Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pořad vysílaný TV NOVA. Reportáže odhalují podstatu politických a finančních kauz. Reportéři pořadu pomohli k odhalení několika z nich, například "Kinský" a "Berdychův gang". Moderují Radek John a Josef Klíma. (duklak2)

Recenze (86)

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Kultovní publicistický pořad zlaté éry TV Nova. Reportáže samozřejmě jak odpadové, tak výborné, ale to je u publicistiky naprosto normální. Nejzajímavější byly kriminální kauzy z prvních let vysílání (kde v době divoké restaurace kapitalismu se grázlové ani nebáli poskytovat rozhovory a machrovat jak Bohuš), dále hon za nacisty, případ Kajínek, a samozřejmě kultovní duch v jihlavském podzemí (nevěřím tomu ani vteřinu, ale s výjimkou Studny se asi sotva někomu u nás povedl tak strašidelný příběh). Zejména později se ale z reportáží začala stávat politická propaganda, reprezentovaná zejména duem Klíma - Kroupa (v začátcích oba výborní - viz. již zmíněný Kajínek, ale pak to s nima šlo rychle z kopce), a pořad šel do kytek, a nejeden pokus o jeho vzkříšení skončil nezdarem. ()

prochyn odpad!

všechny recenze uživatele

Pan Klíma by se mohl odebrat za svým kolegou Radkem do politiky, anebo ještě lépe do ... ano, řeknu to natvrdo: do důchodu! Do kolen mě dostal pořad (2013), kde ruský manipulátor Komisarov dětem otevíral třetí oko, a ony viděly, i když měly nasazené speciální brýle. Tatrman Klíma na nic nepřišel, takže OK. Tedy, pane Klíma, možná jděte do důchodu a určitě při tom můžete celou svoji tvorbu spláchnout do WC! http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1148499747-sama-doma/214562220600114/obsah/353760-klub-skeptiku-leos-kysa ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Určitě nepatřím mezi fanoušky Bradka Demižóna a jeho práce. Určitě nepatřím ani mezi ty, kteří si myslí, že investigativní novináři jsou nějakou elitou v tom žurnalistickém hnoji, nebo, jak pravil Miloš, žumpě. Podle mě to jsou vesměs kreténi, kteří se neliší od bulvárních štváčů a paparazzi, co klidně strčí hlavu do kanálu, aby odhalili senzační složení vašeho hovna. Po odstupu si myslím, že jediný z nich, který byl alespoň zábavný, byl Standa Trotl a jeho nacističtí důchodci v Německu, případně jeho duchové a přízraky. To aspoň byla sranda. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Těžko se tenhle pořad hodnotí. Určitě nejhorší je Radek John, který senzachtivě snášel kdejakou špínu na politiky, udělal si díky tomuto pořadu obrovskou reklamu a pak se stal stejným hajz**m jako oni. Určitě však díly Stanislava Motla, byli hodně zajímavý a řekl bych, že když se osamostatnil, tak se mu nepodařilo navázat ve svých reportážích - zajímavostí tématu stejných kvalit. Takže hodnotím sice zlatou střední cestou, ale jak jsem napsal výše, čistě jenom z důvodu Motlových příspěvků. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Pokus o objektivní televizní publicistiku se sice trochu míjel účinkem a v některých reportážích začala časem převládat jistá bulvární pachuť, přesto alespoň speciál Mraky nad Barrandovem, stěžejní dílo reportéra Stanislava Motla, přinášející osudy populárních protektorátních herců a hereček, patří k tomu nejlepšímu, co bylo odvysíláno. ()

Galerie (4)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama