Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Týdenní mozaiku o zajímavých místech a lidech ze všech koutů naší země Toulavá kamera nabízí Česká televize divákům každou neděli dopoledne na ČT1 od roku 2003. Autorkou pořadu je Iveta Toušlová, která je zároveň dramaturgyní a magazín moderuje střídavě s Josefem Maršálem v režii Hanuše Hackenschmieda. Magazín vzniká ve spolupráci s regionálními studii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

Horác 

všechny recenze uživatele

Tato show má pro mě jen jediný půvab. A to je Ivetčin postoj. Myslím to, jak je Ivetka ve studiu fyzicky situována, aby si někdo náhodou nemyslel, že mi jde o nějaký morální postoj. Když se mi to zdaří, rád se pořadu vyhnu. Je modelově omšelý a nepůvodní ( navzdory tomu Ivetka ráda vypráví jak to šikulka hezky sama vymyslela) a že bych podle něj měl jet na výlet, to si snad ze mě někdo dělá srandu. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* Na to že se tento televizní pořad udržel na českých obrazovkách už skoro dvacet let a mnozí si bez něj nedělní ráno skoro nedokážou představit, by si zasloužil vyšší známku. Určitě je i jeho zásluhou, že český turistický trh šlape a doufám, že bude šlapat i dál. A bude i nadále ukazovat zajímavá místa v naší malé zaprcané ale krásné kotlině. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Vynikající, jedno z nejlepších, co Česká televize divákovi nabízí. A to nejenom díky výborným moderátorům. Díky skvělé kameře a skvělým komentářům můžeme poznávat krásy a zajímavosti své země a získávat tak tipy k osobnímu poznávání a "světe zboř se" dokonce i v závěru každého příspěvku s kontakty. A protože krásně je i u nás doma, nemusíme hledat přírodní a kulturní zajímavosti vždy jen v dalekém zahraničí. Zajímavé by pro mě bylo také více poznávat krásy a zvyky Slovenska. I to má jistě co nabídnout, vždyť se Slováky máme stále ještě tolik společného. Enšpígl zde napsal: "Toulovou kameru ocení hlavně lidi, kteří mají v předsíni toulové boty a v nohách tisíc mil". A já k tomu dodávám: "A ocení ji také Ti, kteří milují přírodu a váží si práce snaživých a schopných lidí". ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

ako slovák tento program českej televízie čechom závidím. a keď mám čas vždy sa naň pozriem. Dokonca som privítal aj knižnú edíciu tejto relácie (tuším už avizovali 4. diel) :) Akurát sa divím vrchnému managementu CTV , že ešte nezriadila popri telke aj nejakú "dcérsku firmu" - cestovku a že neorganizuje po "těch toulkách" zájazdy .. myslím, že medzi penzistami ale aj školami a sociálnymi ústavmi by našli hodne klientov , dokonca aj u pamätníkov bývalého československa, medzi slovákmi, nemcami či poliakmi. Až budu v duchodu strojim se par cest udelat jen tak namátkou "dobnu prstem do mapy" a pojedu, snad tam potkám taky někoho odsud :) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Touláva kamera" je obdobou dokumentaristicko-cestopisnej relácie "Objektív". Lenže v tomto prípade sa jedná o reportáže rýdzo domáce, čiže české. Vôbec to nie je zlý projekt. Ukazuje, že Česká republika je krásna krajina, v ktorej žijú tvoriví, príjemní ľudia. To ja už dávno viem. Máte peknú vlasť a ste mi naozaj blízky, bratia moji český, ale tejto relácii viac ako dve hviezdičky dať nemôžem. ** ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Na motivy pořadu vyšlo již několik desítek knih. První díl tohoto knižního vydání vyšel již v roce 2005. (willy1)
  • Dne 3. 11. 2019 dosáhl počet reportáží čísla 5 000. Jednalo se o první reportáž pořadu o Pravčické bráně. (Frontie)
  • Díky svému úspěchu se pořad do roku 2012 dočkal celkem 1 447 reportáží. (willy1)

Reklama

Reklama