Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pořad vysílaný TV NOVA. Reportáže odhalují podstatu politických a finančních kauz. Reportéři pořadu pomohli k odhalení několika z nich, například "Kinský" a "Berdychův gang". Moderují Radek John a Josef Klíma. (duklak2)

Recenze (86)

prochyn odpad!

všechny recenze uživatele

Pan Klíma by se mohl odebrat za svým kolegou Radkem do politiky, anebo ještě lépe do ... ano, řeknu to natvrdo: do důchodu! Do kolen mě dostal pořad (2013), kde ruský manipulátor Komisarov dětem otevíral třetí oko, a ony viděly, i když měly nasazené speciální brýle. Tatrman Klíma na nic nepřišel, takže OK. Tedy, pane Klíma, možná jděte do důchodu a určitě při tom můžete celou svoji tvorbu spláchnout do WC! http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1148499747-sama-doma/214562220600114/obsah/353760-klub-skeptiku-leos-kysa ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Investigativní žurnalistika je přesně to, co našemu mediálnímu prostředí nejvíce chybí a co se v českém provedení skutečně dosti liší od běžné západoevropské praxe. Pominu-li skutečně silně zavádějící a mystifikující název tohoto pořadu (nesoucí v sobě příznačný bulvární podtext), nejvíce se John s Klímou zpronevěřili investigitivnímu přístupu v populistickém ladění a samém výběru témat svých reportáží. Onen ,,pátrající a vyšetřující" televizní žurnalista je vlastně jen otrokem sledovanosti a z investigativní novinařiny se v podání našeho dua stala bulvarizace většiny caus a hlavně vytváření kvazicaus. Takovému pořadu nesluší pompa a divákem otřásající reportáže, ale mravenčí práce na kultivaci veřejného prostoru - novinář tu nemá být (nováckou) celebritou, ale hlídačem demokracie. Ovšem především Radek John byl mnohem více tím prvým než druhým... (o tendenčním účinkování této persony i celého pořadu a vlastně celé redakce publicistiky v době, kdy Vladimír Železný kradl televizi Nova jejím původním vlastníkům, raději nehovořím...ta už je na čirý odpad...) ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Pokus o objektivní televizní publicistiku se sice trochu míjel účinkem a v některých reportážích začala časem převládat jistá bulvární pachuť, přesto alespoň speciál Mraky nad Barrandovem, stěžejní dílo reportéra Stanislava Motla, přinášející osudy populárních protektorátních herců a hereček, patří k tomu nejlepšímu, co bylo odvysíláno. ()

xladojx 

všechny recenze uživatele

Zprvu parádní publicistický pořad, který jsem často sledoval. Když jsem ovšem v rámci svého povolání zjistil, jak moc jsou ty jejich reportáže (jen mohu doufam, že ne všechny) zaujaté a obalené nesmysly pro oko diváka, nakopal bych všechny v čele s pány Johnem a Klímou do... (každý nechť si doplní své nejbolestivější místo na těle :-) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Svého času velmi kvalitní publicistický pořad, který nás očima Josefa Klímy a Radka Johna provedl nejednou zajímavou kauzou. Něž jim to vlezlo do hlavy, byla to super dvojka, která měla přehled, nebáli se strkat „rypáky“ tam, kde ostatní jo – ovšem postupem času to začalo mezi nimi skřípat a pak se celý tento solidní projekt rozpadl. Jakmile Radek vlezl do politiky, nemohl jsem ho ani cítit a Pepa se taky následně nepěkně vybarvil… ()

Galerie (4)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama