. I to má jistě co nabídnout, vždyť se Slováky máme stále ještě tolik společného. Enšpígl zde napsal: "Toulovou kameru ocení hlavně lidi, kteří mají v předsíni toulové boty a v nohách tisíc mil". A já k tomu dodávám: "A ocení ji také Ti, kteří milují přírodu a váží si práce snaživých a schopných lidí". ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Na motivy pořadu vyšlo již několik desítek knih. První díl tohoto knižního vydání vyšel již v roce 2005. (willy1)
  • Dne 3. 11. 2019 dosáhl počet reportáží čísla 5 000. Jednalo se o první reportáž pořadu o Pravčické bráně. (Frontie)
  • Díky svému úspěchu se pořad do roku 2012 dočkal celkem 1 447 reportáží. (willy1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno