Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chrissa Maxwellová (Sammi Hanratty) se právě s rodiči přistěhovala do Minnesoty a hned první den ve škole je jí jasné, že s trojicí nových spolužaček budou problémy. Dívky totiž šikanují nejen ji, ale i ostatní studenty ve třídě a nevědí, kdy přestat…  Hrdinka rodinné komedie z původní produkce HBO Chrissa Maxwellová se právě přistěhovala s rodiči do zasněžené Minnesoty a v polovině roku musí začít chodit do nové školy. Hned první den ji posadí vedle vyhlášené trojice dívek, které jí okamžitě začnou ztrpčovat život. Terorizují ji i ostatní spolužáky ve třídě, v autobusu, přes Internet a dokonce i v plaveckém klubu. Zdá se, že Chrissa si nedokáže získat jedinou novou kamarádku, dokonce ani dívku, která by přítelkyni potřebovala ze všech nejvíc. Když se však posměšky stupňují a šikanování zajde příliš daleko, Chrissa je nucena najít způsob, jak tomu všemu zamezit. Dokáže trojici porazit a zachovat si přitom na rtech úsměv? Režii má Martha Coolidgeová, v hlavní roli uvidíme Sammi Hanrattyovou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (16)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Rodinné drama, které by mělo dětem ukázat, jak je šikana špatná a jak se proti ní bránit. V průběhu sledování filmu jsem si říkal, že to snad ani není pro děti. V určitých pasážích to byl skoro thriller, kdy hlavní záporačka představovala fakt učiněné zlo. Ale pořád to bylo ještě v pohodě. Když potom ale přišel ten všemilující americký závěr, nebyl jsem spokojen. SPOILER: Já jsem si přál, aby si to ta svině vyžrala až do dna. Tvůrci byli jiného názoru, čímž se opravdu přiklonili ke kategorii "rodinný". KONEC SPOILERU. Nevím, zda si děti mohou něco užitečného z tohoto filmu vzít, mým dcerám se to líbilo... Každopádně nepotřebuji svým dětem pouštět filmy o šikaně, vše jim dokážu vysvětlit sám. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Filmy z dětského prostředí bych tak nějak rozdělil na 2 druhy, na ty, kterým nejde uvěřit, protože z nich cítíte, že je vyrobil někdo, kdo dávno odrostl svým vzpomínkám - a na ty, které jsou přirozené a opravdu přetváří svůj svět dětským pohledem. Myslím, že Chrissa je dokonalým příkladem toho druhého. Téma dětských kamarádství a školní šikany bude asi vždy aktuální, a takhle hřejivý a skutečný snímek je rozhodně jednou z cest, jak nejen na problémy poukázat, ale především vrátit se aspoň na chvíli do svých dětských let a vzpomenout si, jaké to tehdy bylo. ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Film o šikaně mezi 10letými děvčaty, dobře natočený, nepochybně podle skutečných událostí a osobních zkušeností některého z tvůrců. Není veden beznadějně, ale pozitivně, a proto je vhodný pro dětského diváka, kterého poučí a správně nasměruje. Neodpustím si poznámku, že v současné době, kdy se vše v pedagogické praxi, sociologii, psychologii a psychiatrii za každou cenu snaží vysvětlit v mantinelech přirozených jevů a nepřipouští se posedlost démony (což se celkem běžně popisuje v Bibli, ve Starém i Novém zákoně, v životopisech světců apod.), bude šikana bujet. Na ni neplatí žvásty o toleranci, pochopení, asertivitě, ale ocelová pěst: hluboká víra v Boha + statečnost a nekompromisnost. Je to boj se zlými duchy... (Oficiální text distributora jako obvykle idiotský: prý rodinná komedie!). ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Dětský film o šikaně. Určitě užitečný, snaží se děti naučit, že by se o tomto problému mělo mluvit a ne před ním utíkat. Škoda toho konce, který mi do tohohle filmu vůbec nepasoval. Vím, že je to rodinný film a ten musí mít pořádný happyend ale tady mi to fakt nesedělo. Vzhledem k nízkému hodnocení ale ty 4 hvězdičky dám. 70% ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Asi je trochu nefér, aby tento film hodnotil někdo, pro koho není ani milimetrem určen. „Odvážná Chrissa“ se s rodiči přestěhuje do nového města, kde na ní čekají nejen nové spolužáčky , ale především šikana z jejich strany. Jak se s novým problémem popere a jak se jí bude dále dařit v novém prostředí, uvidíte v rodinném filmu z produkce HBO. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama